Widzenia z dzieckiem

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie chciałam się unosić, ale nie rozumiem ludzi, którzy zarzucają jakieś kombinowania...według mnie to nic złego, że chcę zyskać dodatkowe widzenie i chcę, aby moje dziecko miało kontakt z osadzonym, gdyż byliśmy i będziemy razem i są ze sobą związani.
Wymyśliliśmy inny sposób i na pewno się w taki sposób uda, ale nie będę tego opisywać, bo zostanę źle zrozumiana...

witam blagam pomocy! jutro jade na widzenie do meza i chce zabrac syna ale .... nie mam aktu urodzenia:( czy synka moge zabrac? jaki dokument zabrac ? dodam ze to syn meza:)

Może paszport, legitymację szkolną, o ile jest to już starsze dziecko, a może uda się wejść bez niczego.

jutro jade nawidzenie do meza z dzieckiem i chcialam zapytac ile to widzenie bedzie trwalo 1 czy 2 godziny bo jak 1 godzine to czy w trakcie tego widzenia maz moze sie starac o godzine dodatkowa prosze o szybka pomoc bo to jest moje pierwsze widzenie z mezem

W trakcie widzenia nie może się się starać o dodatkową godzinę,może napisać ewentualnie prośbę o połączenie widzeń

jezeli by jutro na tym widzeniu napisal ta prosbe o polonczenie tych widzen to bede mogla jutro byc dluzej czy dopiero na nastepnym widzeniu

raczej na następnym,ale to też "nie na pewno";)

agulec15 napisał:
W trakcie widzenia nie może się się starać o dodatkową godzinę,może napisać ewentualnie prośbę o połączenie widzeń

to zalezy od zk u nas w trakcie widzenia zglaszalo sie funkcjonaruiszowi ze chce sie połaczyc godziny warunek tylko taki ze trzeba to zrobic do 15 min po wyjściu na sale widzeń

kajeczka napisał:
to zalezy od zk u nas w trakcie widzenia zglaszalo sie funkcjonaruiszowi ze chce sie połaczyc godziny warunek tylko taki ze trzeba to zrobic do 15 min po wyjściu na sale widzeń

A to nie dyrektor wyraża na to zgodę?

Mi też się wydaje,że to dyrektor musi wyrazić zgodę na połączenie godzin.Choć może w różnych ZK różnie bywa.

Kate586 napisał:
Mi też się wydaje,że to dyrektor musi wyrazić zgodę na połączenie godzin.Choć może w różnych ZK różnie bywa.

dokładnie, zależy od zk.

w niedziele bylam na widzeni i okazalo sie ze jak bym byla przed godzina 13 to bym miala polonczone widzenie ale bylam troszke pozniej i to widzenie bede miala polonczone przy nastepnym spotkaniu z mezem

Mam pytanko jezeli bylam z dzieckiem na widzeniu to chce zapytac czy jak pojade w sobote na to widzenie a bedzie ono polonczone to czy ja wtedy musze byc z dzieckiem na tym lonczonym widzeniu

Przynajmniej raz w miesiącu musisz z dzieckiem przyjechać na widzenie

To czyli teraz jak w sobote bylam na pierwszym widzeniu to w nastepna juz nie musze byc z dzieckiem bo teraz mamy miec lonczone

agulec15 napisał:
A dlaczego musi raz w miesiącu być? Ja jeszcze na temat więziennictwa muszę się wiele nauczyć, ale to co napisałaś jest dla mnie bardzo dziwne.

agulec15 napisał:

??
Nie musi. Ale wtedy oczywiście skazany nie otrzyma dodatkowego widzenia przysługującego na spotkanie z dzieckiem, wobec którego sprawuje stała pieczę.

To nie jest tak, że jak się ma dziecko to się ma o jedno widzenie więcej do wykorzystania z kimkolwiek.

Więc właśnie o to mi chodzi,jeśli skazany otrzymuje dodatkową godzinę na widzenie z dzieckiem,dziwne by było gdyby w ogóle z tym dzieckiem sie nie widywał.

agulec15 mi chodzi o to ze ja w sobote bylam na widzeniu razem z dzieckiem i terza w sobote tez jade na widzenie mamy miec niby lonczone to czy ja na tym widzeniu musze byc z dzieckiem jak z nim bylam w zeszla sobote

ja mam 3 widzenia w miesiącu plus jedno na dziecko czyli razem 4 tylko nie wiem czy to na każde dziecko po godzinie się dostaje? ,czy ogólnie jedną ,dodatkową godzinę na dzieci (ile by ich nie było).Tzn. te 3 mam do wykorzystania sama.lub z kimś a te na dziecko -to tylko z dzieckiem

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót