Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kasiakk moj przewanie na widzenie przychodzi z karteczka co mu kupic co jest mu potrzebne

Wiesz co kasiakk ty idziesz tam pierwszy raz wiec on pewnie tez nie bedzie przygotowany na to by miec przy sobie karteczke z rzeczami ktorych potrzebuje tak przynajmniej mi sie wydaje przy ewentualnie nastepnym widzeniu mozesz powiedziec by przygotował taka kartke.Teraz idziesz i chcesz na spokojnie pogadac wiec moze nie zawracaj sobie głowy zakupami kup tę kawę czy ciacho i tyle.I tak gdybys chciala zrobic mu zakupy to pewnie moglabys pod koniec dopiero widzenia a to wtedy strata czasu dla was.

kasiakk napisał:
Mam pytanko .. jutro jade do tego M... chcialabym byscie mi napisaly co najlepiej kupic mu w tym sklepiku??

Ty masz głowę do zastanawiania się co mu kupić? Ojciec Twego dziecka robi Cię w .... a Ty się martwisz co masz mu kupić?

forg napisał:
Ty masz głowę do zastanawiania się co mu kupić? Ojciec Twego dziecka robi Cię w .... a Ty się martwisz co masz mu kupić?

Robie to poniewaz mimo wszystkiego kazdy zasluguje na pomoc i bedac tam przy okazji moge mu cokolwiek kupic.

Chodzi o to, że nie chce tracic czasu z widzenia na robienie zakupow wiec chce je zrobic przed widzeniem...

kasiakk napisał:
Robie to poniewaz mimo wszystkiego kazdy zasluguje na pomoc i bedac tam przy okazji moge mu cokolwiek kupic.

Nie, nie każdy. Ale to już nie dotyczy tego tematu.

kasiak wszytko mu kup na ile Cie stac ja wydaje na widzeniach naprawde tak mi wychodzi w kantynie ok 500,600zł ja mu kupuje sztangi papierosów oprócz tego tyton tez zeby miał na tzw czarna godzine słodzycze mase słodyczy(czekolady są wazne)rózne ciastka nutelle w słoiku czekolade na goraco zeby tez mógł sobie zrobic oprócz kawy czy herbaty zwyklej i owocowej rózne napoje soki z czarnej porzeczki marchewkowe na cere:-)napoje-red bulle itp cole akurat lubi:-)nie wiem jak Twój serki ,jogurty tak z 20 wystarczy platki wiadomo pakowane miesa np.golonka pulpety wedliny sery rózne rodzaje tak z kilka mu kupuje jakie sa w kantynie zalezy...jak jest gouda to gouda i jeszcze z dwa jakies inne rodzaje bialy tez witaminy plusze i zgrzeweke wod przy tym cukierki owoce jak są to warzywa(ogórek pomodor najczesciej)gazety kosmetyki tez wiadomo ale najwazniejsze to wiadomo papierosy kawa czekolady slodycze generalnie ja najwiecej kasy mu wydaje na papierosy i slodycze wedliny jakies pakowane mięsa odrazu mu kupuje z 3 sztangi papierosów reszta kasy na jedzenie itp wiecej jak 600,650 zł nie biore bo kiedys wziełam 900 i całosc wydałam wiec ja tak juz mam ile mam ile wezme z wyplaty odłoze tyle wydam niestety raz nawet za to ze miał za duzo zakupów dostał kwita:-)heh za takie cos:-)

kasiakk tak, kup mu wszystko, nie zapomnij o tym, żeby na wypiskę wpłacić mu jeszcze z 1000 zł, bo przecież wszystko kosztuje. Takie zakupy za 500 zł? Phi! Na ile to starczy? Na parę dni. :D
Paranoja... Biedni osadzeni, żuczki takie, które zasługują na uwielbienie.

Niestety moje zakupy moja wyniesc max 60 zł.. nie mam tyle pieniedzy, zeby tak mu kupować.. jak bylam kupilam mu najpotrzbeniejsze rzeczy szczegolnie pierwszej potrzeby a dalej niestety musi sobie radzic dalej bo mi nikt zakupow nie zrobi.

Mam jeszcze sprawe.. z tych calych nerwow.. bezsennosci,, niejedzenia.. bedac w piatek u lekarza okazalo sie ze moge miec zagrozona ciaze:( nie wiem co robic.. najchtniej poszlabym do prokuratora i poprosila o dodatkowe widzenie ale znajac zycie nie pozwoli na nie...

Ostatnia edycja:
kasiakk Napisz prośbę o widzenie, to nie jest powiedziane, że go nie dostaniesz. Jest wiele przypadków, gdzie kobiety dostawały widzenia nawet 4razy w miesiącu, podczas, gdy facet siedział w AŚ jako TA.

W czasie widzeń robiąc zakupy nie ma co ich rozpieszczać i walić w tyłki tyle ile w lezie. Nie umierają tam z głodu na pewno, maja 3 podstawowe posiłki codziennie, bez przesady. Na ich 'zdrowie' wyjdzie nie głaskanie ich po główce.

endorfinalna napisał:
. Na ich 'zdrowie' wyjdzie nie głaskanie ich po główce.

Po główce to oni sami się głaszczą.
Chciałbym zwrócić uwagę, że to nie jest wątek do zastanawiania się, czy wydawać na osadzonego 20 zł, 500 zł czy może 9000.

Pójde w poniedziałek do prokuratora jesli oczywiscie go zastane.. jeśli nie pozwoli, pojde po zaswiadczenie od lekarza, ze moj stan zdrwia psychiczny i fizczny sie znacznie pogorszyl.. Jesli nadal nie pozwoli musze to jakos przelknac...

Ja uwazam,ze robienie zakupow dla osadzonych za 500,600 czy 700 to lekka przesada.Moj przebywa w aś i dostaje widzenia regularnie co 2 tyg i gdybym mu robila zakupy za taka kase to chyba by tam nie robil nic innego tylko palil i jadl.U nas w aś mozna na widzeniu robic zakupy do 100zl i mysle ze to wystarcza.Co jakis czas wysylam kase na wypiske i to starcza.
Kasiakk takze nie stresuj sie tym ze masz za malo kasy,a lepiej dbaj o swoje zdrowie bo nerwy w twojej sytuacji nie sa wskazane.Ja tez kiedys przechodzilam przez to co ty i wiesz mi ze jakos to wszystko napewno sie pouklada tylko potrzeba czasu.Idz do tego prokuratora i popros o widzenie,oni tez ludzie sa,moze sie uda.

Tylko właśnie ja dostałam widzenie 17 listopada..czyli jakbym poszła w nastepnym tygodniu to mineloby już 2 tygodnie.. mysle ze problemu by nie robil.. jak cos to przyniose te zaświadczenie od lekarza jeśli będzie tak upierdliwy.

Ja dostawalam widzenia np troche wczesniej ale z data rowna 2 tygodni od ostatniego widzenia.Takze jak przyjechalam wczesniej bo np bylam w poblizu to prokurator nie robil problemow.Takze mysle ze mozesz jechac.Jak masz numer do prokuratora mozesz tez zadzwonic,zeby nie jechac bez sensu,ja tak tez robilam.

Niestety nie mam numeru ale prokurature mam pod nosem wiec moge sie przejsc przynajmniej spacer mi nie zaszkodzi. najgorzej ze prokuratora czesto nie ma a jak nie ma wokandy bo panie w biurze mi powiedza to dlugo sie na niego czeka.. ostatnio 2 godziny czekalam az przyjdzie i ledwo co wszedl to go zlapalam bo juz gdzies leciał...

kasiakk Dlatego czasami lepiej jest napisać prośbę. No, ale wiadomo, że jak sie samemu pójdzie to inaczej

A słuchajcie jeszcze jedno mnie nujrtuje.. bo ja wniosek o widzenie moge zostawic w biurze podawczym prawda? Tylko czy wtedy to dluzej trwa? I jak mnie ktos moze powiadomic ze dostalam widzenie?

Ja nie wiem czy dluzej czy nie,ale ja jak do niego dzwonilam,mowilam ze chcialabym prosic o widzenie,on wtedy zazwyczaj wyrazal zgode i jak przyjezdzalam po widzenie to czasem nawet go nie bylo.Widzenie wydawala mi wtedy jego setretarka,takze ja sie z nim wlasciwie nie widywalam tylko jak chcialam porozmawiac z nim o zwolnieniu z sankcji czy innych kwestiach.Takze wez numer do niego bo zawsze moze Ci sie przydac

kasiakk Tak tam zostawiasz wniosek, a jak ślesz to tam właśnie najpierw ląduje. Wątpię, aby to trwało dłużej, no ale rożnie to bywa.. Powiadomienie dostaniesz pocztą, np. gdy wysyłasz. Przypuszczam, że gdy zanosisz, działa to na tej samej zasadzie, bo niby jak inaczej.. Dostajesz zgodę i wszystko masz wyjaśnione, kiedy, gdzie, a nawet jakie (przy stoliku czy pleksa)

Ja szłam do prokuratury dawałam prośbę i czekałam 1-15 minut i od razu dostawałam zgodę i tak było za każdym razem

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót