Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Telela napisał:
Annkarljako narzeczona starac sie oczywiscie o widzenie mozesz ... wszystko zalezy od prokuratora , a raczej jego dobrej woli ... Potrafia odmowic widzenia najblizszej rodzinie , ale powodzenia :) mam nadzieje , ze Ci sie uda ;)

w chwili obecnej odwiedza go jego mama i prokurator nie robi jej przeszkód, ale z tego co wiem nie jest zbytnio miły i komunikatywny. Ja w ogólnie nie miałam z nim kontaktu więc oni nie wiedzą o moim istnieniu, a wiem, że mój Ł. zrobił wszystko żeby nie mieszać mnie w tą sytuację więc o mnie słowem nie wspomniał o czym się dowiedziałam nie dawno od teściowej. Czy nie zaszkodzę mu tym w jakiś sposób? hmm...

ale nie rozumiem jak mialabys zaszkodzic ? Skoro nie masz nic wspolnego z ta sprawa .. normalnie idziesz piszesz w podaniu ze chcesz widzenie do narzeczonego , jak masz dobry kontakt z jego mama to Ci powie co i jak i jak nie bedzie problemu to dostaniesz widzenie , nie zwlekaj z tym nawet ... !

witam mam pytanie moj chlopak zopstal zwolniony z sankicji kiedy wyjdzie

witam mam pytanie moj chlopak zostal zwolniony z sankcji kiedy wyjdzie

ania 28 - to temat dotyczący widzeń tymczasowo aresztowanego.
Po drugie - już zadałaś takie pytanie na tym forum zakładając temat! Zatem troszkę przyhamuj.

Witam;)mam do was małe pytanko mam 17 lat i mój chłopak został TA na 3-miesiące,więc moje pytanie brzmi:
1)Czy mogę się starać o widzenie z nim?czytałam ,ze trzeba podawać nr.dowodu a wiadomo jestem nie pełnoletnia więc nie mam,to oznacza,że nie mogę się starać o widzenie???:rolleyes:
2)Jak mam napisać takie podanie?oczywiście jeśli mogę się z nim spotkać...:help:
Z góry,dzięki za pomoc!;)

Wiolka możesz się starać o widzenie jeśli nie posiadasz jeszcze dowodu, zabierz ze sobą po prostu jakiś inny dokument np. paszport albo legitymację... I nie daj się wyprowadzić z równowagi jak będą się o coś czepiać, dowód nie jest jedynym dokumentem potwierdzającym czyjąś tożsamość.
Co do tego jak napisać podanie - zajrzyj na str. 137 tego wątku, podałam tam wzór podania.

O jeju ale fajnie:D
wiem muszę czekać bo jest tam dopiero 10 dni ale staram się dowiedzieć co i jak:D

Hmm?
nie wszystko rozumiem...nie ukrywając to dla mnie zbyt ciemne,ponieważ jestem w takiej sytuacji pierwszy raz i to od bardzo krótkiego czasu..więc pod danymi organu dysponującego,sygnatury,i aktu mam napisać..:ooo::wow:
proszę o jakiś przykład:help:

Ja bym nie liczyła, że Prokurator da widzenie "tylko" dziewczynie i do tego nieletniej.

:rolleyes:to nie moja wina ,że 18-naście lat skończę za 10 miesięcy:( ale też jeżeli dostanie wyrok i nie wyjdzie po areszcie co jest możliwe to nie wytrzymam bez rozmowy z nim:mad:
martwię się o jego i wiem ,że on też chce się że mną zobaczyć...więc muszę się starać jakoś prawda?

13b napisał:
Ja bym nie liczyła, że Prokurator da widzenie "tylko" dziewczynie i do tego nieletniej.

A dlaczego nie? Ja widzenie dostałam tyle że za pleksą (lepsze takie niż wcale). Nie było z tym problemu. Tylko jest taki haczyk że jestem w ciąży z osadzonym i to uwzględniłam pisząc wniosek. Nie mniej jednak napisać i złożyć prośbę o widzenie warto ;)

Ja nie mówię, że nie warto, ale ponad 3 lata bycia w temacie, słuchania innych, wiem jakie są realia.

Szansa jest zawsze pamiętaj ;) Jeśli nie dadzą Ci zezwolenia za pierwszym razem to staraj się dalej i składaj wnioski, Ja Cię rozumiem bo sama też myślałam że mi zezwolenia nie dadzą. Ale w tą sprawę wmieszana nie jesteś?

nie nie jestem żadnym świadkiem;)o tyle dobrze:D
A nie wiecie czy TA też może się starać o widzenie czy tylko w ZK mogą gdy są już po sprawie?:what:

Wiolka nie bardzo rozumiem pytanie........ Pytasz czy Twój partner może starac się o widzenie?

Mylisz chyba pojęcia.
Wysle Ci PW bo nas moderator za lużne gadki pogoni :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót