Wezwanie w sprawie ART 116

• Autor wątku Autor wątku danieldrops
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

danieldrops

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam dostałem dzisiaj wezwanie z sprawie jako świadek o przestępstwo art.116 prawo autorskie czy ktoś wie o co może chodzić ? Dodam że internet w domu nie jest na moją osobę tym bardziej wydaje mi się to dziwne i nie przypominam sobie udostępniania plików w sieci czy coś z tych rzeczy

Dostałeś jako sam art116 czy np artykuł 116 ust... itd
coś sprzedajesz w internecie?

danieldrops napisał:
... czy ktoś wie o co może chodzić ? ...
Ty albo wróżka :!: Nie znamy Twoich działań zatem skąd pomysł takiego pytania tutaj.

Maarcin80 napisał:
Dostałeś jako sam art116 czy np artykuł 116 ust... itd
coś sprzedajesz w internecie?

Tak napisane jest tylko ten art 116 prawo autorskie. Nie prowadze zadnej sprzedazy w internecie na zadnych stronach a czy jest to art internetowy o sciaganie plikow czy podpiete jest do niego cos jeszcze

danieldrops napisał:
... czy jest to art internetowy o sciaganie plikow czy podpiete jest do niego cos jeszcze
A próbowałeś zapoznać się z treścią tego przepisu prawnego?

Czyli jeśli nie prowadziłeś sprzedaży żadnych rzeczy związanych z naruszeniem praw autorskich
zapewne albo coś ściągałeś z nieznanych źródeł, lub używałeś np programów do oglądania tv w internecie lub tym podobnych

LeszsekS napisał:
A próbowałeś zapoznać się z treścią tego przepisu prawnego?

Jezeli dobrze sprawdzalem to chodzi tu o udostepnianie i rozpowrzechnianie utworow dziel autorskich itd itp

Zastanawia mnie tez fakt ze przeciez internet w domu dziala na wiele komputerow a co najwazniejsze umowa podpisana jest na mojego tate. Wiec dziwil mnie fakt skad przy takim art moje nazwisko gdy nawet jesli korzystam z internetu ktorego umowa nie podpisana jest na moja osobe

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wezwanie w charakterze świadka nie oznacza automatycznie, że rzecz dotyczy Ciebie.

LeszsekS napisał:
Wezwanie w charakterze świadka nie oznacza automatycznie, że rzecz dotyczy Ciebie.
No nic trzeba isc sie dowiedziec dzisiaj o co chodzi nie czekac i nie zaprzatac sobie wiecej glowy :) bo problemow w zyciu juz wystarczy :)

Daj znać w czym był problem ,sam jestem ciekaw ,skoro mówisz że internet masz na ojca a nic nie robiłeś " nielegalnego" to dziwna sprawa

Maarcin80 napisał:
Daj znać w czym był problem ,sam jestem ciekaw ,skoro mówisz że internet masz na ojca a nic nie robiłeś " nielegalnego" to dziwna sprawa
Tez bardzo jestem ciekaw w czym problen i skad wezwanie na swiadka w sprawach dotyczacych internetu bo chyba tego dotyczy ten art. Napisze jak uda sie dzisiaj dostac na rozmowe

Udać ci się powinno dostać na rozmowę skoro masz wezwanie na datę i godzinę

danieldrops napisał:
... dotyczacych internetu bo chyba tego dotyczy ten art. ...
Nie, nie tylko tego. Rozpowszechnienie może nastąpić nie tylko w internecie, czytaj definicje z Art. 6. Prawa autorskiego.

No nic z tego jakos mi do mnie nie pasuje ale no zaraz sie przekonamy. A jesli mozna spytac co takiego osoba jest w stanie sprzedawac przez ibternet zeby podlegac prawu autorskiemu

Na przykład bezprawnie zwielokrotniony utwór.

Juz wszystko w miare oczywiste proces przyszedl z rzeszowa chodzi o transakcje w serwisie allegro w moim miescie na komisariat przyszlo okolo 100osob wezwanych na swiadka w tej sprawie. U mnie chodzilo o kupienie na allegro w 2014roku czegos za 5zl ale dokładnie nie wiem czego gdyz akurat przy mojej osobie nie ma napisane co kupilem a przy innych bylo gry typu diablo 3 itd. Takze prosil mnie o sprawdzenie historii allegro co moglem wtedy kupic i wezwal ma zeznania 8stycznia

Może komuś się przydać moje wezwanie dotyczy postępowania w sprawie sprzedającego na allegro *** odkopałem historię bankową co mogłem zakupić 20 czerwca 2015 roku i widnieje tam własnie kwota 5zł do której przypisany jest numer aukcji po sprawdzeniu okazuje się że sprzedającym jest firma *** :) Zostałem poproszony o przygotowanie numeru aukcji opisu co na tej aukcji jest itd.. Czy po zeznaniach dadzą mi już spokój w tej sprawie o jakieś głupie 5 zł zakupu konta do gry minecraft dla braciszka które w informacji ogłoszeniowej widniało jako konto oryginalne do transakcji i podania mi danych do gry z tego co pamiętam nawet nie doszło, ale że kwota była rzędu 5zł olałem sprawę

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To ja teraz dorzuce coś od siebie .Microsoft wziął się za tych którzy sprzedają konta z grami do xbox ,już z moich info wiem że kilkadziesiąt osób zostało wezwanych na policję ,oraz tych którzy sprzedają xbox live gold
także szykuje się dobra sieczka na allegro

Powrót