Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kasiakk Konkubiną. Byliście ze sobą, a że w prawie nie ma czegoś takiego właśnie jak (dziewczyna/narzeczona), to jakoś musieli wasze ''pokrewieństwo'' określić. :)

endorfinalna napisał:
kasiakk Konkubiną. Byliście ze sobą, a że w prawie nie ma czegoś takiego właśnie jak (dziewczyna/narzeczona), to jakoś musieli wasze ''pokrewieństwo'' określić. :)

To, że prokurator zrobił @kasiakk uprzejmość i określił ją jako konkubinę, nie oznacza, że w dosłownym tłumaczeniu była ona konkubiną skazanego. Konkubinat bardzo ściśle określa jedno z orzeczeń Sądu Najwyższego i nie ma tam mowy o "pomieszkiwaniu", a wręcz przeciwnie, "prowadzeniu wspólnego gospodarstwa domowego".

guest_user No o tym właśnie piszę. Że jakoś prokurator musiał to określić, a że zrobił uprzejmość to już inna kwestia. Natomiast TY jak zawsze 3gr swoje musisz dodać. Naprawdę czytasz posty. Czy wybiórczo...

guest_user Nie chce mi się z Tobą dyskutować, a przede wszystkim zaśmiecać ten temat. Wystarczy, że Ty tu jesteś i już jest okropnie zanieczyszczony. Pozdrawiam, bez odzewu.

Ostatnia edycja:
endorfinalna napisał:
guest_user No o tym właśnie piszę.

Oczywiście, w szczególności o przymusie określenia pokrewieństwa ...

Nikt nic nie musiał, gdyż równie dobrze mogła być odprawiona z kwitkiem. Powinna podziękować prokuratorowi i... Przede wszystkim nie chwalić się tym na forum publicznym.

BTW: Nie "tam pisze" tylko "tam jest napisane". Tak, boli to moje oczy.

endorfinalna napisał:
Natomiast TY jak zawsze 3gr swoje musisz dodać. Naprawdę czytasz posty. Czy wybiórczo...

Na czym polega pytanie o widzenie osoby tymczasowo aresztowanej w tym zdaniu? Bo jeśli to odpyskowanie to masz od tego temat wolny (ewentualnie).

Ostatnia edycja:
Wie ktoś może jak wyglądają widzenia w AŚ Świebodzki w soboty? Czy trzeba się zrywać z rana czy spokojnie można iść godzinkę wczesniej ?

monisia najlepiej zapytac w aś od której do której są rejestracje widzeń

Ostatnią edycję dokonał moderator:
nitka1982 Wszystko wiem co i jak ale chodzi mi o samą kolejkę czy aż tak dużo osób nawiedza AŚ Świebodzki we Wrocławiu w soboty czy też nie muszę się tak wcześnie z rana zrywać :)

monisia71 napisał:
chodzi mi o samą kolejkę czy aż tak dużo osób nawiedza AŚ Świebodzki we Wrocławiu w soboty czy też nie muszę się tak wcześnie z rana zrywać :)

Stara sprawdzona maksyma brzmi: "kto późno przychodzi, sam sobie szkodzi".

Witam. Mam pytanie... moj narzeczony zostal zatrzymany razem z 20-stoma innymi osobami jakies 3 tygodnie temu. Zlozylam wniosek do prok. wraz z jego mama o widzenie. Jako odpowiedz przez telefon uslyszalysmy,ze (sprawa jest "gruba" ) mamy zadzwonic tydzien pozniej. Zostalo jeszcze kilka dni.... Jak to jest czy mam jakas szanse na widzenie? Czy to prawda,ze moze go zobaczyc tylko jedna osoba tzn.ja albo jego matka?

Raczej nie jest to prawdą bo jak mój był tymczasowo aresztowany to na widzenia chodziłam wraz z Jego mama

Myślę,że jeśli to taka "gruba" sprawa to może być obawa o matactwo (i tak zawsze jest),dlatego prokurator może udzielić widzenia tylko matce.Jednak nigdzie nie jest powiedziane,że przysługuje mu widzenie tylko z jedną osobą,także i Ty możesz dostać.

Kate586 Nie zawsze tak jest !
U nas tez była poważna sprawa, przynajmniej taka z niej zrobili i problemu o widzenie nie było, baa nawet przy stoliku dostaliśmy, nie przez plekse. To wszystko zależy od tego jak zdecyduje prokurator.

Wiem,wiem endo zależy od wielu czynników i na pewno od samego prokuratora.

o kurcze przez plekse? Jeny ja nie wiem jak sobie z tym poradze :) Ale bedzie dobrze, obym dostala to widzenie :) A powiedzcie mi czy jezeli dostane widzenie przy stoliku to jestesmy w tej sali sami czy poprostu sa tez inni wiezniowie,ktorzy maja tez widzenie ? Tak samo jezeli bedzie przez plekse to tez obok sa inni?

dokładnie,często jest nawet tłum osadzonych i tłum odwiedzających.
Na spotkanie sam na sam to jest tylko możliwość na widzeniu bezdozorowym w osobnym pomieszczeniu albo na widzeniu intymnym,małżeńskim.
Ale jako TA prawa do widzeń bezdozorowych nie ma.

Ostatnia edycja:
Furia napisał:
Na spotkanie sam na sam to jest tylko możliwość na widzeniu bezdozorowym w osobnym pomieszczeniu albo na widzeniu intymnym,małżeńskim.

Widzenie "sam na sam" nie dotyczy osoby tymczasowo aresztowanej.

landrynka Nie zawsze widzenie z osobą tymczasowo aresztowaną jest przez plekse, może też być przy stoliku. ;)

A czy moglabym mu cos dac na tym widzeniu? Hm.. np: kupie po drodze do niego McDonalda czy cos ;P i czy moge mu to zaniesc aby sobie zjadl? Albo przyniesc mu jakas paczke zywnosciowa, mimo ze ostatnio wyslalam jedna? ;)

landrynka211 paczka żywnościowa przypada jedna na kwartał (chyba,że ma zgodę na dodatkową).Nie możesz mu wnieść nic co miałabyś kupić po za ZK/AŚ.Jedynie w kantynie na widzeniu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót