marian.pazdzioch
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 6 668
chyba nawet i przedawniona karalnośc, nie mam przed sobą teraz terminów...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Robilee napisał:Jeśli wierzyciel wniesie przeciwko Tobie pozew do sądu, zrobi to najpewniej w postępowaniu upominawczym. Wtedy dostaniesz nakaz zapłaty z sądu (listem poleconym). W ciągu 14 dni od doręczenia Ci tegoż nakazu, wniesiesz sprzeciw. W sprzeciwie podniesiesz zarzut przedawnienia.
@Sylwek@ napisał:Mam podobne wezwanie przedsądowe za jazde bez warznego biletu z 2003r i też mie straszą sądem ale u mnie dopisali -Przypominamy,że w bazie dłużników ZTM figurują następujące , nieopłacone wezwania do zapłaty-wyżej wymienionym-wystawione na pana/pani nazwizko :tutaj nr mandatu.Ponadto informuję , że zgodnie z art.121&1 Kodeksu Wykroczeń ,kto, pomimo nieuiszczenia dwukrotnie nałożonej na niego kary pieniężnej określonej w taryfie,po raz trzeci w ciągu roku bez zamiaru uiszczenia należności wyudza przejazd koleją lib innym środkiem lokomocji,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywnie. co mamz ty zrobić ??
@Sylwek@ napisał:Jeśli chodzi o ZTM to nie miałem z nimi ani razu styczności w sądzie
a co ma wspólnego sprawa cywilna z karalnością (bo o to chodzi z pracą, prawda?)? NIC. tak samo mandat na drodze to miałby być koniec twojej kariery??a jak ja ci powiem: zapłać mi 15 tys euro bo jak nie to pójdę do sądu, to zapłacisz bo się boisz sądu, bo praca???atina7 napisał:ale ze względu na moją pracę muszę mieć czyste konto zwłaszcza jeśli chodzi o sąd
Michal81Warszawa napisał:Witam w dniu dzisiejszym tj 11.02.2014 otrzymałem poleconym wezwanie przedsądowe z ZTM Warszawa na kwotę 287zł za przejazd bez ważnego biletu w autobusie.
marcinradom napisał:Rozumiem, że żona także ma czekać na korespondencję z sądu i powołać się na przedawnienie sprawy tak?
A co ma wspólnego sąd z abonamentem RTV? Po drugie w sadzie nie biją czy nie gwałcą - czego się boisz? Jest gdzieś napisane że wniesienie sprawy do sądu oznacza bezwzględny wyrok w systemie kapturowym? Ja mam zupełnie inne doświadczeniabodziook napisał:Czyli czekać na sąd,Mam złe doświadczenia z sądami,bo musiałem zapłacić 1400zł za abonament RTV.
w czym problem?karol3616 napisał:co z tym prawem odwolawczym za odsetki?? mRobinson możesz podesłac taki wniosek?