Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam .
Mam pytanie mój przyjaciel został tym czasowo aresztowany . Na początku dostał 3 miesiące AŚ potem przedłużyli o jeszcze 3 .Pierwsza sprawa została wyznaczona na czerwiec . czy teraz po upływie tych kolejnych 3 miesięcy jak juz sąd przejął sprawę mam jakąś możliwość odwiedzenia go ? Czy dalej to mogą zrobić jedynie osoby spokrewnione ?

Jeżeli dostaniesz zgodę prokuratora lub sądu to możesz.W innym wypadku dopiero po wyroku . No i musi cię wpisać na listę widzeń:D

W niektórych prokuraturach czy sądach są gotowe wzory, a czasami trzeba napisać prośbę samemu.

Znajomym i przyjaciołom raczej nie dają nawet dziewczyną ciężko.. więc napisz kuzynka lub konkubina:);)

monisiaczek22 napisał:
Znajomym i przyjaciołom raczej nie dają nawet dziewczyną ciężko.. więc napisz kuzynka lub konkubina:);)

Dlaczego udzielasz porady, aby kłamać organ ścigania?

To prosta droga do tego, aby całkowicie pozbawić się możliwości widzeń, przynajmniej do czasu ukończenia postępowania przygotowawczego.

Pomijam już fakt zwykłej uczciwości... Jak widać, nasi rodacy są specjalistami w kłamaniu - a potem dziwią się, że "system" jest przeciwko nim.

Ponadto - http://forumprawne.org/wieziennictwo/337855-widzenia-tymczasowo-aresztowanego-cz-ii.html

Ostatnia edycja:
Czy ktos bywa na tym wątku jeszcze??
Mam pytanie dwa dni temu mój mąż został zatrzymany na 6 msc został mu odwieszony wyrok za kolizje kilka lat temu..... dziś dzwoniłam i nic sie konkretnego nie dowiedziałam :(
W sobotę bądz w niedziele będę miała widzenie z nim i właśnie jak wygląda takie widzenie? może zadam głupie pytanie ale czy będę mogła go przytulic pocałować czy to jest zabronione?? pierwszy raz jestem w takiej sytuacji nigdy nie miałam styczności z więzieniem i po prostu nie wiem jak mam sie zachować idąc tam i widząc go Jestem załamana :(

Witaj Selena,zachowujesz sie normalnie,wprowadzaja go lub Ty czekasz na niego,i mozesz go pocalowac,przytulic .jak chcesz wiedziec wiecej pisz do mnie na priv.pozdrawiam

Hej uczucia można sobie okazywać przecież to nic strasznego. Ja to różne rzeczy robiłam już na widzeniu i jeszcze się nigdy nikt nie doczepił aa chodzę już od 7 miesięcy;)

Zależy od tego jakie widzenie dostaniesz, bo jeśli przez plekse to niestety ale nic nie będziecie mogli zrobić, ani się przytulić, ani tym bardziej pocałować. Ja na początku przez kilka pierwszych widzeń miałam właśnie widzenie przez plekse, jest tragiczne, według mnie jest to najgorsze co może być, widzisz ukochaną osobę i nie możesz jej nawet dotknąć, poczuć. Wszystko zależy jak Ci pisze na zgodzie od prokuratora czy "umożliwiające bezpośredni kontakt" czy też nie. Trzeba być silnym, pozdrawiam.

Jakiej zgodzie od prokuratora? Przecież jej facet ma już wyrok, do tego nieduży. Nie strasz jej bez sensu

nie doczytałam, mój błąd. nie ma sensu się czepiać od razu ;)

Dzięki za odpowiedz
No ja nie będę miała przez tą plekse bo nie potrzebowałam zgody od prokuratora co do widzenia Mój mąż została zatrzymany bo odwiesili mu wyrok za kolizję i ma już wyrok czyli po weekendzie przejdzie juz do półotwartego tak mi powiedzieli jak dzwoniłam
A może ktoś wie na temat torebki osobistej czy będą mi ją przeszukiwali itp??
Z góry dziękuję za odpowiedz
Jutro mam pierwsze widzenie i bardzo się denerwuję:(

Z mojego doświadczenia: torebki, plecaki, torby itd zostawia się w szafce zamykanej na klucz. Na widzenie można wziąć jedynie pieniądze. Nie widziałam nawet żeby ktoś brał cały portfel, po prostu pieniądze luzem.

Aha...Dziękuję za szybką odpowiedz..... jestem w rozsypce a już głupio mi tam dzwonić i pytać bo zależy na kogo się trafi jeden miło odpowie drugi odburknie.... ehhhh nie mam sił

Pytaj śmiało. Jak będę wiedziała, odpowiem. Chociaż trzeba pamiętać, że oczywiście mogą występować drobne różnice w zasadach panujących w danym miejscu.

u nas w Gdańsku było tak:
wszystko zostawiasz w szafce w poczekalni. Rzeczy cenne, typu komórkę, laptop, portfel można wnieść przez pierwsze drzwi i zostawić w pomieszczeniu strażników, tam były też zamykane szafki. Na salę można było wnieść pieniądze luzem, chusteczki higieniczne, kartkę i długopis, dokumenty związane z adwokatem i sprawami.

A powiedzcie mi proszę bo słyszałam że podobno trzeba być wcześniej bo są kolejki i zapisy u nas od 7.30 to ja już chce tam być ok 6.30
A co to są te zapisy? biorą dowód i wpisują na listę widzeń tak?Przepraszam,że zadaję takie może się komuś wydawać głupie pytania ale pierwszy raz mam z tym styczność nie wiem co myśleć i co robić :(

W tym nie pomogę, ponieważ to już zależy od specyfiki zakładu. Tam gdzie ja jeżdżę nie ma żadnych zapisów, a to tylko dlatego, że zakład jest maleńki i wyjątkiem w ogóle jest jakiekolwiek oczekiwanie na wejście.

A powiedzcie mi może ktoś będzie wiedział niby raz mogę mu kupić paczkę tam na miejscu w tym będą mogły być papierosy jedzenie a np koperty zeszyt długopis i znaczki też? i papier toaletowy żel pod prysznic itp? czy tylko żywność to żywność?..... i czy to jakoś tam się pakuje czy normalnie w reklamówkę? i czy normalnie idę do kantyny i mu kupuję aha i czy mąż idzie tam ze mną czy idę sama?... Boże nic nie wiem w niczym ie nie orientuję.....a nie chcę jutro tracić czasu na pytania i szukanie bo ta godzina to tak mało :( więc pytam Was może ktoś mi podpowie......z góry dziękuję

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót