Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Aha no chyba że tak :) Tak tak faktycznie konkubina nie brzmi zbyt ładnie :P
Ja jestem ciekawa czy jak będzie mnie wpisywał na listę mój łobuz to będą mieli jakiś problem tzn czy nie będą chcieli mnie zaakceptować :( bo nie jesteśmy narzeczeństwem ani nie żyjemy w konkubinacie, tyle co chłopak - dziewczyna :( Ale myślę, że nie będzie źle :D

paula a twoj jest juz skazany rozumiem tak??!! co do widzen pod rzad to musisz zobaczyc w jakie dni sa udzielane widzenia, i ile ma w ciagu miesiaca. ale wg mnie nie ma sensu tracic dnia po dniu bo wtedy caly miesiac bedziesz tesknic. lepiej rozlozyc na widzenia cotygodniowe.ale to juz indywidualna sprawa kazdego

ejni nie powinno byc zle, teoretycznie nawet kolege mozna wpisac na widzenie, ale to zalezy tez od wychowawcy czy sie odrazu zgodzi. jak bys poczytala wczesniejsze posty, tzn. caly watek to bys doczytala ze niektore dziewczyny walczyly strasznie dlugo zeby zostaly wpisane na liste widzen

Tak szczerze to nie wiem, ale wydaje mi się, że tak jest po wyroku. Jest w Śremie w areszcie półotwartym. Dopiero od niedzieli i dlatego jak na razie tak mało wiem. Z tym widzeniem to lepiej nawet by mi pasowało poświęcić cały weekend. Niestety mam kawał drogi i małego synka, któremu muszę zapewnić opiekę na ten czas. No i kwestia finansowa też jest dla mnie problemem.

o prosze śrem to ty tez wlkp :) zk polotwarty :) jesli jest skazany wystarczy ze wpisze cie na liste widzen, jedziesz i pani, pan w okienku bierze twoj dowod, wypisuje karteczke czekasz na swoja kolej i wchodzisz na widzenie. jesli jest jeszcze w as to musisz sie starac o zgode od prokuratora lub sadu, zalezy na jakim etapie by byla sprawa tak prosto mowiac.i ze zgoda idziesz na widzenie.jesli macie dziecko, to na dziecko przysluguje dodatkowe widzenie :)

dodatkowe widzenie na dziecko jest dla skazanego, aresztowany nie ma dodatkowych widzeń na dzieci niestety......

no w tym kontekscie bylo to napisane, bo jej maz jest skazany :)

No ja konkretnie to z łódzkiego:D. To nie jest mój mąż, a dziecko tylko moje. Czy wychowawca udzieli mi informacji czy jest skazany?

pewnie ze tak, powiniem jak zadzwonisz i zapytasz.

Jeszcze jedno pytanko. Jeśli chodzi o karty telefoniczne i znaczki? To czy można je podać na widzeniu bez zgłaszania czy jak to jest?

zalezy od zk. ja na widzenie wnosilam papier kancelaryjny, koperty, znaczki, karty do tel. mysle ze nie powinno byc problemu

ja zawsze wysylam karty telefoniczne i znaczki w kopercie najlepiej takiej z babelkami i priorytetem to szybciej je dostaje.wszystko zalezy od zk. w nowym saczu w zk nie mozna podawac na widzeniu takich rzeczy a, co najwyzej kupic je w kantynie podczas widzenia albo wyslac poczta. poza tym jak sie ma dobrego wychowawce to mozna czasem poprosic o znaczek.ale moim zdaniem najlepiej jest takie rzeczy poprostu wyslac poczta, bo wtedy nie ma problemu typu ze nie mozna czegos wniesc. a co do zglaszania jezeli juz chcesz cos zaniesc to radzilabym to zrobic bo mozecie miec pozniej obydwoje problemy

Ostatnia edycja:
Mam być w tą sobotę u niego, więc najszybciej będzie kupić w kantynie. Takie widzenie trwa tylko 60 minut?

z reguly tak, chyba ze on napisze prosbe o przedluzenie widzenia.moze dostac np dodatkowe 30 lub 60 minut jako nagrode za cos tam np dobre zachowanie

Ostatnia edycja:
liv wychowawce moze poprosic o znaczek jak nie ma nic zarobionych pieniedzy z pracy, a jesli pracuje to na tzw. wypiske kupuje sobie sam.
paula standardowo widzenie trwa 60 min. chyba ze ma jakas nagrodowke w postaci dluzszego widzenia, lub dodatkowego to wtedy za zgoda dyrektora mozna je polaczyc, lub czasami panowie straznicy sami od siebie przedluzaja widzenie .

wiem ze wychowawce moze poprosic jak nie ma pieniedzy tez juz w tym troche siedze niestety:(

chyba tak;) obydwie troche o tym wiemy ale ja mam do konca jeszcze 2555 dni...:(

Ostatnia edycja:
Wie ktos czy mozna kupic karte telefoniczna w kantynie w Sieradzu??

w kazdej kantynie mozna nabyc karty, tylko ja sie np. dowiedzialam ze u mojego łobuza telegrosika sprzedaja drozej nize powinien byc :(

A czy znaczki i koperty też dostanę w kantynie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót