Widzenia skazanego III

• Autor wątku Autor wątku Janusz.C.M.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
biezanow_123 napisał:
Nie. Nie zablokuje

Czyli wizyta adwokata nie wpływa na na ilość widzeń w miesiącu? Czy wizyty z adwokatem również są pod nadzorem funkcjonariusza?

Witam.Mam pytanie...Jak jest z widzeniami z osadzonym w AŚ? Jestem osobą niepelnoletnia i jest zgoda dyrektora abym weszła do chłopaka z tym,że jest problem,że raz mnie wpuszczają raz nie.Dzisiaj mi powiedzieli,że nie mogą mnie wpuścić bez wpisanej osoby pełnoletniej,która razem ze mną by weszła a tydzień temu takiego problemu nie było? Wie ktoś o co chodzi? I czy jest jakiś sposób by na coś się powołać,żeby kolejny raz do takiej sytuacji nie doszło? Dodam,ze mam ukończone 16 lat..

Może trafiłaś na funkcjonariuszy SW, którzy przeczytali art. 105a § 2 k.k.w.

maxixxx napisał:
Może trafiłaś na funkcjonariuszy SW, którzy przeczytali art. 105a § 2 k.k.w.

Być może..nwm spróbuję jutro znowu iść na widzenie,może mnie wpuszcza. Choć to dla mnie dziwne,że nie którzy wpuszczają a inni nie ,tak samo w Lublińcu,kolegę (ma 17) do siostry normalnie wpuscili w piątek a dzwonił wcześniej i tak samo jak mi wcześniej powiedzieli,że mając 16 skończone można.

Witam .
Z góry przepraszam jeśli nie w tym miejscu napisałam .Mam pytanie mój partner odsiaduje wyrok przysługują mu 2 godziny widzeń .Napisaliśmy prośbę o dodatkową godzinę widzenia -on napisał swoją ,i ja wysłałam listem poleconym jego poszła na dzień dobry w śmietnik ,ja dostałam odpowiedz oczywiście negatywną w służbowej formułce że jest tylko możliwe w formie nagrody ale tam gdzie jest nie ma szans na nagrodę .Chciałabym napisać odwołanie od decyzji ,bardzo mi go brakuje i wiem że jemu kontakt jest potrzebny stąd moje pytanie .Czy ktoś już pisał takie odwołanie jeśli tak to jak je napisać aby miało sens .Proszę o wiadomość na forum lub w prywatnej wiadomości .

Anika

Anika odwolanie od Decyzji takowej pisze się do Okregowego Inspektoriatu Służby Więziennej ZK w którym przebywa Twoj partner... Przykładowo odbywa Karę w Woj.Dolnośląskim to się pisze takie odwołanie do Okregowego Inspektoriatu Służby Więziennej który sie mieści W Zakładzie Karnym NR1 We Wrocławiu przy ulicy Kleczkowskiej 35 Pozdrawiam

przepraszam nie w ZK W którym przebywa Twój partner ..tylko Okregowy Inspektoriat Służby Więziennej jest w mieście Wojewódzkim stąd przyklad ZK nr 1 WE Wrocławiu

Dla mnie jak i dla wielu pewnie jest to czarna magia ,nigdy nie przypuszczałam że kiedyś sama będę potrzebowała pomocy w takiej sprawie .Wiesz może co napisać aby miało to sens .Jego wychowawca bardzo się oburzył jak dostał moj list na który musiał udzielić odp.No i drugie pytanie czy nie narobię kłopotów partnerowi .On przebywa w Sztumie z wyrokiem 14 miesięcy .

Witam
Kolega złożył prośbę o wpisanie mnie na listę widzeń. Czy
To on dostanie odpowiedz, czy może do mnie coś przyjdzie? Jak to wygląda?

Witam serdecznie mam nietypowe pytanie czy w ciągu jednego dnia skazany może mieć dwa widzenia tzn nasza rodzina jest spora i chcemy wejść na dwie tury czyli np mama, brat, ojciec pierwsza tura a jak oni skończą widzenie np wejda pozostali czyli jednym słowem czy można tak zrobić?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Ok dziekuje bardzo już wszystko wiem

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Witam.Mam pytanie dotyczące kontaktu skazanego z rodziną mieszkającą w UK
Dokładnie chodzi mi o kontakt listowny i telefoniczny czy będzie mógł dzwonić i wysyłać listy za granicę? Dodam.ze jestem jego jedyną rodziną,która może się z nim kontaktować ,odwiedzać itp.
Proszę o pomoc :)

Witam ,jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o to wszystko. Mój partner zostanie transportowany z zk koronowo (polotwarty i jest zatrudniony) do łodzi na smutną z powodu iż będzie świadkiem w sprawie w związku z tym mam kilka pytań:
1 Czy mogę go tam odwiedzić ? (W koronowie jestem wpisana na liste)
2 Jeśli tak to w jaki dzień ? Wg alfabetu czy w niedzielę też będę mogła przyjechac ?

Zielona00 napisał:
Witam ,jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o to wszystko. Mój partner zostanie transportowany z zk koronowo (polotwarty i jest zatrudniony) do łodzi na smutną z powodu iż będzie świadkiem w sprawie w związku z tym mam kilka pytań:
1 Czy mogę go tam odwiedzić ? (W koronowie jestem wpisana na liste)
2 Jeśli tak to w jaki dzień ? Wg alfabetu czy w niedzielę też będę mogła przyjechac ?

jesli jestes wpisana na liste to mozesz odwiedzic wszedzie gdzie on przebywa a dni i godziny odwiedzin sprawdz na stronie ZK w którym przebywa

katarzyna zimnicka napisał:
Witam.Mam pytanie dotyczące kontaktu skazanego z rodziną mieszkającą w UK
Dokładnie chodzi mi o kontakt listowny i telefoniczny czy będzie mógł dzwonić i wysyłać listy za granicę? Dodam.ze jestem jego jedyną rodziną,która może się z nim kontaktować ,odwiedzać itp.

jezeli moze pisac do rodziny w kraju i wykonywac do nich rozmowy telefoniczne to moze i robic to za granice bez problemu - zwiekszy mu sie tylko koszt

Andrzej_F
Mezczyzna.gif
Nie pisz postu pod postem co kilka minut. Jest to sprzeczne z regulaminem forum !

Czy jeżeli jestem wpisana na listę widzeń w Gdańsku ale nie zdążyłam przyjechać i mojego partnera przenieśli do Elbląga to czy tam też jestem automatycznie wpisana czy znów musdi pisać prośbę ?

co można zrobić aby uzyskać od dyrektora a.ś w-wa grochów zgode na prawo do widzeń.jestem wpisany na liste jako osoba bliska zarówno mnie jak i narzeczonej dyrektor odmawia zgody na widzenia. jako powód odmowy podaje(ustnie)złe zachowanie narzeczonej.proszę pomóżcie bo pomału dostaje świra

Ostatnia edycja:
Czy orientujesz się moze czy z tymczasowo aresztowanym jest szansa na widzenie intymne. Nadmienię ze chodzi mi o męża który jest na sankcji juz 9 miesięcy.
Z góry dziękuję za odpowiedz

Powrót