Windykacja EGB Investments SA

• Autor wątku Autor wątku transportnik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

transportnik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, proszę o pomoc.
Jestem właścicielem tzw. TIRA (ciągnik siodłowy + naczepa)
Pewnej nocy, jadąc przez Szwecję zaparkowałem zespół pojazdów na stacji benzynowej żeby odpocząć regulaminowo 45 minut.
Dziś dostałem pismo od EGB Investments zatytułowanym PROPOZYCJA POLUBOWNEGO ZAMKNIĘCIA SPRAWY - umowa zawarta pomiędzy EGB Investments SA a Park Trade AB w dniu 31.03.2012., zadłużenie z tytułu: wystawionego mandatu parkingowego.
Obecny wierzyciel: Vastia parkering
Pełnomocnik: EGB Investments SA
Saldo długu: 479,10 Pln
Poniżej drobnym druczkiem piszą jeszcze coś takiego
**Mandat 01 2013.09.10 - 02:30 - 02:42 Vastia parkering**
Miejsce mandatu : Shell Sodra Sweden ** 600.000 SEK * 0.4677zł=280.62zł**PARKOWANIE W MIEJSCU NIEDOZWOLONYM**
Podobne pismo dostałem wcześniej (nie pamiętam daty)
Zadzwoniłem wówczas do ww windykacji celem wyjaśnienia sprawy. Miła pani powiedziała, że to mandat za parkowanie i należy go zapłacić.
Dla świętego spokoju zapłaciłem.
Po otrzymaniu terażniejszego pisma też zadzwoniłem i poinformowałem panią, że już taki mandat płaciłem, a ona mi na to,że owszem płacił pan za ciągnik, a teraz musi pan zapłacić za naczepę.
Moje pytanie: czy od razu nie powinienem być poinformowany o tym, że muszę zapłacić za ciągnik i naczepę?
Czy ciągnik+naczepa nie jest traktowany jako jeden pojazd? (zespół pojazdów)?

Nieźle chcą cię orżnąć. Naczepa jeździ osobno, no niezły masz sprzęt w firmie :)
Nie jest to mandat od policji czy innej służby, lecz opłata od firmy więc w ogóle jakim cudem twoje dane zostały udostępnione?

Jeśli chodzi o dane osobowe, małym druczkiem mamy napisane:
Administratorem danych osobowych jest Park Trade AB z siedzibą w , SE-411 16 Gothenburg. Zgodnie z art. 31 i art. 36-39 ustawy o ochronie danych osobowych (Dz.U.2002.101.926 ze zm.), na mocy umowy o świadczenie usług windykacyjnych z dnia 31.03.2012 Państwa dane osobowe zostały przekazane EGB Investments SA z siedzibą w Bydgoszczy przy ul. Kraszewskiego1. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie art.23 ust.1 pkt.2 i 5 ww. ustawy

Ale skąd te dane osobowe ktokolwiek miał w Goeteborgu?

Powrót