P
pytajka84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, kilka dni temu do firmy mojego teścia zadzwoniła jakaś pani i chciała rozmawiać ze mną lub by pracownica teścia poinformowała mnie o tym, że ona chce się ze mną skontaktować, zostawiła numer telefonu. Nie ukrywam, że teść był poirytowany tym faktem, że jacyś ludzie szukają mnie w jego firmie, gdzie nigdy nie była zatrudniona. Po paru dniach ta sama pani zadzwoniła do mojej sąsiadki o 8 rano, sąsiadka ma ponad 60 lat, zaawansowana cukrzyce i problemy z sercem, oczywiście sytuacja się powtórzyła, prosiła o kontakt ze mną, by sąsiadka poprosiła mnie do telefonu lub by przekazała mi telefon do niej. Zadzwoniłam na podany numer jednak zanim się przedstawiłam chciałam dowiedzieć się co to za firma, informacji nie otrzymała pani sama się rozłączyła. Zadzwonił tam mój brat z informacją, że jeśli sytuacja się powtórzy i będą nadal nękać sąsiadów, rodzinę to sprawa trafi do sądu. Co mogę zrobić w takiej sytuacji, czy rzeczywiście mogę założyć sprawę takiej firmie, czy powinnam zadzwonić i podać im swoje dane (zawsze proszą o podanie nr pesel, adresu zamieszkania i oczywiście imienia i nazwiska), w gruncie rzeczy nie wiem komu je podaje?