Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
anulkaq Trzeba pamiętać, że nie wszędzie i nie zawsze jest taka możność :)

tak Endo zdaje sobie z tego sprawę . Tylko napisałam jak było akurat w moim przypadku gdy szłam po widzenie

anulkaq No wiem o co chodzi, pisałaś z własnego przykładu. Natomiast ja dopisałam to, odnośnie tego udzielania widzeń i zanoszenia próśb, żeby nikt sobie nie pomyślał, że wszędzie tak jest.

To zależy napewno od tego czy prokurator w danej chwili jest i czy ma czas.

Kate586 oczywista oczywistość, że jak prokuratora nie ma, czy nie ma w danym momencie czasu, nie przyjmie Cię, ani też nie będzie zajmował się w tej chwili jakąś prośbą o jakieś tam widzenie, dla koś tam..

No własnie chyba się jednak przejde poczekam nawet te 2 godziny.. ale chce sie dowiedziec co w jego sprawie i w sprawie jego samoukarania, poniewaz z tego co wiem miał złozyc taki wniosek .. Troche ostry ten porkurator i zbywa mnie ciagle ale sprobuje.

To nie jest temat "wolny" - proszę o mniej egoizmu!! Ktoś następny będzie chciał w tym temacie dowiedzieć się czegoś o widzeniach t.a. i będzie czytał o ostrym "porkuratorze"

Ostatnią edycję dokonał moderator:
witam, mam takie pytanie, czy jest jakaś stała liczba widzeń w miesiącu z tymczasowo aresztowanym? czy zależy to od zakładu ?

moyashimon Tymczasowo Aresztowany nie jest w Zakładzie, tylko Areszcie. I widzenia(a raczej ilość ich) nie zależą o od żadnego Zakładu, od Aresztu też zresztą nie, ale od prokuratora. Nie ma stałej liczby widzę w miesiącu dla Tymczasowo Aresztowanego

dobrze przepraszam pomyłka, od aresztu masz racje. tak od prokuratury, ale obecnie w moim przypadku sąd przysłał mi pozwolenie na widzenie. a pytam, ponieważ obiło mi się, że co 2 tygodnie. więc jeżeli ktoś byłby nawet we wtorek to możliwe byłoby widzenie w czwartek w tym samym tygodniu ?

moyashimon Jeżeli sąd przysłał Ci pozwolenie, to akta sprawy są już w sądzie ? Nie słyszałam o niczym takim, że widzenia z TA są co dwa tygodnie. Natomiast wątpię, abyś dostała 2 widzenia w jednym tygodniu i to jeszcze dwa dni po ostatnim.

endorfinalna napisał:
Nie ma stałej liczby widzę w miesiącu dla Tymczasowo Aresztowanego

Jest. Przynajmniej jedno. Zgodnie z ostatnią nowelizacją kkw. Ale oczywiście nie oznacza to, że takie widzenie musi być udzielone.

forg No owszem, ale użytkowniczka się pytała, czy jest jakaś określona ilość i co ile. A z tego co wiadomo, to żadnej określonej liczby ile, nie ma, ani też co ile.

tak akta są już w sadzie. w to i ja wątpię żeby udało się dostać jednaj osobie w tym samym tygodniu 2 widzenia, ale chodziło mi raczej o to, że ktoś z rodziny w jednym dniu tygodnia, a ja (narzeczona) w drugim dniu widzeń, w tym samym tygodniu. czyli coś takiego jest możliwe? i jeżeli np. kilka osób z rodziny stara się o widzenie i załóżmy 4 osoby dostaną pozwolenie od sądu, to są możliwe nawet 4 widzenia w jednym miesiącu?

moyashimon Jeżeli to wchodzi w grę, zawsze można się starać, aby dostały np. 2osoby widzenie jedno w danym dniu razem, to jest bardziej prawdopodobne, niż dwa widzenia w tygodniu. Natomiast to o czym Ty mówisz, taka 'kombinacja' szczerze powiedziawszy nie wiem, ja jakoś tego nie widzę zbytnio. A i jeszcze jedno to, że jesteś narzeczoną w świetle prawa nic nie znaczy, jesteś osobą obcą. Aha no i jak się dostaje widzenie, to przecież data pisze na kiedy ma się widzenie.
A jak akta są już w sądzie, to nie długo on już będzie skazanym(czyli w tedy właśnie będzie w tym Zakładzie, o którym mówiłaś/pomyliłaś się), czy też uniewinnionym.

wiedzenia są co 2 tyg. a wiec nie sądzę aby taka mozliwosc byla

anulkaq A gdzie to jest niby napisane, że co dwa tygodnie ma widzenia TA ??

moyashimon napisał:
to są możliwe nawet 4 widzenia w jednym miesiącu?

Tak, jest taska możliwość.

endorfinalna napisał:
Aha no i jak się dostaje widzenie, to przecież data pisze na kiedy ma się widzenie.

Nie. Podana jest data obowiązywania zarządzenia o zgodzie na widzenie. Czyli "termin przydatności do spożycia".

anulkaq napisał:
wiedzenia są co 2 tyg. a wiec nie sądzę aby taka mozliwosc byla

Nie jest to prawdą - a przynajmniej nie jest to obowiązujące prawo.

tak wiem o podwójnym widzeniu o tym, że w świetle prawa jestem osoba obcą. sprawa jest pod koniec grudnia, a sankcja przedłużona do końca lutego, czyli jeszcze długi czas niepewności.. zgoda na widzenie z tego co mi wiadomo jest ważne miesiąc od czasu wysłania. czyli jest coś takiego jak widzenie co 2 tyg?. jego babcia była u niego 18 listopada i jeżeli 2 tyg to będzie miał tylko jedno widzenie w listopadzie, bo wcześniej u niego nikogo nie było, i właśnie zastanawiam się czy we wtorek(jutro) mogłabym jechać.
może jest coś takiego jak 2 widzenia w miesiącu i po prostu tak rozłożone, że niby co 2 tygodnie, nie wiem też właśnie nie rozumiem tego..

Jak mojego papiery były w sądzie to Pani mnie dokładnie poinformowała ,że widzenia są tylko co 2 tyg.

forg Może i faktycznie, raczej masz racje. Bo trochę się zapędziłam i napisałam z przykładu swojego, tyle że u mnie było widzenie jeszcze jak barył był do dyspozycji prokuratora i to od niego miałam zgodę na widzenie, a nie od sądu. W każdym bądź razie już wszystko jasne.

moyashimon NIE ma nic takiego jak dostawanie widzenia tylko co dwa tygodnie !
Ale przecież na widzenie bez zgody i tak nie wejdziesz, a jak chciałabyś zgodę, to raczej piszesz prośbę w twoim przypadku do sądu i musisz poczekać, aż dostaniesz zgodę, albo nie dostaniesz.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót