Windows 10 czy firma może wystąpic do Microsoft o zwrot kosztów?.

• Autor wątku Autor wątku mareknoda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
LeszsekS napisał:
Być może ktoś tam zarzuci im stosowanie nieuczciwych praktyk ale słabo to widzę.

Ja się na prawie nie znam, ty jesteś specem, ale od wielu lat obsługuje firmy i nigdy do tej pory firmy nie miały realnych strat za zmianę systemu (przypomnę bez zgody użytkownika) bo nie było informacji o akceptacji licencji jak wcześniej, gdy instalacja 10 była dobrowolna, użytkownicy byli świadomi żeby nie instalować, aż tu nagle zmienili sobie instalacje systemu jako aktualizacje.

mareknoda napisał:
... bo nie było informacji o akceptacji licencji jak wcześniej, gdy instalacja 10 była dobrowolna, ...
Należy czytać wszystkie informacje pochodzące od producenta systemu, a takie pojawiały się. Nie zamierzam trzymać ich strony lecz o takim działaniu wiedziałem od dawna, a nie zajmuję się systemami zawodowo.

" Teri Goldstein z miasta Sausalito w Kalifornii. Komputer, który wykorzystywany był w biurze podróży, nagle zdecydował się na zainstalowanie Windows 10. Goldstein wspomina, że nie wyrażała zgody na aktualizacje. Mało tego, proces aktualizacji nie powiódł się, a komputer stał się bezużyteczny. W związku z tym wykorzystanie go w miejscu pracy było niemożliwe.

Pomoc techniczna Microsoftu nie rozwiązała problemu. Teri Goldstein zdecydowała się podać sprawę do sądu, aby odzyskać utracone zarobki, a także pieniądze za uszkodzony komputer. Mogłoby się wydawać, że w takim sporze wygra Microsoft, w końca posiada sztab świetnych prawników, jest przecież potężną korporacją. Jednak wygrała Teri Goldstein. Natomiast Microsoft został zmuszony do zapłacenia jej 10 tysięcy dolarów. "

Czy w Polsce już ktoś się odważył?

Polska to nie USA

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Powrót