Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
femme8

Pozwolenie jest ważne miesiąc ale za każdym razem musi być nowe, bo przy wejściu na widzenie pozwolenie ci zabieraja SW.

jeśli jest zgoda na widzenie wielokrotne nie potrzeba za każdym razem mieć nowego pisma z decyzją o widzeniu

Ja się nie spotkałam z tym że musiałam do wniosku wysyłać kopię dowodu osobistego, w prośbie napisałam dokładne dane.

Ja się nie spotkałam z tym, że musiałam wysyłać razem z wnioskiem kopię dowodu osobistego, poprostu w prośbie napisałam wszystkie moje dane.
Anika tak sobie pomyślałam o Tobie, bo z tego co pamiętam to Ty chyba dostałaś zgodę na takie widzenie wielokrotne, mam nadzieję że dobrze pamiętam??
Przepraszam z góry za posta pod postem.

Witam. Mój narzeczony został zatrzymany miesiąc temu. Jego rodzice mieli już widzenie. Jaka jest szansa na to bym dostała to widzenie ? Dodam fakt, iż znajduję się na ten dziwnej liście, na której są nazwiska osób, z którymi chciałby się zobaczyć a na dodatek on sam wysyła prośbę o widzenie ze mną. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Dlaczego Wy wszyscy WYSYŁACIE prośby , zamiast iść do prokuratury ? Trwałoby to o wiele szybciej ! Idziecie, wypisujecie, i prokurator podpisuje. I gotowe ! A tak wysyłac, czekac, i za jakis czas przysla to dopiero. No masakra.

niunia92 - jesli nie jesteś świadkiem w tej sprawie to powinnas dostać to widzenie.

anetosia ale niektorzy nie maja mozliwosci isc do prokuratury nie wszyscy maja tak dobrze.
ja na szczescie prokurature mam pod samym nosem :D

mituska - ale bardzo duzo osob ma mozliwosc a o tym nie wiedza bądź się wstydzą isc.

no tez prawda.
a ja mam pytanko kiedy mozna otrzymac widzenie bez dozoru? bo moj Mimi jest w AS tymczasowo do sprawy tylko. to dopiero jak otrzyma wyrok to bedzie mozna starac sie o te widzenia bez dozoru?

mituska - to zalezy od prokuratora. Jedni daja już na tymczasowym. A inni dopiero po sprawie. Nasz prokurator nie chce dac bzd bo "nie ma do tego specialnych okolicznosci". Najlepiej poprosic go oto.Ale naprawde wszystko zalezy od prokuratora.

dzięki anetosia za odpowiedz.
Ja bylam wczoraj u proroka [proszę nie używać określeń gwarowych-moderator]i neiestety jest na urlopie dopiero za 2 tyg bd mogla starac sie o widzenie. tylko juz sama nie wiem czy chce je dostac. czas robi swoje i daje wiele do myslenia

Ostatnią edycję dokonał moderator:
witam! mam takie pytanie, mój chłopak obecnie znajduje się w aś dopiero od wczoraj, dodam ze otrzymał sankcje na 2miesiące, rodzice przez adwokata załatwiają widzenie z nim, i może jutro albo po jutrze się z nim zobaczą, i zastanawiam się kiedy ja będę mogła się z nim zobaczyć czy w czasie sankcji normalnie go będzie można odwiedzać czy tylko rodzina? i ciekawi mnie ile takie widzenie może trwać? dodam że nie jestem świadkiem ani nic w tym stylu. dziękuje z góry za odpowiedz.

Możesz się starać o widzenie u prokuratora jeśli faktycznie jesteś osobą bliską aresztowanemu. Standardowe widzenie trwa 60 minut:cool:

a jeszcze takie pytanie, czy skoro dopiero od wczoraj jest w aś to muszę odczekać jakiś czas, aż wyśle list czy nie ma takiej potrzeby i mogę już dzisiaj go wysłać ?

List możesz wysłać już teraz, aby w choć minimalny sposób przyspieszyć jego drogę do aresztowanego, proponuję otwarty list dostarczyć bezpośrednio do prokuratury pn, i tak musi przejść przez cenzurę.

a jak już dostał sankcje to całą będzie musiał przesiedzieć w aś? czy może być coś takiego ze załóżmy po połowie sankcji będzie mógł wrócić do domu do czasu rozprawy? czy już takiej możliwości nie będzie?

moyashimon z tego co się orientuję to nie macie takiej możliwości. Jeżeli będzie miał wyjść wcześniej niż po 3miesiacach to wyjdzie bo tak np. zadecyduje prokurator Wy nic na to nie zrobicie. Może być jeszcze tak,że tą sankcje mu przedłużą.

dzisiaj rozmawiałam z mamą mojego chłopaka, adwokat załatwił jej widzenie na czwartek chociaż ubiegało się oboje rodziców, a widzenie dostała tylko matka.. czy przez całą sankcje będzie takie ograniczenie? nie jestem jego rodzina i boję się że za szybko go nie będę mogła zobaczyć.. do tego ciekawa jestem ile mniej więcej czasu minie zanim dostanie list ode mnie? słyszałam podobno ze nawet 2tygodnie przez tą cenzurę a jak jest naprawdę? i z tą sankcją, to też czy to prawda że jeżeli prokurator złoży wszystkie papiery do sądu zeznania i w ogóle do będzie można ubiegać się do o zmianę hmm nie wiem jak to się nazywa ale poprostu ze będzie w domu pod nadzorem a nie odizolowany w aś ?

powiem Ci tak przez całą sankcje moga byc problemy z widzeniami mozesz sie starac o widzenie u prokuratury jak mojego zatrzymali to dostawalam kazde mozliwe widzenie i u mnie z tym problemow nie bylo a tez nie jestem z rodziny. listy moga isc do 2tych i do niego i do Ciebie. Bo to zalezy od prokuratury bo musza je ocenzurowac. Jezeli prokurato zlozy papiery do sadu to sprawa bedzie w sadzie i z tego co wiem to od prokuratora zalezy czy wyjdzie po sankcji czy ta sankcja zostanie przedluzona.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót