Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Kemi ja pisałam prośbę do Dyrektora AŚ motywując to odległością (540 km w jedną stronę) a potem P już pisał prośby o takie widzenie.

No ja mam 2500km w jedna strone! A takie pismo normalnie poczta wysylalas? I co zwracam sie z prosba itd? :o Pisalas date tego widzenia czy ogolnie?
A dostalas odpowiedz na takie pismo, czy na miejscu sie okazalo?

Ostatnia edycja:
U mnie był cyrk bo pismo zaginęło a ja dzwoniłam do sekretariatu i dowiadywałam się. W końcu zadzwoniłam do dyrektora i powiedział, że mam wysłać pismo i na pewno przedłużą.
Wyślij to pismo do Dyrektora, napisz o odległości i silnej więzi emocjonalnej. Odpowiedz powinna przyjść pocztą, ja tak dostałam:)
Daty widzenia nie pisałam.

I potem z tym pismem na widzenie poszlas? Czy oni mieli tam odznaczone? dzieki ;)

Pismo wzięłam ale nie było potrzebne, zgoda już była odnotowana:)

A jeszcze jedno taka odpowiedz przyszla Ci listem normalnym czy poleconym? :D
O ile mozna pisac takie przedluzenie, zebym nie przesadzila? Czy Dyrektor stwierdza?

Pismo przyszło listem normalnym chyba z tego co pamiętam, ale żeby przyspieszyć możesz dzwonić do sekretariatu i dowiadywać się czy rozpatrzono już Twoją prośbę. Nie pisałam o ile ale chyba standard to 30 min więcej.

Dziewczyny od czego zalezy czy jest widzenie przez szybe czy przy stoliku? Pierwsze mialam przy stoliku, a teraz przez szybe? Macie jakis sposob na to?:mad:

A może Twój coś narozrabiał? nie wiesz nic? A ten sam organ wydawał Ci pozowolenie na widzenie?

Tak ten sam prokurator. Nic nie nawywijal, dostal nawt nagrode. :mad:

Kemi Czasami w AŚ są takie właśnie i tylko takie widzenia, zależy od AŚ. Ale skoro wcześniej miałaś przy stoliku to hmm.. może jednak coś nawywijał i to jest (kara) ? :mad:. Porozmawiaj z nim jak będziesz miała widzenie, czy w liście zapytaj. A skoro to 'prezent' od tego samego organu co Ci wydaje pozwolenie na widzenie, to zapytaj dlaczego takie masz ? Skoro już będziesz pewna, że twój bandzior nic nie zrobił.

Jest 'czyn', w sumie go nie ma to jest kara. Proste i logiczne, mnie za to dziwi twoja reakcja. Nie masz co Ty się dziwić, skoro nie chce rozmawiać, to ma kare w postaci pleksy, zobaczymy co powiesz później jak widzenia możesz nie dostać, dlaczego ' Bo nie'.. W tedy tez będziesz pisała ' czego on się spodziewał'. Wiem z rożnych przypadków im dłużej się upierasz przy swoim - JA (nie chce rozmawiać itp.. Tym dłużej masz Areszt) :)

Ostatnia edycja:
Nic nie zrobil, prokurator tlumaczy ze to ma byc kara... :mad:

Ostatnia edycja:
Być może dla prokuratora jest jako osoba zagrażająca i wyjątkowo wcześniejsze widzenie dostaliście przy stoliku natomiast prokurator doszedł do wniosku że jednak odpowiednim dla niego będzie pleksa. Czynników może być bardzo wiele.

witam, mam pytanie w imieniu znajomej ktora stara sie o widzenie dla 7letniej corki z ojcem ktory od wrzesnia 2009roku przebywa w zakladzie karnym jako tymczasowo aresztowany.ma kolejne przedluzenie ta do pazdziernika br.sad juz 2raz odrzucil wniosek na widzenie z corka bez zadnego uzasadnienia.czy tak mozna?ostatnio udzielil widzenia siostrze ta, corce odmawia.matka dziecka jest juz tym kompletnie zalamana gdyz corka nie widziala sie z ojcem juz prawie rok czasu.co moze jeszcze zroic w tej sprawie,pisac do prezesa sadu?

awef napisał:
sad juz 2raz odrzucil wniosek na widzenie z corka bez zadnego uzasadnienia.

Od 8 czerwca przysługuje zażalenie na odmowę widzenia. Zapraszam do lektury art. 217 kodeksu karnego wykonawczego.

a jesli to niepomoze.chyba nikt nie ma prawa zabronic dziecku widzenia sie z ojcem.

awef napisał:
chyba nikt nie ma prawa zabronic dziecku widzenia sie z ojcem.

Ma prawo. Prokurator, sędzia. Przecież wskazałem stosowny przepis??!!?? Nawet osoba wpuszczająca na widzenia ma prawo zabronić - jeśli limit został wyczerpany, brak dokumentów, brak zgody.

awef napisał:
a jesli to niepomoze.chyba nikt nie ma prawa zabronic dziecku widzenia sie z ojcem.

Mi w trakcie trwania postępowania przygotowawczego prokurator odmówił,aby syn widział się z ojcem.Ale odwołałam się i widzenie otrzymałam.Ważne jest,aby mieć to napisane na papierze-bo inaczej nie ma się od czego odwoływać

Pierwszy prokurator stwierdził,że mojej 16-letniej córce może udzielić zezwolenia na widzenie w trakcie śledztwa lecz po miesiącu się zmienił i drugi stwierdził iż nie może jej udzielić widzenia ze względu na wiek:xPierwsze widzenie z mężem miałyśmy po 10 miesiącach gdy odbyła się pierwsza rozprawa.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót