K
kamil19882
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 148
witam, jestem nowy i nie wiem czy napisałem post w dobrym dziale, tak wiec jestem osoba widzącą na jedno oko od urodzenia Oczywiście wada wrodzona do tej pory nic i nikt pomoc nie potrafi, mam 31 lat do tej pory nie zastanawiam sie co z tym możną zrobić , bo pracowałem w pracy ok 7 lat doszło do zwolnień , wczesnej badanie lekarskie to była fikcja świstek podpisany zapłacony i się pracowało , a teraz mam problem od 4 miesięcy znaleźć prace, u 3 pracodawców po 1 dniu pracy gdy musiałem iść na badanie lekarskie ,zostały oblane , stwierdzono , ze z jednym okiem nie mogę tam pracować , wychodzi na to ze teraz z 1 okiem odmówiono mi obsługi prowadzenia maszyny zautomatyzowanej , gdzie wcześniej na podobnym stanowisku pracowałem, pytanie do was czy w takim przypadku mogę liczyć na jakiś stopię niepełnosprawności , lub jakieś orzeczenie o częściowa nie zdolność do pracy , wiem ze przepisy sie zmieniły i jest o to ciężko pytam czy i jak mam się zgłosić i coś z tym zrobić , dodam ze jeszcze jedna wadę jaka posiadam to brak jednego palca w lewej dłoni tego najmniejszego, tez do tej pory nikomu nie przeszkadzało w pracy ze go nie posiadam , nikt nie pytał jak sobie rade daje w życiu , a nagle lekarze wiedza lepiej ze pracować nie mogę a czy dalej prawnie nie kwalifikuje się na żadne orzeczenie o niepełnosprawności