Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mój prokurator niechetnie daje zgody i zastanawiam sie czy adwokat nie wywalczy wiecej

Mój prokurator jak pisałam wniosek o widzenie-trzy razy odrzucił.W jednym nawet napisał,że mam zrobić badania psychologiczne dziecku.:mad:Potem to sama poszłam i rozmawiałam,ale już nie z nim tylko z jego przełożonym.Jak wywalczy się pierwsze widzenie to potem dają.

Wydaje mi się, że to logiczne, że pisałam o podstawowym widzeniu, bo z pytania Smutnej wywnioskowałam, że ktoś może myśleć, że prokuratura czy sąd mogą określić w zgodzie długość widzenia.

Pytała o to Iza w wolnym, ale może przyda się jeszcze innym:
Artykuł z regulaminu wykonywania TA:
§ 23. 1. Widzenie trwa 60 minut.
2. W uzasadnionych przypadkach dyrektor może indywidualnie zezwolić na przedłużenie czasu widzenia lub udzielenie tymczasowo aresztowanemu więcej niż jednego widzenia w tym samym dniu.

Proszę o pomoc w tej kwestii: Jeżeli wyznaczony już został termin rozprawy, to znaczy że sprawa jest już na etapie sądowym, a nie prokuratorskim tak? I w takim wypadku z prośbą(wnioskiem) o tymczasowe widzenie aresztowanego muszę zgłosić się do tej właśnie istytucji, a już nie do prokuratora? Bardzo proszę o odpowiedź.

Witam..ja niedawno byłam na pierwszym widzeniu..widzenie odbyło się przez tel i dzielącą Nas pleksę..trwało 2,5 godziny:D ale tylko dlatego ze dostał 90 min dodatkowo..byliśmy miło zaskoczeni ze az tyle..

rustyka napisał:
Twój jest tymczasowo aresztowany, czyli postępowanie prowadzi w chwili obecnej prokurator, następnie po zakończeniu śledztwa sprawa idzie do Sądu. To że Sąd rozpatrza zażalenie na TA nie zmienia faktu, iż nadal prokurator cenzuruje i wydaje pozwolenie na widzenie.

A mnie prokurator mówił, że jak nie ma akt, to nie można się u niego starać o pozwolenie na widzenie, co to za tłumaczenia?? wie ktoś może??

U mnie jest tak samo, akta są w sądzie i tam mam się starać o widzenia, tak mi powiedział prokurator jak jeszcze nie wiedziałam że akta już rozpatruje sąd i tam chciałam dać podanie.

Sylwia a za co dostał przedłużenie czasu widzenia?? wiesz może??

Tego nie wiem bo mój nie miał jeszcze przedłużonego czasu widzenia ... Może w czymś się udzielił? Np. posprzątał? Nie mam pojęcia.

sylwka7 napisał:
Witam..ja niedawno byłam na pierwszym widzeniu..widzenie odbyło się przez tel i dzielącą Nas pleksę..trwało 2,5 godziny:D ale tylko dlatego ze dostał 90 min dodatkowo..byliśmy miło zaskoczeni ze az tyle..

może coś zrobił dla zakładu w kturym się znajduje bo tak bez powodu nie dają aż tylu

narzeczona J napisał:
Sylwia a za co dostał przedłużenie czasu widzenia?? wiesz może??

z tego co mi mówił to wygrał tam jakiś konkurs miesiąca;) i dostał nagrodę w formie dodatkowego widzenia.. miało być dodatkowo 60min, ale funkcjonariusz SW powiedział ze mamy 90min i zapytał czy chcemy?? odpowiedż była prosta..

witam wszytskich.jestem tu nowawiadomo z jakich wzgledow tu trafilam.
niestety jeszcze nie dostalam widzenia i nie wiem czy mi je dadza bo ciagle cos.a 16 mija miesiac.wiem ze niemoga odkladac tego w nieskonczonosc bo sa jakies prawa co do tego...
i drugie pytanie nie wiem czy w tym dziale je zadac.moj m jest w zk herby.moze mi ktos powiedziec jak tam jest.

Ani pierwszego pytania nie zauważyłem ani drugiego. Zwykle pytanie kończy taki znak: "?"

Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie dokładnie w sądzie przedkłada się taki wniosek o widzenie?W sekretariacie?I czy mam go zredagować sama, czy też otrzymam tam gotowy do wypełnienia?I ile mniej więcej trwa rozpatrzenie takiego wniosku?Z góry dzięki za odpowiedzi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót