Wgląd do danych osobowych.

• Autor wątku Autor wątku Mati8dwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mati8dwa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.
Zostałem dzisiaj napadnięty, sprawę zgłosiłem policji. Zapamiętałem rejestrację jednej z osób i ją podałem. Moje pytanie jest następujące czy osoby które mnie napadły będą miały wgląd do moich danych osobowych. Jeśli tak to czy jest możliwość ich ukrycia? Sprawy nie mam zamiaru kontynuować na drodze sądowej.

Pozdrawiam.

a co to znaczy "napadnięty " ? zgłosiłeś naruszenie nietykalności cielesnej? pobicie? inne ? ilu było sprawców i co zrobili?

Gdy byłem na rowerze podjechał jeden sprawca i zatarasował drogę skuterem i uderzył mnie pięścią w twarz bez żadnego powodu. Gdyby nie druga osoba która z nim była na skuterze mogło być gorzej. Na miejsce została wezwana policja i spisali zeznania. Zapamiętałem jedną rejestrację którą podałem. Całość działa się w miejscu publicznym.

Nie ma sensu tracić dalej na to nerwów ponieważ raczej nic się poważnego nie stało. Jutro jadę na prześwietlenie.

naruszenie nietykalności scigane jest z oskarżenia prywatnego - skoty ty nie wniesiesz sprawy to jej nie będzie...

Tylko wydaje mi się, że będą przesłuchiwać te osoby i czy w tedy nie będą miały dostępu do tych danych?

po co przesłuchiwac skoro ty nic nie zgłaszasz?

ps świadek nie jest stroną popstępowania ,nie ma więc dostępu do akt sprawy...

Chodzi o to, że ja nie mam zamiaru iść z tym do sądu, ale sprawa była zgłoszona policji i czy u nich napastnik będzie mógł jakoś uzyskać informacje o tym kto złożył zawiadomienie.

Wiem, że może coś źle mówię, ale jestem na prawdę zaniepokojony całą sprawą.

Powrót