W
wink25
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 65
Witam. Mam taką sytuacje. Wykonałem dla zleceniodawcy kilka projektów stron www. Za dwa projekty mi nie zapłacił. Po moich upomnieniach i próbach dogadania się człowiek ten całkowicie zerwał ze mną kontakt i nie mozna sie z nim skontaktować. Na oba projekty posiadam umowy o dzieło. Chciałem zapytać, czy mógłbym jakoś odzyskać te pieniądze? Czy miałbym szanse na drodze sądowej?
Chciałbym jeszcze dodać, iż człowiek ten ( pośrednik ) uważa iż jeden z tych dwóch projektów stracił bo nie dostał na czas plików. Oczewiście pliki zrobiłem na czas, ale bez umowy lub zapłaty nie wysłałem ich o czym tego pana nieraz informowałem. Czy w takiej sytuacji, gdy nie mam dowodów na to, ze człowiek ten stracił zlecenie przeze mnie oraz sam zobowiązał sie mimo straty zapłacic mi, ( mam dowód ) czy moge ubiegać się o te pieniądze na drodze sądowej?
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
.
Chciałbym jeszcze dodać, iż człowiek ten ( pośrednik ) uważa iż jeden z tych dwóch projektów stracił bo nie dostał na czas plików. Oczewiście pliki zrobiłem na czas, ale bez umowy lub zapłaty nie wysłałem ich o czym tego pana nieraz informowałem. Czy w takiej sytuacji, gdy nie mam dowodów na to, ze człowiek ten stracił zlecenie przeze mnie oraz sam zobowiązał sie mimo straty zapłacic mi, ( mam dowód ) czy moge ubiegać się o te pieniądze na drodze sądowej?
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam