Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja wysyalalm zawsze poleconym nigdy natomiast nie otrzymałam odpowiedzi... Musisz zadzwonic do sekretariatu i sie dowiedziec

przyjaciólka ja wysłałam prośbę listem poleconym priorytetem w poniedziałek jutro dzwonię zapytać się czy jest zgoda. Dam znać.

Nie mam nic wspólnego z tą sprawą, a widzenie osadzony juz miał i bylo normalne przy stoliku, byl u niego raz ojczym i raz siostra.

Wysyłam wniosek zawsze poleconym i otrzymuję odpowiedź od 7 do 14 dni. Chociaż ostatnio bardzo długo to trwa :-/.

Zawsze listem. Pan Prokurator jest wiecznie zajęty. Czasem dzwoniłam po 3 razy dziennie bo tak mi polecono ale do telefonu nie podchodził.

Z tego co pamiętam to jesteś byłą dziewczyną tak?I nie jedyną starającą się o widzenie? Może być ciężko, ale nie chcę przesądzać bo zgoda zależy od popełnionego przestępstwa, ilości odwiedzających itd. Ja np. jestem jedynym kontaktem mojego chłopaka z jego matką która przebywa zagranicą, jedyną osobą odwiedzającą oraz potwierdzoną przez niego samego jako najbliższa kiedy prokurator zapytał kim jestem itd. Ale i tak prokurator nie chce się zgodzić na 2 widzenia :(.

Tak byłą z tego co wiem to tylko rodzice go odwiedzają wiem małe szanse mam ale spróbuję nic nie zaszkodzi jeśli nie to trudno..jego dziewczyna nawet się nie zainteresowała faktem iż tam przebywa poprostu znalazła już ''nowego''

Dziewczyny tak jak już pisałam wysłałam w poniedziałek poleconym priorytetem, dzisiaj zadzwoniłam i mam już zgodę;)

Wiem, że trochę odbiegam od tematu. Ale może ktoś się orientuje ile się czeka czasu do uprawomocnienia wyroku? Bo dziś M. miał rozprawę, dostał rok, ale są nie wydał pozwolenia zwolnienia go z aresztu do czasu uprawomocnienia wyroku. A złożyłam wniosek o widzenie, i poprostu nie wiem, czy w tym czasie go nie przeniosą do ZK. Z góry dziękuję za pomoc.

Z tego co sie orientuje to zanim wyrok sie uprawomocni a sedzia nie wydal pozwolenia na opuszczenie aresztu to ZK moze zmienic status TA na skazanego.

Czyli jeżeli zmieni status na skazanego,to wtedy (do czasu uprawomocnienia i przeniesienia do ZK) nie trzeba już składać wniosku o widzenie,tylko jest traktowany jak skazany,tylko,że przebywa jeszcze w AŚ,tak? Dobrze rozumiem?

Justice dobrze rozumiesz ale musi wpisać Cię na listę odwiedzających.

Czyli może niepotrzebnie ten wniosek składałam. Ech. Skomplikowane to wszystko. A czy jeśli tam-do AŚ- zadzwonię to się dowiem, czy zmienili mu status na "skazanego" i czy jestem wpisana na listę? Dziękuję za pomoc.

hej wam:D
17 lutego mam widzenie z moim D.Jak myślicie można mu coś wtedy dać?to będzie nasze pierwsze widzenie dlatego pytam.

Nie wiem czy bedzies zmogla cos przekazac. nie wiem gdzie towj odbywa TA ale z tego co wiem i czytalam tutaj to ciezko jest przekazac cos. Brat mojego kolegi jak chcial mu cos zostawic ( czytaj kartke na Świeta) to mu nei pozwolono:(wiec moze dowiedz sie najpierw czy mozesz i wted ybedziesz myslala co:) trzymam kciuki coby sie udalo

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót