Widzenia w ZK na Grochowie

• Autor wątku Autor wątku awis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czy wie ktos ile skazany bedzie czekal na list?czy wogole go dostanie?wyslalam juz 2tyg temu jeszcze z uk a sa tam dokumenty potrzebne do napisania wniosku o ponowne rozpatrzenie..

dzwonil dzis i powiedzial ze dostal list,ze nie jest tak zle,moze dzwonic w piatek i sobote ze wszyscy pomagaja wiec jest ok ;)

Moj chlopak stawil sie wczoraj na grochowie .Ma do odsiadki 6 miesiecy .Blagam czy ktos moze mi powiedziec kiedy bede mogla sie z nim zobaczyc? Kiedy bedzie mogl do mnie zadzwonic.Czy tam naprawde jest tak zle? Ja juz odchodze od zmyslow nie mam z nim zadnego kontaktu a jak dzwonie do zakladu to mnie zbywaja.... Czy zeby ustalic widzenie to musze najpierw tam zadzwonic??

najpierw musi wpisac cie na liste zebys mogla wogole tam wejsc,w jaki dzien wejdziesz jest zalezy od tego jaka ma pierwsza litere nazwiska,zadzwoni w piatek albo sobote bo tak moga dzwinis chyba ze jest a AS a nie w ZK bo wtedy to moze jest inaczej,jak nie ma kart to bedzie mogl na minute zadzwonic na koszt rozmowcy ale to chyba tylko na domowy

Bardzo dziekuje .Tak bardzo sie o niego boje .Niie wiem co robic bo sam sie tam stawil i nie wiem czy problemow przez to rzadnych nie bedzie mial:(

Pewnie że tam nie jest tak źle, chyba że ktoś skacze za mocno i sam sobie szkodę robi. ewelaszek 24 jeśli ktoś jest na aś to nigdy nie może dzwonić, a jak na zk to tylko piątek i sobota, pozostałe dni to na specjalną zgodę ale żadko się to zdarza i nie każdemu pozwalają.
A jeśli chcecie coś wiedzieć o widzeniach czy paczkach to proszę sobie tu zajrzeć:
http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/13/307
Tu wszystko jest opisane, a jak będzie niejasno to pytajcie, jeśli miałem taką sytuację to odpowiem.

co do widzen na Grochowie to moje doświadczenia też moge komus przekazac, jest faktycznie tak jak pisza dziewczyny, nie ma az takiej tragedii. Telefony z ZK sa w piatki i soboty, na stacjonarne moga dzwonic na koszt abonenta tylko do TPSA, widzenia sa spoko, jednak czasem trzeba odstac swoje w kolejce do wejscia potem odsiedzieć nim przyprowadza na widzenie, generalnie to odnosi sie wrazenie ze nikomu sie tam nie spieszy, widzenia sa od 8 do 13 paczki mozna zostawiac do 14, generalnie ja nie mialam zadnych niemilych doswiadczen po za tym, ze na odziezowa paczke Moj czekał 2 tyg. zakupy mozna robic w kantynie do 200 PLN, na obiekt wchodzi sie tylko z kasa na inne rzeczy trzeba miec pozowlenie od Dyrektora, bardzo szczegółowo sprawdzają na wejściu, najlepiej zostawic sobie w kieszeniach tylko kase a reszte schowac do szafki gdyby ktos mial jakies pytania to piszcie

Czesc
Mam takie pytanie-gdzie dokladnie jest ten zaklad wie ktos moze? Nie jestem z Warszawy,nie mieszkam nawet w Polsce chcialabym prosto z lotniska sie tam udac ,ale wogole nie znam Warszawy i nie wiem kompletnie jak sie tam dostac? Czy ktos moglby mi pomoc?
Z gory dziekuje.

Pisalam wczoraj ale nikt mi nie moze pomoc:(
Moze wiec wiecie jak sie tam dostac z pod dworca centralnego? Bardzo prosze o pomoc!

\ centralnego jedzie sie 102,do chlopickiego 71,to jest rzut beretem.pozdro

Ja też mam wiele pytań na temat zk grochów dla kobiet.Jak wygląda tam możliwość kontaktu z osadzonymi? co to znaczy Odział P1,? Z kim tam można porozmawiać na temat osadzonych? Czy z wychowawcą? Jakie tam panuja warunki? Co to jest oddział póotwarty i jak się tam kierują?

Witam. czy jest ktoś na forum kto może mi dokładnie opisać jak jest w AŚ Grochów ponieważ mój narzeczony ma zostać tam przewieziony i czekać na rozprawę. Dodam że mój A jest już skazany i przebywa z ZK Pińczów.Proszę o szybką odpowiedz

Witam.mam pytanie- mój A jest w Aś warszawa grochów.wczoraj miał wokandę w Kielcach i teraz papiery mają zostać przesłane do warszawy. czy ktoś wie jak jest z wokandami w Aś w-wa grochów. dodam że mój ma w czerwcu koniec kary a siedzi od grudnia 2010 roku. proszę o szybką odpowiedz

Aglagla1988 napisał:
Witam.mam pytanie- mój A jest w Aś warszawa grochów.wczoraj miał wokandę w Kielcach i teraz papiery mają zostać przesłane do warszawy. czy ktoś wie jak jest z wokandami w Aś w-wa grochów. dodam że mój ma w czerwcu koniec kary a siedzi od grudnia 2010 roku. proszę o szybką odpowiedz

Na grochowie bardzo zadko udzielaja WPZ,ale to zalezy od wielu czynnikow.

A czy możesz napisać od jakich czynników to zależy? dodam że mój A ma iść do pracy w Aś tylko czeka na lekarza

jak ma wyjść w czerwcu to po co mu teraz wokanada nie lepiej żeby już odsiedział wczystko? z pracą tam jest ciężko narazie wszystkie etaty zajęte mój jest tam od roku i na razie marne szanse na pracę chyba że po za terenem ZK na tzw. przepompowni co do wokand to ogulnie w warszawie jest kiepsko ale nie którym się udaje :(

Wiem że do czerwca niedaleko ale najgorsze są ostatnie dwa miesiące.a czy słyszeliście o tym że Aś ma w warszawie ma być typowym Aś?bo mój mi mówił że podobno mają ich wywozić do innych zakładów

jak ktoś ma jakieś pytanie to zapraszam!! byłam widziałam...

Powrót