Więzienie ?

• Autor wątku Autor wątku Anex11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anex11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam ,X zostala złapana na kradzieży o wartości 120 zl . Przyjechała policja dostala mandat w wysokości 500 zl . Natomiast wcześniej dokonywała tam kradzieży i ochroniarz powiedział, że wysłał już nagrania na policję. Straty mogą wynosic 7 tysięcy. Ma dwójkę dzieci a mąż wyjeżdża w delegacje . Nie była wcześniej w ogóle karana.
Czy może liczyć na zawiasy bądź dozór elektroniczny?

Anex11 napisał:
Czy może liczyć na zawiasy bądź dozór elektroniczny?
Biorąc pod uwagę te informacje zawarte w poście (sytuacja rodzinna, niekaralność) to może, szanse zwiększy naprawienie szkody i podjęcie leczenia jeżeli te kradzieże z tego wynikają.

Naprawdę myślisz, że liczba posiadanych dzieci ma wpływ na wymiar kary? A jak ktoś ich nie ma to co? Powinien być karany surowiej? Ja uważam, że jak ktoś ma dzieci to tym bardziej powinien wystrzegać się popełniania przestępstw. Dla ich dobra.

Finister napisał:
Naprawdę myślisz, że liczba posiadanych dzieci ma wpływ na wymiar kary? A jak ktoś ich nie ma to co? Powinien być karany surowiej? Ja uważam, że jak ktoś ma dzieci to tym bardziej powinien wystrzegać się popełniania przestępstw. Dla ich dobra.
Nie myślę, że jeżeli ktoś posiada dzieci to inaczej na to patrzą...
Poprostu zapytałem czy może liczyć na zawiasy ? X żałuję bardzo tego...

Finister napisał:
Poprostu czy od razu dostanie wyrok - wiezienie?

Kara pozbawienia wolności bez zawieszenia jest bardzo mało prawdopodobna w tej sytuacji, ale sądem nie jestem.

Powrót