Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
cchiconyy napisał:
mam pytanie czy ktoras z was była w takiej sytuacji jak ja ze nie widziała swojego Miska 10miesiecy bo jest swiadkiem i nie daja widzenia :(:(
Kto nie daje widzenia?

Witam wszystkich
Xxadam, dziękuję za pozdrowionka, byłsm na KMP i odmówiłam składania zeznań, mało tego dostałam zgodę na widzenie i w czwartek jadę do mężeą!!!:D
Cchiconyy nie wydaje mi sie dziwne, że nie dostałaś widzenia, jak piszesz jesteś świadkiem w sprawie więc zdaniem prokuratury zachodzi obawa matactwa. W związku z powyższym Twój kontakt z "oskarżonym" nie jest wskazany. Ja miałam to szczęscie, że przysługiwało mi prawo odmowy składania zeznań (zgodnie z art. 182 kpk). Nie jesteś świedkiem, masz prawo do widzeń...powodzenia i wtrzymałości ;)

Recedes napisał:
Kto nie daje widzenia?

prokuratura nie daje.. ale to jest smieszne bo przeciesz jego rodzice jada do niego to oni by mogli cos przekazac ja nie rozumiem prokuratury :(

hey

Mam 17 lat rocznikowo 18 mój chłopak również na tyle.Został tymczasowo aresztowany,dwa tygodnie temu. Mam parę pytań ponieważ on pierwszy raz jest zatrzymany a ja zielonego pojęcia aresztach nie mam. Jestem nie pełnoletnia,oraz nie jestem nikim z rodziny czy mogę go odwiedzić?

olkownica napisał:
hey

Mam 17 lat rocznikowo 18 mój chłopak również na tyle.Został tymczasowo aresztowany,dwa tygodnie temu. Mam parę pytań ponieważ on pierwszy raz jest zatrzymany a ja zielonego pojęcia aresztach nie mam. Jestem nie pełnoletnia,oraz nie jestem nikim z rodziny czy mogę go odwiedzić?

Zalezy od prokuratora.. jeden daje, a inni ci powie że jesteś nie pełnoletnia.. ale warto próbować. Dlatego proponuje wybrać się osobiście i próbować..

olkownica napisał:
hey

Jak nie jesteś nikim z rodziny to nie wiem czy będziesz mogła.. Wiem cos o tym :( :mad:

wielki problem!

dzis w poludnie moj facet zostal wywieziony do AŚ zabrze kiedy moge go zobaczyc czy potrzebuje na to zgody jak tak to czyjej i po jakim czasie od jego aresztowania moge starac sie o widzenia?? kiedy bedzie mogl do mnie zadzwonic lub napisac blagam pomozcie... nie mam kogo o to zapytac wiec pisze tutaj z wielka nadzieja na POMOC aha dzis rowniez zanioslam na prokurature list czy oni mu go w ogole dadza?? blagam pomocy ;(

Z tego co wiem to musisz iść do prokuratora i tam starać się już o widzenie. Zadzwonić nie będzie mógł jak jest na śledczym a napisać może jak najbardziej ale list będzie szedł dłuugo bo musi go prokuratorka przeczytać. A co do Twojego listu to tak dadzą mu jak prokurator przeczyta.

Ejni widzenia dla osób spoza rodziny są możliwe.. tzn zalezy jeszcze kim jesteś dla oskarżonego?
Załamana o widzenie spróbuj się starać za jakiś tydzień..

młoda21 napisał:
Ejni widzenia dla osób spoza rodziny są możliwe.. tzn zalezy jeszcze kim jesteś dla oskarżonego?

Sąąą..? Ooo a to hmm nie wiedziałam.. Ale na śledczym tez spoza rodziny są możliwe..? No ja to dziewczyną i jako dziewczyna nie mogłam..:|

Ja też jestem dziewczyną i mi się udało..
Fakt, nie było łatwo, widzenie dostałam przez plekse ale jak dla mnie to i to dobre..

młoda21 napisał:
Załamana o widzenie spróbuj się starać za jakiś tydzień..

jestem jego dziewczyną czy to prawda ze nie bedzie do mnie dzwonil?? po jkim czasie moge sie starac o widzenia?? ja dla niego zrobie wszystko wczoraj nawet dzwonilam po wszystkich kryminalach na slasku i go szukalam... boze juz sie rozkleilam ;(pomozcie blagam... bo nie mam sie do kogo zwrocic... ;(

Ja tam weszłam jako siostra :P ale tylko raz po za drugim razem w liście się kapnęli że nie jestem siostrą i .. :( :|

Załamana jak jest na śledczym to nie może w ogóle zadzwonić..

jeśli jest w areszcie śledczym to nie będzie mógł dzwonić.. :/
najlepiej porozmawiaj z prokuratorem któy prowadzi jego sprawę, gdzie został umieszczony.. Jak będziesz starała się o widzenie mów że jesteś narzeczoną, im bliższe więzi tym większa szansa na widzenie...
A za co go zatrzymali?

młoda21 napisał:
jeśli jest w areszcie śledczym to nie będzie mógł dzwonić.. :/
najlepiej porozmawiaj z prokuratorem któy prowadzi jego sprawę, gdzie został umieszczony.. Jak będziesz starała się o widzenie mów że jesteś narzeczoną, im bliższe więzi tym większa szansa na widzenie...
A za co go zatrzymali?

z tego co wiem t on ma wyrok na dwa lata ponoc teraz ma siedziec 3 miesiace a potem zalezy od sprawy za jakies grozby niby cos w tym stylu a jak sie dowiem kto prowadzi jegosprawe?? a czy bede jak cos go widziala przez szybe czy normanie? i czy musze starac sie za kazdym razem o widzenie??

Idź do sądu rejonowego w Twoim mieście ( do prokuratury) i zapytaj jaki prokurator prowadzi sprawę Twojego chłopaka, potem idź do prokuratora i zapytaj w jakim areszcie został umieszczony, przy okazji zapytaj o widzenia.. przez szybkę będziesz go widziała, ale nie będziecie mogli się dotknąć :( a rozmowy są nagrywane..przy stoliku widzenia mozesz nie dostać bo nie jesteś rodziną.. a zgody są jednorazowe i jeśli dobrze mi się wydaje to przysługują 2 w miesiącu...jesli masz 18lat to powinnaś dostać jeśli prokurator bedzie w porządku.. chociaż powiem ci że mój P. był bardzo zdziwiony kiedy do niego pojechałam, nie mógł uwierzyć że udało mi się dostać zgodę, bo mówi że żadko kiedy zdarzają się takie sytuacje.. ale trzeba być silnym i upartym :)
Dasz radę, ja już wytrzymałam 2 miesiące.. mam nadzeieje że już niedługo bedzie po wszystkim..

Aha ile bedzie trwalo widzenie jesli je dostane??

Ale do diabla co mam robic ;( czy moge juz jutro isc do prokuratora pogadac z nim jezeli mojego m. Zamkli dzisiaj?? Czy kiedy mam tam isc?? Tak wiem ze beda czytane te listy i dlugo szly... ;(

Starać się o widzenie przecież możesz kiedy chcesz.. ja bym to zrobiła jak najszybciej jeśli Ci bardzo zależy na tym spotkaniu :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót