Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rsc, dziękuję Ci pięknie za odpowiedź :roza:
Zadzwonie też do adwokata :)

Pozdrawiam Cię.

Jestem kobietą w ciąży czy po mogę złożyć wniosek o 3 widzenia w miesiącu z dorosłym odbywającym karę w ZK?

nn nn napisał:
Jestem kobietą w ciąży czy po mogę złożyć wniosek o 3 widzenia w miesiącu z dorosłym odbywającym karę w ZK?

Po pierwsze nie ty składasz wnioski. Po drugie - co ma ciąża do widzeń?

Witam! Przejrzalam rozne posty, ale nie udalo mi sie znalezc odp na pytanie, czy na widzenie moge przyniesc dla skazanego np. ksiazki, krzyzowki, gazety kupione poza zakladem karnym?

Fakt - książka na talon...; a gazeta, krzyżówka jak najbardziej. Chyba, że propaguje wrogie treści.

KBK123 napisał:
Fakt - książka na talon...; a gazeta, krzyżówka jak najbardziej.

Przejrzyj sobie strony internetowe wszystkich jednostek i zobaczysz, że są takie, które w liście dopuszczają tylko korespondencję. Gazeta czy krzyżówka to nie korespondencja.

na książki, gazety i różne inne rzeczy oprócz kopert i znaczków trzeba mieć zgodę bo inaczej albo wyrzucą albo zrobią zwrot (przynajmniej tak jest w Potulicach i w Koronowie).

Witam.
Mam pytanie odnośnie widzenia, poza obrębem zakładu karnego, czy ta forma nagrody przysługuje osobie odbywającej zastępczą karę pozbawienia wolności?

Monikaa86 napisał:
Witam.
Mam pytanie odnośnie widzenia, poza obrębem zakładu karnego, czy ta forma nagrody przysługuje osobie odbywającej zastępczą karę pozbawienia wolności?

Niestety nie. Warunkiem do udzielenia takiego widzenia czy przepustki jest odbycie połowy tej części kary po której skazany może ubiegać się o warunkowe przedterminowe zwolnienie. Odbywając zastępczą karę pozbawienia wolności wpz nie przysługuje.

Witam. Mam pytanie odnośnie widzenia. Mój brat przebywa w zakładzie karnym, ja będę w przyszłym tygodniu w mieście, w którym jest ten zakład. Czy jest szansa na widzenie, jeśli prawdopodobnie nie jestem wpisana na liście?

Osoby będące rodziną dla skazanego nie muszą być wpisane na kartę widzeń. Rozumiem, że masz to samo nazwisko?

estera0 napisał:
Zależy od zakładu. Najlepiej zadzwonić i spytać.
Co zależy od zakładu? Matka, ojciec, brat, siostra, mąż, żona nie muszą być wpisywani na kartę widzeń. I tyle. Więc nie wprowadzaj w błąd.

Dziwne, bo dziecko musiało być wpisane (akt urodzenia miałam na potwierdzenie - nazwisko ojca). Więc to Ty nie wprowadzaj w błąd. Są zakłady, że najbliżsi nawet muszą być na liście.

Które zakłady? Zobacz art. 105a & 4 kkw.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót