windyfikacja pomocy

• Autor wątku Autor wątku akloiw84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

akloiw84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Proszę o pomoc ,
Jakieś 6 lat temu jako młody chłopak wiozłem telefon w jednej z sieci ale porostu nie spłaciłem tej umowy a teraz od pewnego czasu mi przychodzi pismo droga e -mail od firmy Intrum Justitia Sp. z o.o. ze mam zadłużenie na 2244,01zł , a dnia wczorajszego przyszło mi takie o to pismo od komornika sądowego

ZAWIADOMIENIE O CZYNNOŚCIACH PLANOWANYCH WZGLĘDEM DŁUŻNIKA

Szanowny Panie,

Posiadane przez Pana pojazdy zostały zidentyfikowane przez Komornika Sądowego na podstawie danych umieszczonych w Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców.

Wierzyciel zamierza podjąć dalsze kroki prawne zmierzające do sprzedaży w drodze egzekucji komorniczej posiadanych przez Pana składników majątkowych.

W celu uniknięcia w/w działań, należy dokonać spłaty zadłużenia w kwocie:
2,244.01 zł.* na wskazany poniżej rachunek bankowy Komornika.

Ja owszem posiadam samochód ale ma on dwóch właścicieli moja dziewczynę i mnie i jeszcze go nie przerejestrowaliśmy na siebie wiec może go sprzedać?????

Czy w sprawie zapadł już wyrok sądowy?
Dostałeś kiedykolwiek jakiś pozew/nakaz zapłaty w tej sprawie?

Mi nic nie wiadomo o żadnym wyroku tylko jakieś rok temu przyszło pismo z Intrum Justitia Sp. z o.o.poczta o zapłacie zadłużenia , i od tamtej pory tylko przychodzą e-mail ale ja nie mieszkam w miejscu zameldowania mieszka tam babcia a ona mówi ze nie przychodzą żadne listy do mnie , ale ona ma 80 lat i ciezko z nia sie dogadac :( a jest jakis sposób żebym sprawdził czy zapadł jakis wyrok sądu .

HTTP://zalacznik.wp.pl/d686/4198318...39066765&sid=b723f326ba2107e4f9e557272aea0fd8 Intrum Justitia Sp. z o.o.
02-672 Warszawa
ul. Domaniewska 41
Budynek Saturn, VIII piętro
NIP: 521-28-85-709
REGON: 01-30-81-563
zarządzanie należnościami finansowymi
Kapitał zakładowy: 1.242.500 zł
KRS 0000108357
Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy

Warszawa 19-10-2015

Wiadomość ta jest przeznaczona jedynie dla osoby lub podmiotu będącego jej adresatem i może zawierać poufne lub uprzywilejowane informacje. Zakazane jest przeglądanie, przesyłanie, rozpowszechnianie lub inne wykorzystywanie tych informacji, jak również podejmowanie działań na ich podstawie, przez osoby lub podmioty inne niż zamierzony adresat. Jeśli otrzymali Państwo tę wiadomość przez pomyłkę, prosimy o poinformowanie nadawcy i usunięcie jej z komputera.

Wierzyciel:
Intrum Justitia Debt Fund 1 FIZ NFS

Nr sprawy: 0000000
Sygn: KM 00000/15

ZAWIADOMIENIE O CZYNNOŚCIACH PLANOWANYCH WZGLĘDEM DŁUŻNIKA

Szanowny Panie,

Posiadane przez Pana pojazdy zostały zidentyfikowane przez Komornika Sądowego na podstawie danych umieszczonych w Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców.

Wierzyciel zamierza podjąć dalsze kroki prawne zmierzające do sprzedaży w drodze egzekucji komorniczej posiadanych przez Pana składników majątkowych.

W celu uniknięcia w/w działań, należy dokonać spłaty zadłużenia w kwocie:
2,244.01 zł.* na wskazany poniżej rachunek bankowy Komornika.

Dane do wpłaty:

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Wołominie ......
Piłsudskiego 63, 05-200 Wołomin
Telefon kontaktowy: ,,,,,,,,

Nr konta:,,,,,,,,,,

Tytuł wpłaty: spłata zadłużenia w sprawie: KM 00000/15

Zaległość należy uregulować w terminie 7 dni od daty otrzymania przedmiotowego pisma.

Opóźnienie w dokonaniu płatności może skutkować rozszerzeniem zakresu toczącej się egzekucji o nieruchomości oraz ruchomości.

Pragniemy zwrócić szczególną uwagę na możliwe konsekwencje prawne w przypadku celowego wyzbywania się majątku. Zgodnie z art. 300 § 2 kodeksu karnego ten kto udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, obciąża lub uszkadza składniki swojego majątku zajęte lub zagrożone zajęciem, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Przypominamy również, iż w przypadku braku spłaty wskazanego zadłużenia egzekucja komornicza może być wielokrotnie ponawiana z czym będą wiązały się dodatkowe koszty jak również odsetki ustawowe co znacząco zwiększy kwotę zadłużenia.

W przypadku wątpliwości lub problemów w dotrzymaniu powyższego terminu prosimy o niezwłoczny kontakt.

Adres korespondencyjny:
Intrum Justitia Sp z o.o.
Centrum Operacyjne w Białymstoku
ul. Węglowa 5, 15-121 Białystok
Telefon kontaktowy: (22) 576 65 13,(22) 576 65 46
e-mail: egzekucja@intrum.pl

akloiw84 napisał:
Dane do wpłaty:

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Wołominie ......
Piłsudskiego 63, 05-200 Wołomin
Telefon kontaktowy: ,,,,,,,,

Nr konta:,,,,,,,,,,

Tytuł wpłaty: spłata zadłużenia w sprawie: KM 00000/15
Jednak chyba jest komornik. Jak masz wątpliwości, do niego zadzwoń.

A sygn. akt jest KM czy KMn?
W ogóle dostałeś kiedykolwiek nakaz zapłaty? Jeśli nie, to dzwoniąc do komornika zapytaj od razu o sygn. akt nakazu zapłaty i sąd jaki to wydał, potem w sądzie zapytasz o kwestie adresu doręczenia

sygnatura 00000/15. Mnie by dało do myślenia.chyba że celowo usunąłeś numer

sebastian7777 napisał:
sygnatura 00000/15. Mnie by dało do myślenia.chyba że celowo usunąłeś numer
Ja właśnie założyłem, ze zainteresowany celowo zmeinił numer. W przeciwnym razie, śmieszna ściema windykatora by to była.

amelia2013 napisał:
A sygn. akt jest KM czy KMn?
W ogóle dostałeś kiedykolwiek nakaz zapłaty? Jeśli nie, to dzwoniąc do komornika zapytaj od razu o sygn. akt nakazu zapłaty i sąd jaki to wydał, potem w sądzie zapytasz o kwestie adresu doręczenia

jest KM 40088/15 , jakiś rok temu przyszło jakieś pismo z Intrum Justitia, ale nie miałem nic z sądu chyba że babcia odebrałai mi nie przekazała , jutro zadzwonie do tego komornika i sie dowiem co i jak

Jeden Grzeszczyk napisał:
Ja właśnie założyłem, ze zainteresowany celowo zmeinił numer. W przeciwnym razie, śmieszna ściema windykatora by to była.

Numer zmieniłem

akloiw84 napisał:
jest KM 40088/15 , jakiś rok temu przyszło jakieś pismo z Intrum Justitia, ale nie miałem nic z sądu chyba że babcia odebrałai mi nie przekazała , jutro zadzwonie do tego komornika i sie dowiem co i jak

Dowiedz się u komornika o sygnaturę nakazu i Sąd który go wydał.
Jak to ustalisz to dzwonisz do Sądu i prosisz o informację na jaki adres wysłano wspomniany nakaz i jaka była forma doręczenia.

Jak to ustalisz to napisz, podpowiemy co dalej.

Im szybciej to zrobisz, tym lepiej dla Ciebie.

Powrót