kreolka7
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 179
Czyli warto spróbować u Dyrektora ZK. Dzięki !
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
forg napisał:Ustawowo nie określono ilości widzeń dla tymczasowo aresztowanego. Albo inaczej - określono ale przepis jeszcze nie obowiązuje.
Barbie ma rację - w nowelizacji ustawy jest mowa o co najmniej 1 widzeniu, a nie o 1, ale fakt, że na jej wejście w życie trzeba jeszcze trochę poczekać.Barbie napisał:W sumie nie określono konkretnie. Określono, że przysługuje co najmniej 1 widzenie w miesiącu - więc może być i więcej. Ale ta ustawa, jak było pisane wcześniej wejdzie w życie w czerwcu.
Poza tym niektóre przepisy odnośnie skazanych w ZK typu zamkniętego, dotyczą też tymczasowo aresztowanych, więc moim zdaniem powinno być 2 widzenia + jedno na dziecko
Przeczytaj temat a znajdziesz odpowiedź. Mnóstwo razy był poruszany ten tematkoleżanka napisał:Witam piszę bo jestem kompletnie zielona w tych sprawach.A mianowicie chodzi o to
że mój kolega przebywa w AŚ i nie wiem czy moge ubiegać się o widzenie czy ma prawo do tego tylko bliska rodzina.Byłabym wdzięczna za odpowiedz.:help:
usazz napisał:zawsze mozesz powiedziec, ze jestes konkubina
Potwierdzić można to np. tym, że i chłopak i dziewczyna mają ten sam adres zamieszkania.sylwiaaa77 napisał:A da się to udowodnić? Moim zdaniem nie za bardzo, chyba że chłopak to potwierdzi.