Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jestem już po pierwszym w życiu widzeniu z moim narzeczonym. Wiecie może czy w AŚ Służewiec można iść na widzenie z tymczasowo aresztowanym w jakiś inny dzień niż piątek?

poniedziałek – dla osadzonych, których nazwiska rozpoczynają się na litery A – Ł, piątek – dla osadzonych , których nazwiska rozpoczynają się na litery M – Ż.

beata* dziękuję bardzo
mi i tak zostają tylko piątki ehhh... szkoda że to tylko jeden dzień w tygodniu

Cześć dziewczyny ,ale jestem dzisiaj wściekła :mad:Tydzień temu mój teść dostał widzenie przez słuchawki dzisiaj zgodę dostała moja teściowa przy stoliku choć jest świadkiem w sprawie.A ja znowu odmowa:mad::mad:
Nie jestem świadkiem odmawia mi bez uzasadnienia poprostu nie bo nie i już!!!!!
Jest złośliwy ten cały prokurator jak tak można postępować?
Zona i dzieci nic nie znaczą? one nie widziały ojca od prawie 5 - miesięcy.Mam już dość!!!

Isia2005 musi podać jakiś konkretny powód dlaczego nie chce dać Ci widzenia :x "bo nie" to nie jest powód :mad:

Agnes on najpierw twierdził ,że jestem świadkiem ,potem okazało się ,że to nie możliwe- sprawdził to adwokat.Napisałam na niego skargę do prokuratora okręgowego za bez zasadne odmawianie mi widzeń.To się wściekł ,teraz skarga moja jest rozpatrywana.I nic chyba z tego nie będzie.Dzisiaj do niego zadzwoniłam ,zapytałam się dlaczego w ten sposób postępuję czyli teraz dał drugie widzenie mojej teściowej choć jest świadkiem w sprawie a on powiedział ,że nie musi się tłumaczyć ze swoich decyzji.To jakieś '' państwo w państwie''Czekam teraz na odpowiedź z okręgówki.Uparł się na mnie ,ale nie można tak przecież postępować:(
Nie wiem raczej już od niego nie uzyskam zgody.Jedyna nadzieja to taka ,że akt oskarżenia ma wpłynąć do sądu 20 listopada więc może z sądu dostanę tą zgodę:(

co za jakieś #$%^&(%#%!!! oczywiście, że tak nie można postępować :x rzeczywiście trafiłaś na nieźle pokręconego prokuratora :x Właśnie, że musi się tłumaczyć, dlaczego nie daje widzenia :x bardzo dobrze zrobiliście, że skargę napisaliście. Bądź dobrej myśli ;-)

Isia czy prośbę o widzenie składałaś ustnie czy na piśmie? Jeśli ustnie, to całkiem normalna jest odmowa "nie, bo nie". Jeśli chcesz mieć konkretne uzasadnienie, to musisz złożyć prośbę na piśmie

Barbi raz złożyłam na piśmie pod koniec sierpnia-odmówił widzenia w uzasadnieniu napisał ,że jestem świadkiem.
W połowie września złożyłam następną proźbę,bo już wiedziałam od mecenasa ,że nie jestem żadnym świadkiem i mała tego dwa dniu później pojechaliśmy z adwokatem do prokuratora(Kielce) moja proźba leżała akurat przed nim na biurku- odmówił bo stwierdził ,że on mnie teraz będzie powoływał na świadka do sądu.Parę dni później przysłał mi na piśmie odmowę.Nie uzasadniając jej wcale.Więc napisaliśmy skargę do prokuratury okręgowej.Na odpowiedź czekam.Ale wczoraj zadzwoniłam do niego bo już nie wtrzymałam jak się okazało ,że moja teściowa dostała widzenie choć jest świadkiem w sprawie.Z niej też wielki świadek przesłuchała ją policja jak go szukali i poszło na protokół.:mad:Ale ja nawet nie byłam przesłuchiwana przez policję jak również przez prokuratora więc jaki ze mnie świadek?On po prostu robi to po złości i ma z tego wielką satysfakcję.On się zachowuję jak by był '' panem świata'':mad:

witam ma pytanie moj chlopak przebywa obecnie w aś czeka na uprawomocnienie wyroku i przeniesienie do zk widzialam sie z nim w tym tyg(czwartek) po raz 1 od prawie 3 miesiecy i bylo to widzenie przez plekse kiedy moge sie starac o nastepne widzenie z nim? chcialabym zlozyc wnosek w najblizszy poniedzialek ale nie wiem czy to nie bedzie za wczesnie i chcialabym zeby bylo to widzenie przy stoliku no bo skoro jest juz po wyroku to chyba widzenia przez plekse nie sa juz konieczne... mam szanse na widzenie przy stoliku i to w takim odstepie czasu? prosze o rade

jesli podpisze warunki skazanego to beda mu przyslugiwac takie same prawa co skazanemu nie bedziesz musiala pisac wnioskow a widzenie bedzie normalne -przy stoliku ( musi cie jednak wpisac na liste)
jak bys poczytala temat to wszystkiego bys sie dowiedziala bo bylo to juz nie raz poruszane

Nie ma tu - póki co - żadnych ścisłych terminów.
Jak wyrok się uprawomocni - będą miały zastosowanie zasady widzeń dla skazanych. Póki jest na zasadach tymczasowo aresztowanego - o widzeniu decyduje Sąd i może dawać (bądź nie dawać) widzenie w dowolnych terminach.

a jak jest z tymi widzeniami juz po sprawie ,ale z nie uprawomocnionym wyrokiem,tzn dostaje sie je?ja niestety od sadu dalej nie mam:(a jutro sprawa i gdyby nie daj Boze bylo zle i musial zostac w as to moge odrazu skladac prosbe o widzenie czy nalezy czekac do uprawomocnienia?

wszystko zalezy od tego czy na sprawie sąd uchyli areszt jeśli tak to nie trzeba juz zgody od sądu, tak było w przypadku mojego męża, jeśli sędzia nie uchyli aresztu to pisz o pozwolenie czy ci je da to juz indywidualna sparawa, mozę dać albo kazac czekać na uprawomocnienie

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie..
Dziewczyny mam pytanie jak prokurator odda akta do sądu wtedy po zgodę na widzenie będę musiała jechać do sądu...???ile się czeka na taka zgodę??? prokurator wypisywała mi na miejscu co 2 tyg ...jak będzie w sądzie?? i czy dostane zgodę dla dzieci bo nie widziały taty prawie od 2 miesięcy..prokurator nie chciał dać zgody dla dzieci..dziewczyny i jeszcze jedno pytanie.....czy sąd będzie po wniesieniu aktu oskarżenia przez prokuratora przesłuchiwać mojego męża??? bo tak dzisiaj mówiła ma adwokat a chodzi mi konkretnie o uchylenie aresztu..

witam was dziewczyny

Wiecie może co zrobić, żeby dostać widzenie w AŚ.
Jestem jego dziewczyną.
Dostałam już cztery odmowy.
Na piękne oczka tez nie dostaję :( nie wiem już co zrobić :(

Iza 852 wszystko jest w rękach prokuratora,a w razie gdy sprawa trafi do Sądu, to Sąd wydaje zgodę na widzenie.Mój narzeczony siedział 1 rok (bez 8 dni) w AŚ i przez cały czas trwania sankcji nie dostałam żadnego widzenia.Niestety my nie mamy na to żadnego wpływu :(

witaj Rossemi
Powiem ci tak , ja wywalczyłam widzenia od 1 w miesiacu do 5 na miesiac i na siebie i na dzieci .
Ja sama mam 2 widzenia dzieci maja zemna 3 widzenia na miesiac , musisz pisac do sadu podanie i opisac sytuacje ze dzieci bardzo tesknia za tata i ze bardzo prosisz o czestrze widzeniea.
Ja to wywalczyłam i teraz jestem raz na tydzien w areszcie .

Dzisiaj nastąpił jakiś przełom w kwestii mojego widzenia z mężem:)
Nie wiem czy ta skarga coś pomogła czy po prostu śledztwo zbliża się ku końcowi w każdym jestem dzisiaj po rozmowie z prokuratorem ,kazał mi napisać jescze raz wniosek o widzenie:)
Będzie jescze raz rozpatrywać moją proźbę,myślę że teraz będzie odpowiedź pozytywna.
Wcześniej mnie zbywał i wprost mówił mi,że nie dostanę widzenia.
Kurczę to już pięć miesięcy chyba wystarczy:)

czy znacie jakies dobre sposoby na prokuratora?

w poniedziałek jadę starac sie o widzenie i nie bardzo wiem co mam mówić. znacie jakieś sposoby które można podać przy prośbie o widzenie ?

Na sankcji siedzi mój chłopak, czyli jestem obca osobą.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót