Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
No trudno, będę czekać. A długo po złożeniu wniosku się na taką zgodę czeka? I czy nie zaszkodzi mu gdy pójdę tam tak wcześnie? I jeszcze jedno: czy to że wejdę z jego mamą na widzenie nie zabierze mu jakiegoś widzenia? Możemy wejść w ogóle razem czy musimy oddzielnie?

Możecie wejść razem i będzie to normalnie jako jedno widzenie,ale obie musicie mieć oddzielną zgodę.Dlatego lepiej chyba iść oddzielnie,bo jeśli obie dostaniecie pozwolenie to będą to dwa widzenia. A na czekanie nie ma ustalonego czasu,zależy od tego kiedy prokurator rozpatrzy wniosek.

Ale przecież czy tak czy siak musimy mieć dwie zgody więc czemu jak wejdziemy razem to będą to dwa widzenia a jak oddzielnie to jedno (chodzi o wejście do prokuratury)

kiikuniia gdy moj K był na TA to zawsze miałam zgodę od prokuratury dla siebie i dla jego mamy. Byłyśmy obie wpisane na jedną zgodę. I było to jako jedno widzenie.

O to dobrze to dziękuję bardzo za odpowiedź jednak dziś nie udało mi się tam wybrać ale w środe już będę i wszystko się okaże. I dziś wysłałam listy mama nadzieję że mój A je jak najszybciej dostanie. Jestem dobrej myśli :)

Napisałam,że jeśli obie dostaniecie oddzielne widzenia i pójdziecie razem to za jednym zamachem "zmarnujecie" od razu dwie szanse zobaczenia się z nim,dlatego zasugerowałam,że lepiej iść oddzielnie żeby on miał dwa widzenia w dwa oddzielne dni-każde z jedną osobą,niż jedno widzenie z dwiema osobami.To miałam na myśli.

NA pierwsze widzenie pójdę z jego mamą a potem będziemy już chodziły oddzielnie bo i on wtedy będzie mógł swobodniej pogadać ze mną czy z mamą, o ile w ogóle to widzenie dostanę, a mam nadzieję ze tak. Ale jestem dobrej myśli, nie wolno się załamywać. Trzeba sobie poradzić bo łobuziaki na pewno by nie chciały, żebyśmy tu siedziały i płakały... Dlatego stwierdziłam, że będę silna dla niego, znajdę sobie zajęcie no i oczywiście cały czas będę próbować się z nim spotkać

Jeszcze jedno pytanie: jak wygląda procedura przeszukiwania przed widzeniem? Pytam tylko z ciekawości, bo nie chcę się ubrać tak, czy wziąć rzeczy które mogły by w tym przeszkadzać.

Tam gdzie ja jeżdżę, pytają czy ma się przy sobie coś metalowego i przejeżdżają po tobie takim małym detektorem. Torebkę i wszystkie rzeczy osobiste wcześniej chowa się w szafce, do której mam kluczyk. Na widzenie mogę zabrać tylko wspominany kluczyk, pieniądze i najwyżej długopis.

A zapalniczkę? Bo wiem, że w kantynie można kupić papierosy, ale jak skazany ma je zapalić, bez zapalniczki?

A czy na widzeniu zezwalają żeby się przytulić, pocałować, czy raczej nie?

RE: Widzenia skazanego

Witam.
Jeśli mam za miesiąc 18, a widzenia pod koniec lipca (więc do 18 kilka dni) to wpuszczą mnie na widzenia? "Mój" jest w areszcie tymczasowym i potrzebuje zgodę od Prokuratora. Prokurator powiedział mi, że zgodę da bez problemu i zapytał czy mam dowód, ja do niego, że nie, że mam legitymację szkolną, a On na to, że w takim razie mogę mieć problem z wejściem... Czy to prawda?
Jak już odchodziłam powiedział " Do zobaczenia na widzeniach". Czy On będzie też na widzeniach, przy naszej rozmowie?

Jeśli masz paszport to wejdziesz bez problemu,z legitymacją szkolną może być różnie-zależy jak to potraktują w AŚ.
Nie wiem co miał prokurator na myśli,może tak po prostu sobie powiedział.Bo widzenia pod nadzorem istnieją,ale to pod nadzorem funkcjonariusza policji a nie prokuratora.Choć może być inaczej.

forg napisał:
Z cała pewnością nie w areszcie śledczym lub zakładzie karnym. Przynajmniej co do zasady.

hę no bardzo ciekawe,bo napisałam to z własnego doświadczenia. Byłam na widzeniu pod nadzorem funkcjonariusza CBŚ.

Kate586 napisał:
Jeśli masz paszport to wejdziesz bez problemu,z legitymacją szkolną może być różnie-zależy jak to potraktują w AŚ.
Nie wiem co miał prokurator na myśli,może tak po prostu sobie powiedział.Bo widzenia pod nadzorem istnieją,ale to pod nadzorem funkcjonariusza policji a nie prokuratora.Choć może być inaczej.

Paszport mam :) Mam nadzieję, że mnie wpuszcza :) No chyba że jego była będzie chciała też iść to pewnie ona będzie miała pierwszeństwo ;/
A jeszcze dopytam... Kilka dni przed widzeniami musze iść do prokuratora czy dostane te widzenia, czy nie, skoro dziś mi powiedział, że na pewno zgodę dostanę? Trochę chaotycznie zapytałam, ale chyba wiadomo o co mi chodzi :)

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót