Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja wchodziłam do sekretariatu.. dawałam podanie osobiście do rąk (nieszczesnej) pani Sekretarki.. za każdym razem miałam odzucenie.. do Sędziego nie pozwoliła mi wejść.. ale to różnie bywa..zalezy na kogo trafisz..

ja rozmawiałam osobiście z sędzią w sprawie widzeń bo jak akta wpłynęły do sądu nie mogłem już liczyć na widzenie ..sędzia uznała że jestem świadkiem w sprawie..i zgody nie dostałam ale powiedziała mi że uchyli mężowi areszt po sprawie i mam nadzieję że słowa dotrzyma!! a dzieci dostają zgodę co 3 tyg i tez muszę dzwonić i pytać i często słyszę że sędzia nie podjęła jeszcze decyzji i takie tam...a prośbę wysyłam faksem potem tylko jak jadę po zgodę biorę oryginał prośby i zostawiam im..

no wlasnie ja dopiero pierwszy raz złożyłam wniosek bo wczesniej w prokuraturze mi nie dawali bo byłam swiadkiem, zostałam przesłuchana na pierwszej sprawie i adwokat powiedzial ze teraz spokojnie moge sie starac i powinnam dostac, tylko martwi mnie to ze tak dlugo nic nie wiadomo;/ w takim razie jeszcze musze czekac i dzwonic

mi dzis prokurator podpisał zgode na widzenie
Ktos pisał ze na zgodzie sąnapisane art z a jakie bedzie odpowiadał nie wiem czy tak jest a wy oże wiecie cos na ten temat

Ostatnia edycja:
słuchajcie a z ta zgoda to sie jedzie tego dnia co ma sie widzenie i daje sie na bramie czy wczesniej trzeba im to zawiezc i oni pisza jakąś liste maz jest w aś

Jedziesz na widzenie w dniu kiedy są widzenia dla tymczasowo aresztowanych i wchodzisz w tym samym dniu.
Co do tego,że są napisane artykuły z jakich będzie odpowiadał to ja np. tego niemiałam pisało tylko,że wyraża zgodę no i przy stoliku.

Czasami jak są współoskarżeni aresztowani, to pisze art.
U nas nie pisały wszystkie. Jedynie co był podany jeden art.

Zgoda na widzenie jest jednorazowa i za każdym razem jak jedziesz na widzenia, to najpierw musisz uzyskać zgodę organu dysponującego, a później tak jak Maxika pisze

Mam takie pytanie moj narzeczony jest w aś... Jest mozliwosc ze otrzymam widzenia? Jestem swiadkiem w sprawie a jego cala rodzina nie ma zamiaru nawet starac sie o widzenia. Wiec jestem jedyna osoba ktora tak naprawde sie interesje tym wszytskim. Strsznie mi zalezy na widzeniach tylko obawiam sie ze nie mam zadnej mozliwosci na widzenie nawet za pleksa :(:(:(

Prosilabym o wasza pomoc bo nie wiem juz co mam robic.

Ciężka sprawa, skoro jesteś świadkiem a śledztwo trwa to marna sznasa na widzenie... Starać się możesz ale nie wiadomo jaka będzie odpowiedz prokuratora lub sędziego/sędzi w zależności do jakiego organu jest dyspozycji Twój Łobuz.

Prokuratorka jeszcze sie tym zajmuje bo sprawa nie zostala jeszcze oddana do sadu z tego co mi wiadomo.... Musze jakos postarac sie o spotkanie z Prokuratorka bo obawiam sie ze pisanie wnioskow o widzenia napewno nic nie da... :((

Wiem ze nie na temat ale z tego co wiem jako swiadek w sprawie tez listow pisac do niego nie moge ani paczek wysylac to prawda?

hej takie szybkie pytanie mam. Wiem ze sprawa mojego Ł. znalazła sie w PO powiedzcie mi zeby starac sie o widzenie to musze isc do sekretariatu i zlozyc podanie? Bo z tego co pamietam i wiem to do PO nie mozna wejsc sobie ot tak po prostu tylko trzeba miec wezwanie lub byc umowionym.

ja to dzwonie dzień wcześniej czy mogę przyjechać po zgodę na widzenie,
następnego dnia przyjeżdżam i od razu w sekretariacie wypełniam wniosek i to wszystko :)

czy tymczasowo aresztowany ma jakies limity widzen czy to zalezy od dobrej woli prokuratora

Ilość udzielanych widzeń w miesiącu zależy od ilości zgód wydanych przez organ dysponujący. Ale są być może jednostki, które ze względów organizacyjnych ograniczają ilość tych widzeń w miesiącu.

Rafal_84 napisał:
czy tymczasowo aresztowany ma jakies limity widzen czy to zalezy od dobrej woli prokuratora

Mój ma 2 razy w miesiącu, po 1h ale czy tak w każdym AŚ jest to niech inni też się wypowiedzą.

forg napisał:
Ale są być może jednostki, które ze względów organizacyjnych ograniczają ilość tych widzeń w miesiącu.
Ograniczenie może polegać jedynie na tym, że ktoś się nie załapie na widzenie "dzisiaj", bo "dzisiaj" już jest komplet ludzi, albo, że do widzenia nie dojdzie z przyczyn zależnych od odwiedzającego czy odwiedzanego, ale jednostki penitencjarne nie mogą ingerować w decyzje organu dysponującego co do ilości widzeń.

W tym przypadku jest jasno określone, że ilość wizyt jest określona przez organ dysponujący i areszty muszą się podporządkować. Skoro ma być widzenie, to musi być. Jeśli nie dziś, to jutro...
W każdym areszcie jest jakiś harmonogram.

czy adwokat moze miec wpływ na zgody na widzenia czy moze je wywalczyc u prokuratora

Do prokuratury pisze się wniosek o widzenie,a adwokat może tak samo wywalczyć widzenie jak Ty.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót