Windykacja DEPTOR- problemu

• Autor wątku Autor wątku damian07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian07

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
Mam problem z firmą DEPTOR,która jest wynajęta przez spółdzielnię mieszkaniową.Zalegając z cztero miesięczną opłatą czynszu w spółdzielni mieszkaniowej,całą kwotę zadłużenia uregulowałem 28 maja 2014 r. a w dniu 2 czerwca 2014 r. zgłosił się windykator upominając się o zaległość.Przedstawiłem mu potwierdzenie uregulowania zadłużenia.Windykator ten wykonał telefon do spółdzielni i spółdzielnia potwierdziła uregulowania zadłużenia.Problem w tym,że przy opłacie następnego czynszu doliczono mi za wizytę Pana windykatora 189,26 zł.Firma windykacyjna nigdy nie wysłała do mnie upomnienia lub nakazu zapłaty lub innego monitu ponaglającego za potwierdzeniem,a windykator nie zostawił żadnego potwierdzenie swojej wizyty lub jakiejkolwiek faktury ze tę czynność.
Czy jest to prawne pobrania takiej opłaty,mimo że czynsz został wcześniej uregulowany?Co powinienem w tym wypadku zrobić?

damian07 napisał:
Witam.

Czy jest to prawne pobrania takiej opłaty,mimo że czynsz został wcześniej uregulowany?Co powinienem w tym wypadku zrobić?

Reklamować w spółdzielni (pisemnie za potwierdzeniem) i nie płacić.
Wizyta windykatora była przecież nie potrzebna (brak długu w momencie wizyty).
Do tego dowiedz się, skąd spółdzielnia wzięła taką kwotę - statut, jakiś regulamin itd.

Powrót