Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
moj chlopak zostal skazany na 1 rok i 10 dni. jest w areszcie śledczyn ale przeniosa go do zakladu karnego. chcialabym sie dowiedziec czy mam mozliwosc wizyt i do kogo mam zlozyc wniosek proszac o wizyty.

gimli- on musi wpisać cię na listę odwiedzających, zależnie od tego jaką grupę dostanie będą mu przysługiwać 2 lub 3 widzenia w mies + 1 dodatkowe jeśli posiadacie dziecko.

Re: Widzenia tymczasowo aresztowanego

Witam.. mam pytanie moze nie odtyczace wprost widzen tymczasowo aresztowanego ale juz osoby przebywajacej w Zk.. Pisze bo nie mam sie do kogo zwrocic z tym pytaniem a bardzo prosze ejsli to mozliwe o odpowiedz.. wiec jesli nie ma mnie na liscie osob odwiedzajacych ...nie mam takiego samego nazwiska ...czy jest wogole mozliwosc ze uda mi sie zobaczyc z ta osoba? czy jezeli przyjde w godziny widzen uda mi sie cos zalatwic? bardzo prosze o odpowiedz osob ktore wiedza cos na ten temat.. i serdecznie pozdrawiam.. :)

zeby sie spotkać z osobą przebywajaca w z,k musisz byc wpisana na liste osob odwiedzajacych inaczej nie ma możliwości zebyś weszła

Dodam tylko, że to osoba, którą chcesz się spotkać powinna postarać się, żeby wpisano Cię na listę. Ty raczej nic nie załatawisz.

Hej,
Niedługo jadę na pierwsze widzenie z moim chłopakiem, który obecnie jest w AŚ w Częstochowie. Chciałam się dowiedzieć jak to wszystko wygląda.
Czytałam gdzieś ze trzeba jakieś podanie do strażnika dać z kim się chce widzieć, no to jest ok, ale czy to się daje z marszu i oni wywołają tą osobę czy trzeba z wyprzedzeniem kilku dni coś takiego wysłać.
Jak to wygląda w ZK czy procedura jest taka sama?
I jeszcze jedno pytanie, jak wyglądają widzenia w AŚ (zaznaczam ze mój chłopak ma już wyrok tylko czeka na przewiezienie do ZK, wiec przekazywanie mu nielegalnych informacji odpada :) ) chodzi mi tu o warunki, bo na spotkanie sam na sam nawet nie liczę, było by z byt pięknie :(

Prośbę o widzenie dajesz tego samego dnia. Czekasz na widzenie w niektórych ZK 20 min, a w niektórych kilka godzin.
Jeżeli chodzi o warunki, z reguły wszędzie jest tak samo...Sala, stoliki i krzesełka :) Możesz zrobić zakupy w kantynie, w zależności od regulaminu ZK, osadzony zabiera ze sobą zakupy do celi albo może tylko zjeść coś na miejscu...
Mamy temat AŚ Częstochowa viewtopic.php?f=37&t=59723&hilit=cz%C4%99stochowa - niestety na razie nikt nie powiedział w nim nic konkretnego, ale spróbuj tam zadać gnębiące Cię pytania, może ktoś jednak zna ten AŚ i odpisze :ok:

Wchodząc na widzenie zgodę dajesz na bramie. Ważne jest żeby pamiętać iż zgody udziela prokurator lub sąd w zależności do czyjej dyspozycji jest aresztowany. Chyba że jest na warunkach skazanego to wtedy musisz być wpisana na listę

Ale w tym przypadku chłopak jest po wyroku, więc wystarczy że estera będzie wpisana na listę :ok:

RE: Widzenia tymczasowo aresztowanego

wielkie dzieki dziewczyny , własnie sie dowiedziałam od syna , ze maz jest juz po wyroku czyli odsiaduje wzasadzie kare :(( wszystko przed rodzina ukrył), wiec nie jes , tymaczasowo aresztowany ) w takiej sytuacji jak zwórócic sie i do kogo o widzenie , boje sie ze on zamknie sie w sobie i nie bedzie chciał kontaktu z nikim i jeszcze jeden problem , jego dzieci nosza inne nazwisko jak to wszystko ogarnac , co robic zeby jak najszybciej miec z nim jakis kontakt.:(.Ps chyba musze przeniesc sie pod inny temat , ale jeszcze teraz bardzo prosze o odpowiedz.Dzieki

jeżeli jest juz w zk to dowiedz się czy jesteście na liście osób które mąż podał aby móc iść na widzenie jeśłi tak to idź w dzień wyznaczony na widzenia w tym zk w któym jest mąż i zapisz się a będziesz mogła sie z nim zobaczyć

Wydaje mi sie że nie ma na to szansy no chyba że jestescie małużeństwem...

Mam Maly problem i mam pytanie jak jest w Zk w Czerwonym Borze Na widzeniach na p2 i p3 czy ktos mi pomoze

Jak to dokładnie jest z widzeniami osadzonego ,,, czy to prawda ze poszczególna osoba ( np syn )moze skazanego odwiedzic jedynie 2 razy w miesiacu?

Zależy jaką ma grupę skazany. Temat był wielokrotnie poruszany na tym wątku

Ciagle nie ma przyznanej grupy ,, to juz 13 dzien jak siedzi .

Może ma nadaną grupę P1/R1. Niekoniecznie komisja penitencjarna nadaje grupę skazanemu. Zakład Karny w jakim ma skazany przebywać może określić sąd. Jak określa sąd rodzaj Zakładu karnego to i grupa musi być odpowiednia i tu P1/R1 to jest Zakład Karny tupu zamkniętego, gdzie skazanemu przysługuje 2 widzenie w miesiącu + dodatkowe na dziecko (do 15 roku życia); ZK typu półotwartego - P2, 3 widzenia w miesiącu + dodatkowe na dziecko; ZK typu otwartego - P3, nieograniczona liczba widzeń.
Skazany może mieć jeszcze dodatkowe, albo dłuższe widzenia w formie nagrody.

Nie lubię się powtarzać, ale to wszystko na prawdę było poruszane na forum...

co mam zroic zeby go odwiedzic dostal kare na pol roku a nie wpuszcza mnie bo nie jestem rodzia tylko dziewczyna a bardzo tesknie

karina2621 napisał:
co mam zroic zeby go odwiedzic dostal kare na pol roku a nie wpuszcza mnie bo nie jestem rodzia tylko dziewczyna a bardzo tesknie
Ty nie możesz nic zrobić. On powinien ubiegać się o zgodę dyrektora na widzenia z Tobą.

Karinko z tego co pisałaś na temacie wolnym to mam wątpliwości czy Twój chłopak jest skazany..
Spróbuj się najpierw dowiedzieć czegoś więcej to o wiele łatwiej będzie nam spróbować Ci pomóc..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót