Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Skoro na 100% wpisał Cię na listę to już możesz iść na widzenie. Święta w tym przypadku w więziennictwie nie grają roli. Jedynie w święta to kantyna zazwyczaj bywa zamknięta, gdyż tak reguluje jakieś prawo o wolnym w dni świąteczne.

a taką listę dostaję odrazu zeby kogos wpisac..?

anthony napisał:
Święta w tym przypadku w więziennictwie nie grają roli. Jedynie w święta to kantyna zazwyczaj bywa zamknięta, gdyż tak reguluje jakieś prawo o wolnym w dni świąteczne.

A na Białołęce od tego roku widzeń w święta nie ma... I w majówkę, i w Boże Ciało. Więc trzeba jednak wybadać wcześniej, jeśli chce się iść w jakiś dzień "ogólnie" wolny.

Oj raczej nie, najpierw się pisze prośbę do dyrektora i gdzieś po tygodniu jest się wpisanym na tą listę. On pewnie napisał dopiero prośbę o wpisanie Ciebie na listę, więc to jeszcze trochę potrwa. Na moje oko to w dwa dni po przyjęciu do ZK nie wpisał Cię na żadną liste. Jeżeli jednak masz tak samo na nazwisko, to bez problemu wejdziesz już na to widzenie.

Wyrwana, pewnie jest to związane z zamknięto kantyną i dlatego zmienili przepis wewnętrzny. Jednak w wielu zakladach widzenia odbywają sie przy zamkniętych kantynach.

No właśnie nie mamy takiego samego nazwiska:( ...jeszcze ;-)
Więc pewnie narazie zostaje mi pisanie listów..
Ale jak będę miała isc na widzenie to jednak zadzwonie wcześniej i się dowiem czy już jestem wpisana
Dzięki za pomoc

Tak Koperek, najpierw dowiedz się o tę listę od niego albo dzwoniąc do ZK - o ile Ci to powiedzą. A później zajrzyj na stronę SW i poczytaj czy jest tam jakaś informacja na temat widzeń.
Anthony - było już mówione, że w święta w ZK to chyba Ty pracujesz:lol: bo np. w Koronowie to nie ma widzeń nawet w święto, które wypada 23.05:!:

Ale on jest jeszcze w AŚ..to coś zmienia? Bo do ZK to pewnie go przeniosą za jakies 3 tyg

Jak jest w AŚ, ale już po wyroku czyli ma status skazanego to tworzy listę, która powinna pojechać z nim do ZK więc jak wpisze Cię tu na listę to tam raczej też na niej będziesz, tylko dni widzeń mogą Ci się zmienić, bo w każdej jednostce jest inaczej.

aha dziękuję
Ech jak ja bardzo chcę już go zobaczyc:mad:

Witam wszystkich;)
Mojemu M przysługują dwa widzenia w miesiącu. I może ktoś będzie wiedział jak to jest gdy w danym miesiącu przenoszą skazanego do innego ZK. Chodzi o to że już w tym miesiącu wykorzystaliśmy jedno widzenie w poprzednim ZK i jak teraz odbywa karę w innym czy to widzenie z poprzedniego ZK zalicza mu się do tych dwóch widzeń w miesięcu? Czy w nowym ZK ma od nowa dwa widzenia?

Elmaa przysługuje się jeszcze 1 dzień,skoro już jeden wykorzystał.
Za każdym razem "papiery" dotyczące jego osoby "idą" za nim do kolejnego ZK.

Witam mam problem moj chlopak odsiaduje teraz wyrok w AS i nie wiem czy moge go odwiedzic skoro mnie wpisal na liste????
w sumie wpisal 3 osoby na widzenie ale slyszalam ze moze tylko 2 osoby miec na widzeniu:(

Na liście może mieć kilka osób, ale w widzeniu mogą uczestniczyć tylko dwie osoby pełnoletnie. W razie co można napisać prośbę do dyrektora o wyrażenie zgody na uczestniczenie w widzeniu więcej niż 2 osób dorosłych.

Dzisiaj dzwonil do przyszlej tesciowej ze wpisal na liste i ze jutro mozemy go juz odwiedzic

tylko nie wiem czy mnie wpuszcza bo nie jestem z rodziny tylko jego dziewczyna:-(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Możesz być nawet koleżanką, ale jak jesteś na liście to śmiało możesz go odwiedzać, jednak jeśli będzie więcej niż dwie osoby pełnoletnie i nie ma na to zgody dyrektora to na jedno widzenie wszyscy nie wejdziecie.
P.S. Gosiacek - jak chcesz coś dopisać to używaj opcji "edytuj", która jest aktywna w ciągu kilku minut.

Czy może mi ktoś powiedzieć ile się czeka na zatwierdzenie takiej listy?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót