Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, jestem tu nowa. Mam pytanie, otóż wyrok ogłoszony był miesiąc temu, uprawomocnić miał się po 14 dniach, podobno nadal nie został uprawomocniony (swoją drogą jak to sprawdzić?). M. nadal nie przewieźli do ZK. Nie mogłam go odwiedzać w AŚ w trakcie trwania śledztwa, czy po uprawomocnieniu, ale przed przewiezieniem do ZK mogę?

mdyzlul napisał:
czy po uprawomocnieniu, ale przed przewiezieniem do ZK mogę?

Tak lub nie. Innej odpowiedzi nie ma. Art. 223 kodeksu karnego wykonawcze - i to co tam jest napisane o "przeniesieniu" potraktuj w przenośni. Czyli może być traktowany jak skazany bez przeniesienia fizycznego do zakładu karnego.

Witam Mój chłopak znajduje się w ZK 1 w Łodzi. wiem że napisał podanie o prośbę z widzeniami ze mną. Chciałabym się dowiedzieć skąd będę wiedziała że jestem wpisana na tą listę? Wychowawca mu to powie czy będę musiała zadzwonić do Dyrektora?
Jeśli już będę wpisana na tą listę to jak to będzie wyglądać mogę normalnie przyjechać bez uprzedzenia ZK, czy mam pisać jakieś podanie które wręczam na bramie? czy po prostu mówię że chciałabym się widzieć z tym i tym daje dowód i mnie wpuszczają?

Monika9310 napisał:
Chciałabym się dowiedzieć skąd będę wiedziała że jestem wpisana na tą listę? Wychowawca mu to powie czy będę musiała zadzwonić do Dyrektora?

Dowie się i Cię poinformuje. Skazany oczywiście.

Monika9310 napisał:
Jeśli już będę wpisana na tą listę to jak to będzie wyglądać mogę normalnie przyjechać bez uprzedzenia ZK, czy mam pisać jakieś podanie które wręczam na bramie? czy po prostu mówię że chciałabym się widzieć z tym i tym daje dowód i mnie wpuszczają?

Oczywiście zapoznałaś się ze stroną tej jednostki, gdzie są określone między innymi zasady udzielania widzeń? Przeczytałaś temat na tym forum dotyczący tej jednostki? Jeśli nie to zachęcam, może znajdziesz tam odpowiedź.

forg napisał:
Oczywiście zapoznałaś się ze stroną tej jednostki, gdzie są określone między innymi zasady udzielania widzeń? Przeczytałaś temat na tym forum dotyczący tej jednostki? Jeśli nie to zachęcam, może znajdziesz tam odpowiedź.

Tak czytałam ale odpowiedzi nie znalazłam.
Na forum znalazłam temat dotyczący tej jednostki ale o procedurze widzeń nic nie znalazłam.

widzę że dla nie których trudno jest napisać tak po porostu zamiast zamiast odsyłać na inne strony.

Tak czytałam to wszystko wiem kiedy mogę pójść na widzenie ale chodzi mi o to czy ja to zgłoszenie na widzenie muszę napisać czy wystarczy że powiem i jak by miało w takim razie ono wyglądać?

Monika9310 napisał:
Tak czytałam to wszystko wiem kiedy mogę pójść na widzenie ale chodzi mi o to czy ja to zgłoszenie na widzenie muszę napisać czy wystarczy że powiem i jak by miało w takim razie ono wyglądać?
To już na miejscu w ZK powiesz do kogo przyjechałaś i tam Ci wszystko powiedzą.

Witam osadzony w ZK już po wyroku odbywający karę.Czy niespokrewniona osoba z osadzonym np. kolega, koleżanka może odwiedzić w zakładzie karnym? Czy taka osoba musi być wpisana na listę przez osadzonego? Czy czegoś takiego jak wpisanie na listę nie ma?

Skazany musi ją wpisać.Najbliższe osoby nie muszą być wpisywane,a reszte niestety skazany musi wpisać.

Witam serdecznie. Proszę mi powiedzieć co mam zrobić..abym mogła zobaczyć się ze swoim chłopakiem który odsiaduje wyrok w AS...Proszę o pomoc:(

Pierwszą rzeczą jaką musi zrobić Twòj chłopak to zwròić się do Dmyrektora o wpisanie Cię na kartę widzeń. Jak już tak się stanie możesz go odwiedzić. Sprawdź sobie na Służba Więzienna w jakie dni odbywają się widzenia i jedź. Jak się domyślam jest on osobą skazaną?

Ostatnia edycja:
Tak jest osobą skazaną. Dziękuję bardzo za te cenne informacje;)...Jeśli można to proszę mi powiedzieć ,może się orientujesz...jak powinna wyglądać zgoda na opaske elektroniczną dla chłopaka?

Witam serdecznie. Dziękuje za te cenne informacje..teraz wiem co mam robić;) A wiesz może jak pisze się zgode na dozór elektroniczny dla chłopaka?

mam bardzo wazne pytanie chodzi o pisemne oswiadczenie ze wyrazm zgode na widzenie intymne z moim facetem dzis dzwnolil i mowil zebym napisala i wyslala w liscie jako ze mieszkam zagranica niemoge dostarczyc osobiscie ...w ogole nie wiem jak i co napisac w tym oswiadczeniu bardzo prosze o pomoc :) pozdrawiam

pofrancussku napisał:
w ogole nie wiem jak i co napisac w tym oswiadczeniu

A pan skazany Ci nie powiedział, co masz napisać? Według mnie to możesz napisać, że nie obawiasz się pozostać sama na sam z przestępcą, bez dozoru oraz że wyrażasz zgodę na to, by pan przestępca kontaktował się intymnie z Tobą.

pofrancussku napisał:
w ogole nie wiem jak i co napisac w tym oswiadczeniu
Niech Twój facet zapyta wychowawcę jak to napisać i Ci powie przez telefon. Z tego co pamiętam to w Rzeszowie było takie gotowe oświadczenie które osoba odwiedzająca podpisywała po zarejestrowaniu się na widzenie.

ok dziekuje za odpowiedzi najlepiej przy nastepnym telefonie sie go zapytam dokladnie... wlasnie slyszalam ze trzeba napisac ze nie boi sie zostac sam na sam z osadzonym :) pozdrawiam

czy na widzeniu w areszcie śledczym można podać paczkę albo pieniądze?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót