Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie przejmuje się aż w tak szybkim tempie go nie przewiozą. List powinien zostać dosłany. Może odwiedzisz go jeszcze w AŚ.

Przez administrację AŚ Tarnowskie Góry do jednostki do której zostanie ewentualnie przewieziony partner zainteresowanej. A co może to też nieaktualne?

Dziekuje wam bardzo za udzielone informajce jetem spokojniejsza tera pozostalo czekac na list albo telefon jeszcze raz dziekuje

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie jezeli jet skazany wpisal mnie na liste widzen to czy ja mam jakies sznase jutro wejsc na widzenie gdy trafil na as dopiero w piatek ? Czy po tak krotkim czasie mam wogole szanse jutro zadzwonie zapytam ale moze ktos z was mi doradzi
I czy jego siostra musi byc wpisana na liste jezeli chce wejsc ?

Jeśli jesteś na karcie widzeń to wejdziesz na widzenie. Nie spotkałem się nigdzie aby rodzina była wpisywana na kartę widzeń. Nie wiem jak jest w sytuacji gdy kobieta po wyjściu za mąż przyjmuje nazwisko męża. Natomiast jeśli chodzi o rodzeństwo przyrodnie mające różne nazwiska to najlepiej spytać u źródła czyli w tym przypadku w AŚ Tarnowskie Góry.

Bo dobrze zrozumialam ze jak oni go przywiezli na as to odrazu mogl kogos wpisac na liste widzen tak ?

Tak. Jak mnie przyjmowali do Rzszowa to tak było. Kierownik działu ewidencji zapytał kto mnie będzie odwiedzał i wpisał moją partnerkę na liste osób odwiedzających. Najlepiej jakby zadzwonił i powiedział Ci co i jak.

No tylko ze narazie nie dzowni a karte ma aczkolwiek nie wiem czy sie o nia upomnial bo jak nie to pewnie poszla do depozytu bo mial ja w portfelu ale tak sie martwie ze chcialabym juz jutro pojechac tylko nie wiem czy sie nie odbije od bramy i daremna moja jazda czyli nawet po tak krotkim czasie jezeli go przywiezli w piatek a jutro jest wtorek wiec takowo bd tak dopiero 5 dni To jezeli jestem na liscie to moge wejsc tak ?

Aha w takim razie dziekuje za odpowiedz aczkolwiek nie wiem czy wejde rano zadzwonie moze udziela mi jakis informacji aczkolwiek watpie

Informacji raczej Ci nie udzielą. Choć może... Tak czy owak daj znać co się będzie działo. Jadąc do aresztu możesz mu podać paczkę żywnościową a na widzeniu kupić całą resztę co nie można włożyć do paczki np. tytoń, środki czystości. Powodzenia!

Listy mogą dosłać, ale nie muszą - zależy od jednostki.
Ptasior napisał:
na widzeniu kupić całą resztę co nie można włożyć do paczki np. tytoń, środki czystości
Nie wszędzie można kupić, w niektórych jednostkach takie zakupy liczone są jako paczka, a w innych musi być wniosek nagrodowy.

Ja mówię poza żywnością. Ciekawy jestem do jakiej paczki zakwalifikowany zostałby tytoń czy papierosy? O nie doczytałem. Ja się nigdy nie spotkałem aby korespondencja nie była dosyłana. Było tylko gdzieś takie coś że skazany za dosłany list musiał "zapłacić" tzn. dokleić znaczek.

Ostatnia edycja:
Ptasior do żywnościowej. Sprawdź sobie na stronach jednostek co można zamówić do e-paczki. Nie neguje Twoich doświadczeń, tylko uzupełniam je o swoje - nie musisz mnie atakować za każdym razem.
A ja się spotkałam, że listy wróciły do nadawcy, bo osadzonego przewieźli.

Ostatnia edycja:
Nie atakuję. W żadnym ZK w którym byłem ja i moi znajomi nie było takiej sytuacji żeby zakupy art. tytoniowych były traktowane jako e-paczka. Paczka żywnościowa paczką żywnościową a zakupy na widzeniu zakupami nawidzeniu. No chyba że ktoś kupował żywność wtedy tak. E-paczki robiło się wtedy jak ktoś odbywał karę daleko od domu i nie miał widzeń bo taka paczka mogła zawierać wszystko co było w kantynie.

Ptasior to już Ci piszę - ZK we Włodawie - zakupy w kantynie jako paczka żywnościowa lub za wniosek nagrodowy. OZ w Kikitach - zakupy można na każdym widzeniu zrobić (to takie przykładowe jednostki)

Aha czyli jednak nc mi nie powiedza telefonicznie . Sama nie wiem czy jechac bo on tam est 4 dni a jak np zostal juz przenisiony na polotwarty . Nie wiem z kolei kolega siedzial na aś bytom listopad grudzien 2014 i styczen 2015 mial tez wyrok za grzywne niesplacona ale na kwote 15000 zl i dostal pod 100 dni ale nie mial prawa do widzen z tego powodu ze mial P1 i za krotki wyrok ale z tym ze byl to tez okres swiateczny a na oddziale panowala grozlica. I nie wiem sama czy jechac jutro czy nie co doradzacie ?

Sanix nie powinni nic przez telefon powiedzieć, ale możesz spróbować się dowiedzieć. Widzenia przysługują każdej podgrupie, nawet P1 (chyba że był na izolatce, ale całej kary nie mógł tam spędzić). Wysłałam Ci prywatną wiadomość.

Ptasior napisał:
Przez administrację AŚ Tarnowskie Góry do jednostki do której zostanie ewentualnie przewieziony partner zainteresowanej.

W Tarnowskich Górach też przebywałeś? Skoro opierasz się na doświadczeniu własnym?
Nic się nie zmieniło - zgodnie z przepisami jednostka ma ZWRÓCIĆ list firmie, która go dostarczyła z podaniem miejsca aktualnego pobytu. A czy firma wyśle do Koluszek czy prześle do tego innego miejsca pobytu to już kwestia przepisów pocztowych. Nie karnych wykonawczych.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót