windykacja a nadplata

• Autor wątku Autor wątku cinek4t
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cinek4t

Użytkownik
Odpowiedzi
42
Witam mam taki problem.
A więc jakiś czas temu dostałem info od komornika ze mam dług i wchodzi mi na wypłatę i takie tam.
Sprawa zakończyła się tak ze dług został wpłacony komornik dalej pobierał hajs przez co w firmie windykacyjnej wyszła nadpłata wysokości ponad 800 zł.
I tu jest teraz problem bo gdy pisze do nich o zwrot nadpłaty to zero reakcji z ich strony.
Jak mogę odzyskać swoje pieniądze?

Jak nie po dobroci - to kompletuj dowody i czeka cię pozew.

Polskie prawo jest chore.wszystko działo się w e-sadzie.powiadomienia o zapłatę szły na nie znany mi adres więc o niczym nie wiedziałem przez co nie miałem się jak bronić i musiałem spłacić nie swój dług.A jak już został wpłacony to windykacja nie zgłosiła tego komornikowi i przez 3 miesiące dalej pobierali sobie bezprawnie moje pieniądze. A teraz żeby je odzyskać muszę zakładać im sprawę. Po prostu super. A takie pytanie czy po założeniu im sprawy i wynajeciu adwokata i załóżmy ze wygram sprawę,to koszty procesu zapłaci windykacja a koszty mojego adwokata też oni zapłacą czy to już są moje koszty ? I czy mogę zadać jakiś odsetek ?

Komu płaciłeś, komornikowi czy windykacji?

Komornik sam inkasowal sobie bo żaka moja wypłatę.Ale dług został splacony osobiście w windykacji i 30 listopada 2015 sprawa została niby zamknięta Ale nie wysłali takiej informacji do komornika przez co sciagal że mnie aż do połowy stycznia. I dzwoniłem do firmy windykacyjnej ze nie zgadza się to co miałem zapłacić z tym co cobie pobrali i to w tej firmie windykacyjnej powiedzieli mi ze jest nadpłata prawie 900 zł a dokładnie 898 zł . Były pisane e-maile o zwrot oraz wysłany list polecony z wnioskiem o zwrot nadpłaty i zero odzewu z ich strony.

Co to za windykacja?

debt trading partners.

Obawiam się, że bez pozwu się nie obędzie. Nie zdziw się, jeśli wyciągną ci jakiś "dług z kapelusza" i powiedzą że właśnie go uregulowałeś...

A to coś ci wiadomo na temat tej firmy ze robi takie przekręty.

amelia2013 napisał:
Żeby tylko oni...

A możesz mi odpowiedzieć na pytanie czy jak już bym musiał zakładać sprawę i bym wygrał to kto wszystkie koszty ponosi wraz z kosztami adwokata ?

Przegrany. Z tym że pamiętaj iż sąd zasądzi na twoją rzec stawkę adwokacką z tabelki, a jeśli adwokat weźmie od ciebie więcej, to już sądu nie interesuje.

I nie sugeruj się postami niejakiego Rappero, który twierdzi że sąd się nie zastanawia tylko "przywala" koszty w wysokości sześciokrotnej stawki za zastępstwo i nawet ręka sędziemu nie drgnie...

Powrót