Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Widzenia tymczasowo aresztowanego

a moge w liscie napisac zeby prosil byrektora o widzenie ze mna czy lepiej jak zadzwoni . tylko ze jeszcze nie dzwonil a wyslalam mu karty mogly mu nie dojsc

i podobno ma byc pol roku nic wiecej nie wiem :(

Proszę używać opcji "edytuj". Nie piszemy posta pod postem - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:

A może pogadaj z jego rodzicami - jak jest skazany to powinnaś wejść w tym tygodniu - daleko masz do ZK?

droga nie ma znaczena chce go bardzo zobaczyc a jak nie skazany?/?
? to jak ja na t temety jestm zielona dziekuje za wszystko

Z tym tymczasowym aresztowaniem też o tym myślałam co Barbie, ale mimo to warto się dowiedzieć.

A jeżeli chodzi o listę gości to faktycznie decyduje Dyrektor, ale wydaje mi się, że normalnie pozwalają wpisywać dziewczyny / konkubiny na listy gości.
Ja podejrzewam, że rodzice nie muszą być na liście gości (na 99%) i dlatego ich wpuścili, a listę gości, którą Twój dał jeszcze Dyrektor nie zaakceptował - często to trwa ponad tydzień. I dlatego Cie nie wpuścili - masz inne nazwisko.
Dowiedz się w Tarnowie w jakie dni mają widzenia (telefonicznie) i próbuj jeszcze raz...

dziekuje jutro sie dowiem

Najbliższa rodzina (szczególnie jak ma to samo nazwisko) nie musi być wpisana na listę widzeń.
Z dziewczynami może być problem... Niekiedy zdarzało się, że Dyrektor przez kilka tygodni, a nawet miesięcy zwlekał na zatwierdzenie danej osoby. Tak że należy się dowiadywać czy jest się już wpisanym na listę widzeń i czy jest zatwierdzona. Najlepiej tak jak dziewczyny radzą, dzwoniąc do ZK.

Barbie napisał:
Najbliższa rodzina (szczególnie jak ma to samo nazwisko) nie musi być wpisana na listę widzeń.

No to właśnie mnie jeszcze mocniej Barbie upewniła co do tego dlaczego bez problemu weszli jego rodzice :)

Od razu Ci jeszcze powiem, że na widzenie może wejść dwójka dorosłych - na trzecią osobę musi być zgoda - w ZK Warszawa-Służewiec tak jest i taką zgodę daje wychowawca - więc gdybyś już była na liście gości (może nie będziesz miała pecha i nie trafisz na takiego Dyrektora jak Barbie opisała) to pamiętaj, że gdybyś chciała iść z jego rodzicami (obojgiem) to też nie musi być takie proste -> o to też warto byś zapytała dzwoniąc do ZK - żebyś się nie mile nie zawiodła gdy już będziesz pewna, że wejdziesz na widzenie.

a mi dzisiaj wychowawca powiedział, że mój J. ma 2 widzenia po 60 min to są tylko 2 godz w miesiącu :/+ 1 po 60 min na dziecko?

Z tego co się orientuję to są dla skazanego 3 godziny na miesiąc +1 na dziecko...ja tak mam u mojego W,ale może są u Was inne powody.

Martita Twój mąż widocznie przebywa w ZK typu zamkniętego, dlatego ma 2 widzenia + jedno na dziecko. Przeczytaj temat o grupach.

Barbie napisał:
Martita Twój mąż widocznie przebywa w ZK typu zamkniętego, dlatego ma 2 widzenia + jedno na dziecko. Przeczytaj temat o grupach.
Nie widocznie, a na pewno zk zamknięty. Pan donaty771 natomiast jest w półotwartym.

Moj na p2 ma 3 godziny miesiecznie + h na dziecko
A kolega na p1 2 godziny miesiecznie

na zamku przysługują 3 godz widzonka tzw małolatą(jeśli ktoś nie przekroczył 21 roku życia)

xxxNaTaLaxxx napisał:
na zamku przysługują 3 godz widzonka tzw małolatą(jeśli ktoś nie przekroczył 21 roku życia)
a czy mogłabyś podac mi podstawe prawna :?:gdyż pierwszy raz sie z taką sytuacją spotkałam,:o

Monisiu to prawda co pisze Natala
Art. 91a. W zakładach karnych dla młodocianych typu zamkniętego i półotwartego skazani mają ponadto prawo do dodatkowego widzenia w miesiącu.

nie wiedziałam dlatego pytałam dzięki Barbi ;)

Mam pytanie mój partner przebywa w połotwartym mamy 3 widzenia + 1 dodatkowe na dziecko czyli 4, czy mozna starac sie o wiecej?? Strażnik ktory wpuszczał mnie ostatnio powoedzial ze jesli chodzi o dziecko to moze mnie wpuscic 15 razy w miesiacu bez zadnego problemu, tylko pytanie czy tak moze byc czy to bylo tylko gderanie pana straznika.

Prosze jesli ktos wie cos na temat jak uzyskac widzenie ze skazanym to prosze napiszcie!! Sytuacja jest taka za moj chlopak nie moze mnie wpisac na karte odwiedzajacych ,wychowawca mu ciagle odrzuca jego prosby ze wzgledu na to ze w ZK we Wrocku mialo miejsce zabojstwo podczas widzenia <chlopak zabil swoja dziewczyne>Dlaczego przez to maja cierpiec inni przez min 8 miesiecy mam nie widziec mojego Misia przeciez to tylko utrata wiezi miedzy nami. :(:( Co moge zrobic w takiej sytuacji ja albo moj Misiek??:(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót