P
pokoj-ursynow
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Na jakiej podstawie prawnej firmy windykacyjne mają prawo przetwarzać dane osobowe, które powierzyliśmy firmie, w której powstał dług? O ile dane typu imię, nazwisko czy adres - byłoby to nawet zasadne, o tyle mi chodzi o dane typu numer telefonu czy email. Mam problem z firmą "GetBack", która wydzwania do mnie z różnych numerów telefonów. Żadna korespondencja do mnie nie przychodzi, dług nie jest w ogóle mój. Numer telefonu kiedyś być może należał do dłużnika, ale ja go mam od paru miesięcy i nie mam z tą osobą nic wspólnego, nawet jej nie znam. Żądałem od getback zaprzestania przetwarzania danych osobowych, to za każdym razem powoduje śmiech tego pacana siedzącego na słuchawce. Informowałem ich, że mają zły numer, reakcja j/w i że "każdy dłużnik tak mówi". Wysłałem im maila z żądaniem wykreślenia mojego numeru telefonu - w mailu skan podpisanego przeze mnie pisma - bez rezulatatu.
Pomóżcie, bo oszaleję!!! Dziś mam już 4 połączenia od nich, z czego pierwsze dwa o 6:02 i 6:12 rano i były to głuche telefony po 3 dzwonki, potem o 6:59 odebrałem i nikt się nie odzywał. To na pewno getback bo połączenia są z tych samych numerów tylko końcówka się zmienia.
Pomóżcie, bo oszaleję!!! Dziś mam już 4 połączenia od nich, z czego pierwsze dwa o 6:02 i 6:12 rano i były to głuche telefony po 3 dzwonki, potem o 6:59 odebrałem i nikt się nie odzywał. To na pewno getback bo połączenia są z tych samych numerów tylko końcówka się zmienia.