Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
To tylko rodzina może wejść bez wpisywania na liste??a jak jest np z jego teściem ??

W ZK w którym przebywa mój maż może go odwiedzać tylko najbliższa rodzina,żadni koledzy dziwne

jaimojimperatyw napisał:
W ZK w którym przebywa mój maż może go odwiedzać tylko najbliższa rodzina,żadni koledzy dziwne

Nie ma w tym nic dziwnego.

Art. 105a § 4 k.k.w - widzenie z osobą niebędącą członkiem rodziny lub inną osobą bliską skazany może otrzymać za zezwoleniem dyrektora zakładu karnego

Być może Dyrektor uznał iż owi "koledzy" mają na skazanego kryminogenny wpływ...

Ostatnia edycja:
witam czy ktoś wie czy potrzebuję zgody na widzenie z mężem od prokuratora jesli mój mąż ma już wyrok i wie może gdzie to się idzie zapisać na to widzenie w aś na kurkowej bo ja nie wiem gdzie się tam idzie

Jeżeli Twój mąż jest tymczasowo aresztowany to potrzebujesz zgodę organu dysponującego /sąd, prokurator/, jeżeli odbywa już KPW i jesteś najbliższą rodziną, to nie potrzebujesz zgody.

A czy ktoś wie jak jest w ZK w Łodzi na Kraszewskiego?? mój M bedzie tam pracował jak wyglądają widzenia? co z tel?? pomoże mi ktoś ??

Dowiedzialam się dzisiaj od narzeczonego, że muszę spotkać sie z dyrektorem i wychowawcą w sprawie widzenia intymnego i napisać zgodę . Jest to pewne utrudnienie ze strony więzienia a podobno tego wychowacy, gdyż na innych oddziałach w tej jednostce nie trzeba czegos takiego wypisywać. Mój narzeczony ma podgrupę P2. Poza tym pracuję w tygodniu do godziny 18, więc specjalnie muszę wziąć dzień wolny i niekoniecznie muszę tego dnia dostać spotkanie z dyrektorem. Tak było miesiąc temu, kiedy znalazł czas dopiero po 4 dniach czekania na niego. A zapisów telefonicznych nie ma, bo trzeba na miejscu napisać pisemne uzasadnienie, z jakiego powodu potzrebuję spotkania. Czy to normalna procedura i czy można ją jakoś ominąć? Np. wypisać jakieś pismo na bramie. Jest jakiś regulamin dotyczący takiej procedury, czy dotyczy to konkretnego więzienia?

Witam wszystkich. Mojego zabrali dziś do zk siedlce miał do odsiedzenia 15 dni. Czy w czasie tych 15 dni mogę go odwiedzić? I czy jest jakieś prawo że za to że sam się nie wstawił dokładają mu kolejne 15 dni? On zamienił sobie grzywne na godziny do odróbki a godzin nie odrobił. I już nie można zapłacić mu... Proszę o szybkie odpisanie. Pozdrawiam:(

smutna12 napisał:
Czy w czasie tych 15 dni mogę go odwiedzić?

Tak. Jeśli jesteś osobą bliską (bo nie wiem co to oznacza "mojego") lub dyrektor wyrazi zgodę.

smutna12 napisał:
I czy jest jakieś prawo że za to że sam się nie wstawił dokładają mu kolejne 15 dni?

Niestety nie. I STAWIŁ. Wstawić to się może na imprezie z kolesiami.

Jestem jego dziewczyna. Czyli normalnie mogę go odwiedzić? Przepraszam za błąd. Wie ktoś może w jakie dni są odwiedziny w ZK SIEDLCE?:rolleyes:

"Przeczytaj ten temat". Możesz mi powiedzieć który bo nie rozumiem?

Ten w którym się znajdujemy. Po to pozostawione są jego dwie części, by nie tłumaczyć ciągle tego samego.

Ok. Czyli jak dobrze rozumiem to mój Ł... musi wpisać mnie na listę odwiedzających i tą listę musi zatwierdzić dyrektor? Wiesz może jak długo to trwa? O tym czy jestem zatwierdzona czy nie poinformują mnie jak zadzwonię na Zk? Przepraszam za może bezsensowne pytania ale jestem w tym temacie zupełnie ciemna i nie wiem co robić.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót