Windykacja firmy W.

• Autor wątku Autor wątku Erde1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Erde1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Szanowni Państwo,
Dostałem w tamtym tygodniu list od firmy W., która reprezentuje jeden z klubów fitntness z prosbą o opłacenie zaległego karnetu w wysokości 338 zł.

Przy zmianie numeru konta, zapomniałem powiadomić o tym w placówce klubu, przez co nie została pobrana opłata w wysokości 2 karnetów.
Dwa dni wczesniej, przed listem z firmy W. oraz smsami z ich strony, uiściłem opłate w klubie w wysokości 2 karnetów o kwocie 238zł, nie byłem więcej dłużny nic, przynajmniej według Pani z recepcji, która sprawdziła mój karnet.
Firma W. żąda ode mnie wyższej kwoty, przez co w moim mniemaniu chcą abym ja zapłacił za koszty windykacji.
Czy istnieje jakaś podstawa prawna według, której ja mam uiścić dodatkową opłate za działania zewnętrznej firmy, działającej na pełnomocnictwie udzielonej przez klub?

Z poważaniem.

Ostatnia edycja:
Szanowny Panie,
Nierzadko jest tak, że umowa, którą zawiera się na początku współpracy z klubem fitness posiada paragraf, iż w razie braku/opóźnienia się z opłatą abonamentową zostają naliczone odsetki, i sprawa trafia do zewnętrznej firmy windykacyjnej. Pan podpisując umowę godzi się na te warunki.
Proszę zweryfikować zawartą umowę i jej postanowienia.

Powrót