wezwanie przedegzekucyjne Ztm warszawa

• Autor wątku Autor wątku pusew
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pusew

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
przyszło mi pisemko o przedegzekucyjne z ostrzeżeniem o zamiarze przekazania danych do biura informacji gospodarczej. nakaz zapłaty za jazdę bez biletu z 2004-08-26. po 18 latach sobie przypomnieli. Niby do 2014 roku mieli czas żeby wystąpić o klauzulę wykonalności. Pytanie - ile trwa takie wydanie klauzuli wykonalności? jakby nie liczyć minęło 8 lat. przeterminowane czy nie? Poza tym czy w 2004 roku to nie były te sądy internetowe które klauzule wykonalności nadawały od ręki?

kiedy uprawomocnił się nakaz zapłaty i kiedy wystąpiono o nadanie klauzuli wykonalności?

tak jak pisałam - w piśmie znalazłam inf. o dacie wystawienia nakazu zapłaty . nie mam informacji o terminie jego uprawomocnienia ani czy została wystawiona klauzula wykonalności.

pusew napisał:
tak jak pisałam - w piśmie znalazłam inf. o dacie wystawienia nakazu zapłaty . nie mam informacji o terminie jego uprawomocnienia ani czy została wystawiona klauzula wykonalności.
to trzeba się dowiedzieć udając się do sądu i przeglądając akta sprawy, co do przedawnienia tytułu wykonawczego to za mało informacji,

Powrót