M
madina
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam! Mam ogromną prośbę w kwestii ustalenia widzeń dzidziusia (obecnie 2 miesiecznego) z tatusiem.Do czasu narodzin dziecka pozostawaliśmy w nieformalnym związku z ojcem dziecka.Kiedy maluszek miał 4 tygodnie tatuś poprzez sms-a poinformował mnie iż poznał kogoś i chce rozpocząć nowe życie.wystąpiłam o alimenty jak również o uregulowanie kwestii wizyt ojca z dzieckiem.Sad uznał iż nalezy złożyć odrębny wniosek w tej sprawie oraz że nie widzi podstaw prawnych do lączonego rozpoznania. Mam problem w kwestii napisania stosownego pozwu i właściwego umotywowania go, chciałabym jednocześnie zaznaczyć że ojciec dziecka nie jest osobą calkowicie " zdrową " a mianowicie jest człowiekiem, ktory nadużywa alkoholu od wielu lat, po jego spożyciu jest często agresywny, jednocześnie w opinii biegłych psychiatrów ma stwierdzoną osobowość dyssocjalną Ponadto będąc w 15 tygodniu ciąży zostałam przez " tatusia " ciężko pobita Obecnie toczy sie postępowanie w tej sprawie. Nie muszę nadmieniać, że zależy mi na jak najrzadszych odwiedzinach. W obecnej chwili wyraziłam zgode na spotkania raz w tygodniu plus wspólne wizyty w poradniach i przy tej okazji odwiedziny synka w moim mieszkaniu. Wiem że mogę być postrzegana jako ta zła mamusia ale napewno nie jest to urażona duma porzuconej kobiety tylko dbałość o bezpieczeństwo !!!!