Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kazdy as ma wyznaczone dni i godziny na widzenia, na widzenie mozna zapisac sie w dniu w ktorym chce sie odwiedzic TA
zazwyczaj kolejki do rejestracji sa spore wiec warto byc wczesniej

malutka26 napisał:
kazdy as ma wyznaczone dni i godziny na widzenia, na widzenie mozna zapisac sie w dniu w ktorym chce sie odwiedzic TA
zazwyczaj kolejki do rejestracji sa spore wiec warto byc wczesniej

oj kolejki są ogromne tylko pod koniec miesiąca poczekalnia świeci pustkami bo większość wykorzystała swój limit widzeń

A jeszcze mam pytanie czy jest możliwosc wyznaczenia sobie godziny widzenia?
Czy oni powiedzą ze 9 i koniec ?
Chcialabym sie rano zarejestrowac i wrocic do pracy, bo musze,a potem wyjsc z pracy wczesniej i pojsc na widzenie.
Tylko obawiam sie czy dopasują mi godzinę.

z wcześniejszych postów wyczytałam że wiecie juz teraz że widzenie macie za dzien, dwa czy nawet tydzien. Czy to oznacza ze dają takie odległe terminy przy rejestracji?

Jest tak że na zgodzie masz napisane (lub nie) kiedy widzenie powinno się odbyć i jest to konkretny dzień, a w ZK to już nie wiesz o której wejdziesz ale zawsze można zapytać o której weszła tura przed Tobą i będziesz wiedziała mniej więcej o której wejdziesz, innego sposobu nie znam.

chiflada napisał:
z wcześniejszych postów wyczytałam że wiecie juz teraz że widzenie macie za dzien, dwa czy nawet tydzien. Czy to oznacza ze dają takie odległe terminy przy rejestracji?
Nie.
To dziewczyny same decydują w jaki dzień (oczywiście ten kiedy w danym ZK/AŚ są widzenia) idą na widzenie.
Często wcześniej uzyskują zgodę na widzenie, która jest ważna jakiś czas (np: miesiąc, lub 2 tygodnie)

Czy jest szansa zeby prokurator wystawil zgode na widzenie na przykład raz na dwa tygodnie lub raz na miesiac do mojego narzeczonego, ktory przebywa w AS na sankcjach. Czy w ogole nie stosuje sie takiej praktyki i o takie widzenie trzeba sie starac jednorazowo za kazdym razem?

Raczej za każdym razem jednorazowo, bo nigdy nie wiadomo czy nagle nie będzie jakiegoś zwrotu akcji i np. prokurator widzeń nie będzie mógł dawać już w ogóle...
A jeśli chodzi Ci o to, że np. nie chcesz jeździć ciągle po zgodę na widzenie to warto porozmawiać z prokuratorem czy kolejne prośby o widzenie możesz wysyłać faksem lub listownie i liczyć na to, że on również w ten sposób będzie wydawał Ci zgody - wiele osób tak robi.

Witam. Mam pytanie; na zezwoleniu na widzenie wpisana jestem ja, moj synek i teściowa. w poniedzialek chce jechac na widzenie ale moja tesciowa nie moze. czy zezwolenie bedzie dalej aktualne jesli jej nie bedzie?
A co do poprzednich postów to
Ja na przykład chodze do sądu co tydzien w piątek po zezwolenie a w poniedzialki jezdze na widzenia. Ale nie musze isc w konkretny dzien bo na zezwoleniu nie mam okreslonej daty widzenia wiec zalezy to ode mnie i wewnetrznych zasad aresztu.

Tak widzenie jest aktualne. Też miałam taki przypadek,że osoba która była wpisana na zgodę nie pojechała ze mną.

mm1929 napisał:
Czy jest szansa zeby prokurator wystawil zgode na widzenie na przykład raz na dwa tygodnie lub raz na miesiac do mojego narzeczonego, ktory przebywa w AS na sankcjach. Czy w ogole nie stosuje sie takiej praktyki i o takie widzenie trzeba sie starac jednorazowo za kazdym razem?
Pisałam już kiedyś o tym, ale się powtórzę. Była dziewczyna na forum, która dostała stałą zgodę na widzenie - raz w miesiącu. Tak, że jest to możliwe, aczkolwiek raczej bardzo trudno taką zgodę uzyskać.
Dodam jeszcze, że zgodę dziewczyna otrzymała jak już organem dysponującym był Sąd

Dziękuje za odpowiedz. mam jeszcze jedną wątpliwość... w ten poniedzialek mam zamiar jechac na widzenie a to bedzie juz 3 w tym miesiacu, w sądzie nic mi nie mówili o ilosci przysługujacych widzen tylko za kazdym razem jak prychodzilam to zgode dawali, wiec nie wiem czy wpuszcza mnie na widzenie czy bede musiala poczekac do przyszlego miesiąca?

w areszcie jesli przyjdziesz ze zgoda od sadu to cie wpuszcza, zanim pojdziesz po zgode zadzwon i zapytaj czy twojemu przysluguje jeszcze widzenie w tym miesiacu i czy ci zgode dadza bo z sadami to jest roznie we Wrocku np rejonowy daje 2 widzenia w miesiacu a okregowy 4....

Magdalenia napisał:
no moj jest do dyspozycji sądu okręgowego...
Ale to nie ma znaczenia
Malutka pisała jak jest we Wrocławiu, widzę, że Ty z Katowic jesteś, to może być zupełnie inaczej.
Może być tak że w jednym Sądzie dostaniesz zgodę raz na miesiąc a w innym co tydzień będziesz chodzić na bezdozorowe. Wszystko zależy od praktyk stosowanych w danym sądzie oraz od sędziego na jakiego trafisz

a zgode daja zawsze jak przychodze bez żadnych problemów i nie pytaja kiedy mam zamiar isc na widzenie ani nie podaja mi daty kiedy moge isc... w efekcie do sądu przychodze w kazdy piatek a w poniedzialek jezdze na widzenia, teraz byloby 3 widzenie i zastanawiam sie czy mi w areszcie nie powiedzą ze nie moge wejsc.

W areszcie nie mają prawa Cię nie wpuścić, bo to Sąd decyduje ile widzeń w miesiącu ma mieć TA

Moi drodzy czy jak moj luby przebywa w AŚ i ma sankcje to ,gdy ide do prokuratury i dostaje kolejne zezwolenie na widzenie to czy moge powiedziec prokuratorowi zeby wpisal na nie jego matke lub siostre gdyz ktoras z nich chcialaby sie ze mna wybrac. Czy widzenie w parze w takim wypadku raczej nie wchodzi w gre? Dodam ,ze prokurator jeszcze mi zgody na pierwsze widzenie nie dał, gdyz jest nieugiety i upiera sie ze musi minac miesiac od zatrzymania, ale wole juz zasiegnac informacji wczesniej ,zeby wiedziec na przyszlosc na co moge liczyc przy kolejnych prosbach o widzenie.

O to musisz zapytać prokuratora
Ja nie miałam problemów i na jednej zgodzie mogły być i 3 osoby, ale z tego co czytałam nie wszędzie prokuratorzy wyrażają zgodę na widzenie w tym samym dniu kilku osobom

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót