Windykacja City Bank

• Autor wątku Autor wątku adagor28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adagor28

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Witam, mam problem z windykacją City Banku, teraz Bank Handlowy, problem polega na tym że trzy lata temu zaciągnełem kredyt na kartę platniczą w wyżej wymienionym banku, przez jakiś czas mialem problem finansowy i nie placiłem wymaganej kwoty tylko niższą, bank wypowiedzil mi umowę i sprawę przejeła windykacja tego banku. Od trzech lat kilka razy w miesiacu dostaje monity, o telefonach to juz nie wspomne, chciałem się dogadać na spłatę tego zadluzenia bank chce miesięcznie 500zl. mnie nie stać płace po 200 zł. miesiac w miesiac od tych trzech lat , nie mam żadnej umowy mam tylko potwierdzenia wplaty na ich konto, dlug ktory mialem wobec tego banku to 7.000 tyś. po trzech latach placenia 200 zł. mam 4600 zl . do splaty to jest jakaś paranoja,( praktycznie splacilem 7.200) poprosilem na piśmie o rozlożenie zadluzenia w dogodnych warunkach, na pismo nie bylo reakcji więc zadzwonilem i dowiedzialem sie ze pismo wogole nie zostalo rozpatrzone. Nie wiem jak rozwiazać tą sprawę legalnie chce dostać umowę z harmonogramem splat żebym wiedzial kiedy to spłacę, windykacja nie che wogole czegoś takiego wystawić zauważylem że placę pieniadze bez sensu, boję sie ze jak przestane placic to ta windykacja postara sie o komornika ktory wejdzie mi na pensje, a na to sobie nie mogę pozwolić, proszę o konkretną poradę.

Witam, nie sposobu żeby tą sprawę jakoś rozwiązać?

A co mamy na to poradzić? Skoro bank nie chce spłaty w ratach to ma do tego prawo.

ok. ale dla mnie teraz w tej sytuacji co jest najlepiej zrobić przestać wogole spłacać i czekać aż dług zostanie sprzedany innej windykacji, czy wplacac dużo niższą kwotę zeby sprawa trafiła do sądu.

Najlepiej wpłacaj jak największe kwoty, jeśli sprawa trafi do sądu to komornik naliczy swoje i koszty sądowe też będą, odsetki rosną. Jest szansa że przy wpływach bank nie odda sprawy do sądu, jak i nie oddał do tej pory.

ok. dzięki za konkretną poradę, pozdrawiam.

BlackDevil - taka zasada. Jak nie wiesz jak pomóc to się nie wypowiadaj.

wiem, że sprawa nieaktualna ale zawsze coś podpowiem. Pracowałem wiele lat w windykacji. A więc tak:
1. Skontaktuj się z bankiem i upewnij się, że wpłacasz na poprawny numer konta
2. Wpłacaj dalej te 200 zł, przy takiej kwocie i przy takich wpłatach bank Ci tego do komornika nie skieruje, bo po co ....
3. Jak ktoś ma problemy mogę coś poradzić mrpr1@wp.pl

Powrót