Wierzyciel wytoczył sprawę cywilną

• Autor wątku Autor wątku zegazega
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zegazega

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Otóż dostałem dziś wezwanie do sądu z całą dokumentacją. Chodzi o nie zapłaconą ostatnią ratę. Dodam że ostatnie wezwanie do zapłaty dostałem 2011-12-22, to chyba nie jest przedawnione :( albo się mylę. Pozew wygląda tak że wartość sporu to 234.00 zł. Jest to firma czy tam kancelaria FOR-NET S.A.. Jako dowody jest przedstawiona umowa kredytu i ostatnie wezwanie. Na wezwaniu powód wnosi o zasądzenie kosztów procesu, w tym kosztów zastępstwa procesowego oraz opłaty skarbowej od pełnomocnictwa według norm prawem przewidzanych. Umowa została wypowiedziana w 2011-02-15. Dalej napisane jest:
"Wysokość zadłużenia pozwanego objęta pozwem i cesją wskazana została przez cedenta w zawiadomieniu o cesji wierzytelności, gdzie została określona kwota niespłaconego zadłużenia na dzień podpisania aneksu do cesji wierzytelności tj. 13-12-2011. W związku z brakiem zapłaty, powód jako nabywca wierzytelności wezwał stronę pozwaną do zapłaty należnej kwoty, przesyłając nadto stronie pozwanej zawiadomienie o przelewie wierzytelności, wystawione przez bank, potwierdzając wysokość zadłużenia strony pozwanej"

Dodam jeszcze że już sam nie wiem ile jest długu :/ czy te 234 zł i będę musiał też zwrócić kosz zakupionego długu bo tam jest ponad 800 tysięcy :/ w załączniku dodaje ten aneks sprzedaży długu.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Aha i dlaczego ta sprawa nie odbywa się bez mojej obecności?? zazwyczaj tak jest. I dlaczego mam stawiennictwo obowiązkowe???? przecież to tylko 234 zł

Wezwanie do zapłaty nie ma żadnego wpływu na przedawnienie.

Powrót