Windykacja długu - rachunek orange

• Autor wątku Autor wątku frugo_pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

frugo_pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Dzień dobry,
Mam problem z firma windykacyjna która kupiła od sieci Orange mój dług. Firma Orange wypowiedziała mi umowe(czerwiec 2016) i wtedy tez dług został sprzedany firmie windykacyjnej. Dodam tylko, ze umowa na usługi telekomuńikacyjne została zawarta między Orange a jednoosobowa działalnością gospodarcza. Firma już już od ponad 5 lat nie istnieje, a umowy były automatycznie przedłużane. I teraz pytanie: czy firma moze mnie ścigać, osobę prywatna, byłego właściciela firmy, która juz nie istniała nawet w momencie podpisywania umowy?

Będę wdIeczny za odpowiedz

Pozdrawiam,

Może cię ścigać.

A sędziemu powiedz że wziąłeś telefon i podpisałeś umowę na firmę która już nie istniała to zobaczysz reakcje .

Ale będzie mnie ścigać, osobę prywatna czy podmiot na który była wzięta umowa? Pytam ponieważ na tzw wezwaniu przedsądowym z sierpnia widniała nazwa firmy, a nie moje dane.

Powiem tak: jeżeli podpisałeś umowę w imieniu firmy, która nie istniała, to popełniłeś przestępstwo. I to dość poważne. Nie odważyłbym się kwestionować zapłaty bo jeśli zapłacisz, to pewnie nic z tego nie wyjdzie.

Powrót