wezwanie

• Autor wątku Autor wątku Cherryyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cherryyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem i zalezy mi na tym aby wiedziec jak go rozwiazac dlatego kieruje sie do ludziz tego forum, otoz chodzi dokladnie o mojego znajomego, obecnie przebywa w Stanach zjednoczonych, ma natomiast mieszkanie zameldowane na niego w Krakowie, i do tego mieszkania przychodzily kolejno wezwania z prokuratury, jedno po drugim gdyz przebywajac za granica nie byl w stanie osobiscie isc i dowiedziec sie o co chodzi, dlatego mam pytanie, czy w jego imieniu moge ja isc z tymwezwaniem do prokuratury i udziela mi informacji, czy musi to zrobic osobiscie? A jesli nie ma takiej mozliwosci to mozna wynajac prawnika aby on w jego imieniu dowiedzial sie co jest grane? Ile takie cos kosztuje? Co mu grozi jak nie zglosi sie do prokuratury a bedzie chcial przyleciec do polskii? bardzo prosze o szybko informacje!

1- Ty nie jestes strona tego postepowania nięc nie uzyskasz żadnych informacji...

2)prawnika oczywiscie mozna wynająć i on może wnioskować o możliwość przejrzenia akt

3) to co grozi znajomemu zależy od tego w jakim charakterze występuje w postępowaniu czy świadka czy podejrzanego...

4) to ile kosztuje u Ciebie w miejscowości prawnik powinienes dowiedzieć się w najbliższej kancelarii adwokackiej....

Powrót