Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
tygrysek72 napisał:
nie odbyte widzenie zostało zarejestrowane jako odbyte,szlus,kropka.
przecież nie chcieli jej zapisać ("o 12 już nie chcieli zapisać") - to gdzie ono jest zarejestrowane?
Poza tym widzenia są liczone jako uprawnienie skazanego. W jaki sposób można mu odliczyć widzenie, na które nawet nie był wzywany, bo odwiedzający został odprawiony od okienka z niczym?

Wiem,że to może brzmieć nieprawdopodobnie ale tak jest,jeśli osoba odwiedzająca się zarejestruje na biurze przepustek jako osoba oczekująca na odwiedziny to w "procesie weryfikacji" czy dany skazany ma lub nie ma wykorzystane przysługujące mu widzenia to "widzenie" ma zarejestrowane jako wykorzystane.

ok. Ale w mojej interpretacji nie zarejestrowali jej jako oczekującej - "nie chcieli zapisać", skoro nie chcieli to nie zapisali, nie zapisali więc nie zaczęła funkcjonować jako zarejestrowana oczekująca.

Faktycznie,skoro "nie zapisali",to równoznacznie nie mogli wykreślić z rejestru widzenia.

Witam WAS....
tak, nie zapisali, bo właśnie tak jak piszecie... była opcja, że mogli mnie wpisać (rezerwowo), żeby ewentualnie czekać cały dzień jeśliby ktoś nie przyszedł to ja bym "wskoczyła" na to miejsce, ale jeśliby tak nie było to jego "widzenie" by przepadło....

Hej jestem tu nowa . Chciałabym sie dowiedziec czy jesli nie mam 18 lat ( 17 ) to czy moglabym zobaczyc sie ze swoim chlopakiem sama na widzeniu ? . ogolnie jezdze do niego ale z jego matka ale wiadomo sam na sam lepiej ; x . on przebywa w Areszcie Sledczym i sprawa jest w sadzie . pani w sadzie mowila ze da mi ta karte abym mogla go odwiedzic sama ale czy mnie wpuszcza w rzeszowie do as sama to nie wie . jak myslicie bylyscie juz w takiej sytuacji ; C ?

witam. moj narzeczony został osadzony 23sierpnia, ma dwa widzenia w miesiacu. chciałam sie dowiedziec jak to jest. czy jest tak ze liczy sie od 1 dnia miesiaca do ostatniego czy od dnia kiedy został osadzony czyli 23sierpnia do 23 wrzesnia. poniewaz bylam juz raz u niego i jesli by bylo od 1 do ostatniego dnia to mogłabym jeszcze raz w tym miesiacu sie z nim zobaczyc a jak nie to jakies dwa tygodnie musiałabym odczekac a bardzo za nim tesknie. prosze o szybka odpowiedz.

Czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się do zk CB dysponuje autkiem i szukam chętnych ,żeby było taniej.:(
;)

SoQs napisał:
są przez pleksę czy przy stoliku??
No na to pytanie to już nie dostaniesz takiej błyskotliwej odpowiedzi jak wyżej.

Sa przy stoliku , chyba że masz widzenie z osadzonym "niebezpiecznym" lub ukaranym kara dyscyplinarna w postaci widzenia "za pleksą" - wtedy - przez pleksę

Witam czy dyrektor zakladu karnego moze odmowic adwokatowi widzenia ze skazanym???

Magdalena0308 napisał:
Witam czy dyrektor zakladu karnego moze odmowic adwokatowi widzenia ze skazanym???

Oczywiście - jeśli na przykład skazany leży nieprzytomny, nie ma go w zakładzie, osadzony tego sobie nie życzy, zakład karny się pali albo został napadnięty przez stado rozszalałych wiewiórek. I tak dalej.

Podaj szczegóły to może ktoś się lepiej niż ja ustosunkuje do Twojego pytania.

forg czy ty zawsze musisz byc tak zlosliwy??? :( A swoja droga moj maz pracuje, kilka dni wczesniej dostal pozwolenie o pozostanie w zk w dzien kiedy adwokat mial przyjsc. A w dzien spotkania dyrektor zk powiedzial pani adwokat ze musi isc do pracy mimo ze moj maz pozostal w zk. Z gory dziekuje za odp.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót