S
szatanel
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam nie wiem czy w dobry miejscu napisałem ale wydaje mi się że tak . Problem polega na tym że bank nałożył mi opłate windykacyjną na koncie osobistym za zadłużenie 100 zł tutaj moje nie dopatrzenie że sprawdzałem stan w bankomacie na na stronie banku . wysokość opłaty windykacyjnej to 35 zł . A ważne wypłaciłem z bankomatu 200 zł została mi 1 zł po 7 dniach dowiaduje się o debecie 100 zł patrze za co no zgadza się po przeliczeniu zostałem poinformowany sms że ta kwota to 135 zł sprawdzam na stronie że to opłata windykacyjna w momencie telefonu jestem informowany że monit i jeśli nie wyreguluje tej zaległości postepowanie będzie dalej trwałą i te opłaty będą nakładane poinformowałem kiedy mogę to spłacić niestety termin banku nie pasował i pan sugerował że będę jeszcze kilka takich opłat musiał zapłacić ... teraz moje pytanie czy to jest zgodne z prawem bo z tego co wiem to za jeden czyn można być karany tylko raz . Zapomniałem powiedzieć że w umowie nic nie mam o tej "karze" wiec zadzwoniłem po raz drugi gdy przeczytałem umowe 4 razy w poszukiwaniu tego druczku/zapisu pan mi oświadczył że musi być w umowie że zawsze jest potem stwierdził że tego nie ma bo to opłata windykacyjna ... . mógłbym prosić o pomoc zaległość już opłaciłem ale nie wiem czy nie zostałem oszukany.