Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam pytanie , Czy dodatkowe trzecie widzenie z dzieckiem ,dotyczy tylko Dziecka biologicznego ,o tym samym nazwisku?

Nie. Dotyczy dziecka, wobec którego skazany sprawuje stałą pieczę. Zgodnie z art. 105a oraz 87a kodeksu karnego wykonawczego.

Czy Mój Piotr może zobaczyć się ze swojm dwu letnim chrześniakiem?mieli ze sobą super kontakt i choc wujka niema 4 ry miesiace Kubuś dalej pokazuje na zdjęcie i na okno..........

katja91 napisał:
Czy Mój Piotr może zobaczyć się ze swojm dwu letnim chrześniakiem?

Nie pytaj na forum ... O to, najlepiej w formie pisemnej, powinien osadzony zapytać dyrektora jednostki.

anylec napisał:
a gdzie ja moge zlozyc prosbe o wiedzenie/

W organie, który decyduje o widzeniach osadzonego.

witam, wlasnie sie dowiedzialam, ze jako zona moge zobaczyc meza bez zadnych zezwolen. mam pytanie czy podczas widzenie moge mu przekazac rzeczy pierwszej potrzeby, odziez, art higieniczne kase i karte tel. czy moge zrobic to na widzeniu czy musze wyslac paczke

To prawda że jako zona idziesz na widzenie i niemusisz być wpisana na żadną liste wchodzisz bez problemów,na rzeczy pierwszej potrzeby typu odzież i art higieniczne najpierw mąż musi mieć talon wydaje się go za zgodą dyrektora i dopiero potem jak masz talon przekazujesz paczke,zakupy przeważnie można zrobić w kantynie wiec nie musisz mu przekazywać kasy lub jeżeli bardzo chcesz wyślij na rachunek bankowy zakladu wtedy mąż zrobi sobie sam zakupy jak bedzie miał "wypiske".Najlepiej poczytać sobie jeszcze na stronce SW o jednostce w której przebywa twój mąż tam pewnie też pisze wszystko dotyczące paczek widzeń itp Pozdrawiam:)

Hej!! Mam pytanie ... W sumie moze padło już wcześniej ale nie mam siły wszystkiego przekopywać ... Chodzi o to że chce spotkać się z moim Łobuzem który teraz przebywa w AŚ w Bielsku i kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać ... POMOCY :(:(:(:!:

z tego co sie dowiedzialam jako zona mozesz wejsc w kazdej chwili jak sa widzenia. jesli jestes dziewczyna to musi ci wpisac na liste i wtedy dostaniesz zawiadomienie. a tez zalezy czy jest juz w zk czy jeszcze w areszcie

anylec napisał:
z tego co sie dowiedzialam jako zona mozesz wejsc w kazdej chwili jak sa widzenia. jesli jestes dziewczyna to musi ci wpisac na liste i wtedy dostaniesz zawiadomienie. a tez zalezy czy jest juz w zk czy jeszcze w areszcie

jakie niby zawiadomienie? nie wprowadzaj ludzi w błąd...

klara1982 napisał:
jakie niby zawiadomienie?

Normalne. "Halo, tu Bonifacy, mogę rozmawiać z Hiacyntą? ... Kochanie, zawiadamiam Cię, że dyrektor zakładu wyraził zgodę na to, byś mnie odwiedzała i zostałaś wpisana no listę mnie odwiedzających".

TO samo może być w formie listownej, już bez: "halo tu Bonifacy".

Witam.
Chciałam spytać, bo może ktoś się orientuje, czy w Areszcie Śledczym w Ostrołęce osoby powyżej 15 roku życia, ale jeszcze nie pełnoletnie (16 lat) mogą wejść do skazanego na widzenie bez opieki osoby dorosłej? Zależy mi na rozmowie z chłopakiem sam na sam, bo wiadomo jak to przy większej ilości osób, nie można powiedzieć wszystkiego, co się czuje.

Bardzo proszę o pomoc.

jak masz skończone 15 lat i jesteś wpisana na listę widzeń to możesz iść sama na widzenie.

11/ W widzeniu mogą uczestniczyć nie więcej niż dwie osoby pełnoletnie. Liczba osób niepełnoletnich nie podlega ograniczeniom, z tym, że osoby do lat 15 mogą korzystać z widzeń tylko pod opieką osób pełnoletnich.

Tak, 15 skończyłam we wrześniu i jestem przez chłopaka wpisana na listę. Dziękuję bardzo za odpowiedź, wybiorę się na pewno :)

Hej dziewczyny
Muszę napisac wniosek o widzenie do prokuratury. Chce wpisac siebie i rodziców chłopaka. Jakie dane sa mi do tego potrzebne wystarczy imie i nazwisko ? czy adresy i kim jestesmy dla niego tez musi byc ?

We wniosku o widzenie pisze się też numer dowodu (lub innego dokumentu), stopień pokrewieństwa również.I adresy wasze jak najbardziej. To chyba wszystko :)

Dziękuje ślicznie za odpowiedz
Wysłałam wczoraj wniosek.
Może wiecie jak mam się dowiadywać czy jest zgoda ? Ta prokurator jest cholernie nie miła i nic mi nie chce mówić z reszta pewnie jak każda :/ Przyślą mi jakieś pismo ? Czy dzwonić tam i się dowiadywać ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót