Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wszystko w tym temacie:
Wyszukiwarka boli?

forg napisał:
Jeśli masz to samo nazwisko lub przedstawisz dowód na to, że jesteś córką to dyrektor nie musi wyrażać zgody - czyli nie musisz być wpisana na "listę". Wchodzisz jako członek rodziny.

communication napisał:
Osobą najbliższą jest małżonek, wstępny, zstępny, rodzeństwo, powinowaty w tej samej linii lub stopniu, osoba pozostająca w stosunku przysposobienia oraz jej małżonek, a także osoba pozostająca we wspólnym pożyciu (Art. 115 § 11 kk)

fifi123 napisał:
Nie boli, kto pyta nie błądzi:)

Nie - kto jest leniem lub nie umie sobie poszukać powoduje wydłużenie tego tematu do niebotycznych rozmiarów.

Witam
Mam pytanie jak jest z widzeniami WROCŁAW Świebodzka - osobiscie nie dojade do ojca do aresztu sledczego ale jego konkubina i powiedzieli jej ze widzenia tylko 3 razy w miesiacu (dlaczego tak jest)
Dostał rok czasu w zawieszeniu na 5 lat i niestety odwidziało sie komus i wyrok odwiesili i został zatrzymany 15 maja tego roku ( o godzi 4.30 rano 16 maja jego konkubina dostała telefon ze został resztowany ). Na stornie internetowej sa inne informacje odnosnie widzen.
Prosze o odpowiedz TU badz na prywatna wiadomosc.

ognik123 zapewne Twój ojciec ma 3 widzenia w miesiacu,które należą mu się z podgrupy klasyfikacyjnej,dlatego 3 razy w miesiącu po 1 godzinie.Można je wykorzystać jednorazowo,gdy skazany napisze prośbę i uzyska zgodę od p.Dyrektora.

To co jest napisane na stronie SW danego zakładu to wskazówki w jakie dni i godziny można udać się na widzenie.

OGNIK123 napisał:
Mam pytanie jak jest z widzeniami WROCŁAW Świebodzka - osobiscie nie dojade do ojca do aresztu sledczego ale jego konkubina i powiedzieli jej ze widzenia tylko 3 razy w miesiacu (dlaczego tak jest)

Bo tak ustanowiono w przepisach.

OGNIK123 napisał:
Dostał rok czasu w zawieszeniu na 5 lat i niestety odwidziało sie komus

Chyba przestępcy się odwidziało i złamał warunki zawieszenia wyroku.

OGNIK123 napisał:
Witam
Dostał rok czasu w zawieszeniu na 5 lat i niestety odwidziało sie komus i wyrok odwiesili i został zatrzymany 15 maja tego roku ( o godzi 4.30 rano 16 maja jego konkubina dostała telefon ze został resztowany ). Na stornie internetowej sa inne informacje odnosnie widzen.
Prosze o odpowiedz TU badz na prywatna wiadomosc.

jeżeli masz poniżej piętnastu lat ojcu należy sie dodatkowa godzina widzenia łączona ze zwykłym widzeniem bez dodatkowej prośby

a co to za podgrupa p2 - ja nie mam pojecia co z czym poraz pierwszy ktos zatrzymany :(
(a wiosen mam 2razy tyle:))

OGNIK123 napisał:
jego konkubina i powiedzieli jej ze widzenia tylko 3 razy w miesiacu (dlaczego tak jest)

Przeczytaj Art. 91 ust. 8 Kodeksu Karnego Wykonawczego

Witajcie. Czytałam zapytania na forum i nie spotkałam się z sytuacją w jakiej ja się znajduję. Otóż mój chłopak jest w separacji z żoną, nie mieszkają ani nie żyją już razem od roku,ale nadal nie mają rozwodu. Jeśli P wpiszę mnie na listę osób odwiedzających jako" przyjaciółkę" czy są jakiekolwiek szansę, żeby uzyskał zgodę? PROSZĘ O POMOC.

xyzzz3 napisał:
Witajcie. Czytałam zapytania na forum i nie spotkałam się z sytuacją w jakiej ja się znajduję. Otóż mój chłopak jest w separacji z żoną, nie mieszkają ani nie żyją już razem od roku,ale nadal nie mają rozwodu. Jeśli P wpiszę mnie na listę osób odwiedzających jako" przyjaciółkę" czy są jakiekolwiek szansę, żeby uzyskał zgodę? PROSZĘ O POMOC.

Jest już skazany, nie jest w areszcie tymczasowym, tak? Bo jeśli tak, to nie będzie raczej najmniejszego problemu, jeśli wpisze Cię jako przyjaciółkę. Skazanego ma prawo odwiedzać nie tylko rodzina.

xyzzz3 To zależy od danego ZK. Najlepiej jakby się dowiedział o to twój facet, w tedy byłoby to najpewniejsze. Aczkolwiek problemu nie powinno być. ;)

nie powinno byc problemu. Koleżanka też tak jezdziła do swojego faceta, pomimo iż nie miał on jeszcze rozwodu :)

Tak, jest już skazany. Dziękuję dziewczyny,jakies światełko w tunelu.

xyzzz3 napisał:
Tak, jest już skazany. Dziękuję dziewczyny,jakies światełko w tunelu.

Trzymaj się, jakoś będzie ;) Do mojego skazanego kolega mógł wchodzić pod hasłem "przyjaciel", więc i z przyjaciółką nie powinno być problemu.

witam mam pytanie chodzi o to ze jestem w trakcie wyrabiania dowodu osobistego nie mam zadnego innego dowodu tozsamosci czy wpuszcza mnie na widzenie z takim zaswiadczeniem? dodam ze jezdze tam prawie co tydzien i sluzba wiezienna raczej mnie kojarzy z widzenia

A jak będzie "inna" Służba Więzienna, która Cię nie skojarzy to co?

Witam mam pytanie chłopak został zatrzymany 27.05.11.jest po wyroku,ile można czekać na liste zeby wejść na widzenie???i niedzwoni od tygodnia od czego zależą telefony

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót